Terug

Pieter Derks

Spot

za 1 apr 2017 20:30 tot 22:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

De zachtaardigste cabaretier van Nederland richt zijn spot op het kleinste leed en het grootste nieuws. Hij drijft enkel de spot met mensen die daar nadrukkelijk zelf om gevraagd hebben. Want Pieter is nog steeds die nette, beschaafde jongen. En allesbehalve zwaar op de hand - noem het ‘spot light’. Hij zit nog steeds bovenop het nieuws, kritisch met een knipoog, lichtvoetig maar vlijmscherp. www.pieterderks.nl

genre: cabaret

4,57 sterren

Gemiddelde waardering: 4,57 sterren

Vos

5 sterren

Perfect optreden

B. Leene

5 sterren

Zeer intelligente voorstelling met mooie verhalen en metaforen over meningen en feiten. Ik had een top avond!

H. van IJzeren

5 sterren

Geweldige vlotte geestige goedaardige doch kritische woordkunstenaar.

A.F. Sandkuyl

5 sterren

In de eerste helft wat schuchter kwam Pieter in de tweede helft goed los met een snelle aaneenschakeling van maatschappelijke issues gelardeerd met spitse woord- en zinspelingen. Aanrader!

Eimers

5 sterren

Erg goede show. Goed ingespeeld op publiek in Breda

Hallo

5 sterren

Mooie snelle voorstelling met een goed bijpassend decor. Soms moest ik even in mijn geheugen graven om hoogleraar psychologie op te rakelen, die zijn onderzoeksgegevens had gemanipuleerd. Dus soms wat gedateerd.

De Jong

5 sterren

leuke voorstelling

Boomaars

5 sterren

C.A. Van den Berg

5 sterren

Heel leuk en veel gelachen. Zeer actueel en herkenbaar.

S. De Koning

5 sterren

P.J.M. Santegoets

5 sterren

Geweldig gevatte show

P.G. Voorn

5 sterren

Te snel en te lang achter elkaar

Renée

5 sterren

Helder, enthousiast, meeslepend.

R. Looijen

5 sterren

Gevat, relativerend, afwisselend, beschaafd, herkenbaar en niet grof. Kortom, we zien uit naar zijn volgende voorstelling. De vorige vonden we ook erg goed.

bekijk reacties (14)

korting

op deze voorstelling zijn geen kortingen van toepassing

Recensies

AD

- >4,0 sterren
"In Spot houdt hij de zaal een onontkoombare spiegel voor"

In Spot houdt hij de zaal een onontkoombare spiegel voor: de aanblik blijft nog lang op het netvlies hangen. En dat nu is juist de taak van cabaret.

theaterkrant.nl

- >4,0 sterren
"Derks is scherp, snel en fel"

Het tempo in Spot is hoog, zijn houding is zelfverzekerd en in zijn tirades en felheid zie je in Derks soms een jonge versie van Lebbis.

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Een mooi rond programma dat smaakt naar meer"

Derks heeft een opvallend beheerste stijl voor een cabaretier, terwijl hij toch een vlotte verteller is. Hij is energiek maar wordt nooit hysterisch. Zijn teksten zijn scherp maar je blijft hem sympathiek vinden. Moeiteloos laat hij verschillende situaties in elkaar overlopen, van glutenallergie tot liefde en verbinding op het Malieveld en het laatste nieuws rond Erdogan. Toch houdt alles verband met elkaar en zo levert hij met Spot weer een mooi rond programma af dat smaakt naar meer.

NRC

- >4,0 sterren
"De satire van Pieter Derks"

"Derks ontleedt alle bijgedachten, concludeert hoe netelig het simpelste gesprek kan zijn, maar laat de mogelijke bron van het misverstand rusten. Het maakt ‘Spot’ tot een degelijke, hecht gecomponeerde en bij vlagen geestige voorstelling, die niet schuurt of doorbijt."

Dagblad van het Noorden

- >4,0 sterren
"Kilometervreter Pieter Derks houdt hoog tempo aan"

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.