Terug

Mozarts hemelse Klarinetconcert

Philharmonie zuidnederland

wo 12 apr 2017 20:30 tot 22:15  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


In de paastijd staat de overgang van leven naar dood centraal en dat heeft vele componisten bezig gehouden. César Franck schreef er over in zijn prachtige Rédemption (verlossing). Schumann gebruikte voor zijn wonderlijke Tweede Symfonie zijn grote voorbeeld Bach voor een opwekkende symfonie die hem uit een donkere depressie moest trekken. En ook Mozart raakte aan leven en vooral dood in zijn laatste soloconcert, het indrukwekkende Klarinetconcert. Shirley Brill, laat het werk schrijnen als geen ander. www.philharmoniezuidnederland.nl

dirigent: Antony Hermus – klarinet: Shirley Brill – Franck - Rédemption – Mozart - Klarinetconcert – Schumann - Symfonie nr 2

genre: klassieke muziek

4,40 sterren

Gemiddelde waardering: 4,40 sterren

Mirjam

22-04-2017

5 sterren

Prachtig concert, met goede soliste.

E.J. Berger

14-04-2017

5 sterren

Prachtig klarinet spel.het orkest speelde gelukkig niet te hard!

Hoek

14-04-2017

5 sterren

Geweldige muziek, geweldig orkest, fantastische soliste

Wilms

13-04-2017

5 sterren

Mozart heel mooi neergezet met veel gevoel en kwalitatief op een hoog niveau.

Plooy

13-04-2017

5 sterren

het was een fantastische avond met een geweldige soliste! mijn vriendin en ik hebben genoten. vooraf gezellig in Front gegeten, ook een succes met kleine hapjes en een geweldige bediening van een erg lieve en sympathieke medewerkster!

C. Vintges

13-04-2017

5 sterren

een prachtig concert met een excellente soliste en een enthousiaste dirigent

J. De Rooij

13-04-2017

5 sterren

M.W. Den Boer

13-04-2017

5 sterren

Prachtig repertoire. Goed orkest en dito dirigent en soliste

Wesley

13-04-2017

5 sterren

de muziek was mooi om naar te luisteren, alleen had ik er meer van verwacht, meer arrangement, meer beleving door bijvoorbeeld bewegende beelden te zien die ook klopt met het muziek.

L.M.E. Loontjens

13-04-2017

5 sterren

Mooi concert; erg genoten

bekijk reacties (10)

Wolfgang app

Bij dit concert kunt u tijdens Schumanns Tweede Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen, af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. De app is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt. Download Wolfgang (Iphone, vanaf iOS 7.1 en Android van Android 4.4) gratis in de App Store of Google Store of via www.wolfgangapp.nl.

Spotify

Beluister de playlist die philharmonie zuidnederland maakte bij dit concert: Spotify playlist.

vervanging solist

Helaas is klarinetist Andreas Ottensamer door ziekte niet in staat dit concert te spelen. In Shirley Brill is een excellente vervangster gevonden.

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.