Terug

De Ploeg

Pilp Fuction

zo 30 apr 2017 19:00 tot 20:45  |  Jupilerzaal

De Ploeg is terug! Al eerder vergreep dit roemruchte gezelschap van cabaretiers en acteurs zich aan legendarische Hollywood films. Wie herinnert zich niet hun Godfather deel IV en Ben Hur? Dit keer razen ze door beroemde filmscènes in een gloednieuw verhaal: Pilp Fuction. Twee zussen runnen een ouderwetse bioscoop. Een familiegeheim zet iedereen onder druk. Een beeldschone dochter gaat op zoek naar de waarheid. Een voorstelling die je het liefst ziet met een grote bak popcorn op schoot en je geliefde dicht tegen je aan. Een theateravond vol spektakel, humor, liefde en drama zoals je normaal alleen in films ziet! De Ploeg, nu eindelijk in Dolby Surround en Technicolor.

regie: Jakop Ahlbom - met:  Loes Luca, Ria Marks, Ilke Paddenburg, Han Römer, Genio de Groot, Peter Heerschop, Viggo Waas en Titus Tiel Groenestege. 

Jakop Ahlbom maakte bijzondere voorstellingen als InnenschauLebensraum en Horror. Hij ontwikkelde een eigen stijl waarin hij theater, mime dans en illusionisme vermengt tot een unieke theatertaal.

genre: cabaret, toneel

3,88 sterren

Gemiddelde waardering: 3,88 sterren

Bleeker

5 sterren

Goede woordspelingen zoals wel vaker bij de Ploeg.

K.L. Grootenboer

5 sterren

Het verhaal kwam veel te langzaam op gang, de overgangen waren 'gezocht' en de typetjes kwamen slecht uit de verf. Al met al een zeer matige verstelling voor een stevige prijs.

Romeijn

5 sterren

leuke avond gehad met de familie

Nouwen

5 sterren

leuk in elkaar gezet . Veel gelachen .

E.J. Eggenkamp-Kalkman

5 sterren

Heb wel eens leukere voorstellingen van De Ploeg gezien. Thema was niet helemaal goed uitgewerkt. De aanvang van de voorstelling vonden wij ook wel vreemd, 19.00 u. is toch niet echt gangbaar in de theaterwereld. Zat op rij 2 (1e rang) tegen een lichtbak (?) aan te kijken. Kon niet altijd zien wat er op het toneel gebeurde.

5 sterren

leuke sprankelende voorstelling met hele goeie spelers en natuurlijk mijn favoriet Loes Luca.

H. De Jager

5 sterren

Ik vond het weer verassend geweldig, en weer totaal anders als de vorige voorstellingen!

A. Luiten

5 sterren

Heel originele voorstelling. Knap filmprojectiewerk en zeer humoristisch spel. Ik heb in jaren niet meer zo hard gelachen. Het was de Ploeg ten voeten uit! Ik kijk nu al uit naar een volgende stuk!

bekijk reacties (8)

Recensies

Trouw

- >4,0 sterren
"Dat maakt ‘Pilp Fuction’ niet alleen een lekkere satire, maar ook een ode aan de cinematografie zelf."

"Heerlijk over de top allemaal. (…) Laat filmische vervloeiing, gekruid met verdwijntrucs en optische illusies maar aan regisseur Jakop Ahlbom over. Hij neemt het in het flinterdunne verhaaltje niet nauw met dramaturgie, maar zet daar gelaagde verbeelding tegenover. Met de snelheid van een klucht houdt hij deze rollercoaster op stoom. De ene na de andere filmscène (…) komt via de personages tot leven."

NRC

- >3,0 sterren
"Vrolijke ode aan film in Pilp Fuction"

"Schitterend is de theatrale weergave van de afscheidsscène uit Casablanca. (…) Hier is de synthese tussen toneel en film overtuigend en maakt de dramatiek in het zwart-wit van vroeger opnieuw voelbaar."

Volkskrant

- >2,0 sterren
"Ondanks ervaren cast is Pilp Fuction rommelig en zelden grappig"

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.