Terug

Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering

Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze

do 11 mei 2017 20:00 tot 21:50  |  Jupilerzaal

In deze grootse muziektheaterproductie met live muziek van Rowwen Hèze brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde tegen de achtergrond van het oudste meerdaagse festival van de wereld.

Wie herinnert zich nog de doorbraak van The Police in 1979? De sprong van Eddie Vedder in 1992? En wie zag The Rolling Stones twee jaar geleden dan toch optreden? De hoogte- en dieptepunten van Pinkpop zijn verweven met de liefdesgeschiedenis van Wiel en Lies. De scènes uit hun leven worden afgewisseld met nieuw geschreven muziek van Rowwen Hèze en uniek beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief. Dit alles komt samen in een ontroerend hoogtepunt als Wiel de ziekte van Alzheimer krijgt en Lies hem met de muziek bij het leven probeert te houden. www.toneelgroepmaastricht.nl

regie: Servé Hermans - live muziek: Rowwen Hèze - tekst: Frans Pollux m.m.v. Wiel Beijer - spel: Henriëtte Tol, Huub Stapel, Michel Sluysmans - met dank aan: Jan Smeets

genre: toneel

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Stapel en Tol ontroeren als paar in ‘Pinkpop’"

"Een bijzondere productie, waarin een handjevol acteurs de intrige draagt, terwijl de Limburgse groep Rowwen Hèze de toon zet met nieuwe nummers van zanger Jack Poels. (…) Eén keer komt Rowwen Hèze voorop de speelvloer te staan om mee te spelen met het eigen Pinkpop-optreden uit 1992. Zo schuiven heden en verleden in de regie van Servé Hermans mooi in elkaar. (…) De voorstelling is één vloeiend geheel."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Muziek helpt herinneren"

"Uiteindelijk wint het verhaal het deze voorstelling. Niets ten nadele van Rowwen Hèze, Limburgs grootste band aller tijden en dé aangewezen groep om dit stuk van een soundtrack te voorzien. De nieuwe nummers die voor de voorstelling werden geschreven passen zelfs zo goed dat ze ondergeschikt lijken. Daardoor kunnen uiteindelijk de acteurs de avond dragen en krijgt Pinkpop de accenten die dit emotionele verhaal verdient."

Trouw

- >4,0 sterren
"Persoonlijke en gedeelde geschiedenis in ‘Pinkpop’"

Een rijke, bruisende voorstelling over liefde tussen mensen, liefde voor muziek en liefde voor je geboortegrond. (…) Humorvol, doorspekt met dialect (…) en humoristische personages zoals beste vriend Tjeu (Michel Sluysmans), leidt ‘Pinkpop’ de toeschouwers door een persoonlijke en gedeelde Limburgse geschiedenis. (...) Pinkpop is een echte feelgood-voorstelling, waarvoor regisseur Servé Hermans allerlei vette theatrale middelen uit de kast trok.

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Rowwen Hèze is grootste troef van theaterstuk over Pinkpop"

"De landelijk-melancholische liedjes van Rowwen Hèze (…) en hun live optreden zijn van grote klasse. (…) Gelukkig beschikt regisseur Servé Hermans over een grote theatrale fantasie. Hij is niet bang voor de grote zaal en de nodige effecten, en dat is zijn kracht."

De Limburger

- >4,0 sterren
"Veel nostalgie en ontroering"

“In de slotscène komen de tranen van ontroering tijdens een mooi gedoseerd liefdesduet. Dan is de tsunami aan beelden verdwenen, dan zwijgt de muziek, dan resten slechts die paar woorden die de zaal ademloos inhaleert.”

“Michel Sluysmans maakt er een heerlijke, op momenten zelfs clowneske outcast van.”

“…Huub Stapel (Wiel) schakelt daar met zijn wisselende leeftijden en stemmingen schijnbaar moeiteloos in mee. Dat is de kwaliteit van deze acteur. Dat hij zelden de indruk wekt dat hij toneel staat te spelen. Hij is er en ondergaat wat er met hem aan de hand is op een natuurlijke en dus geloofwaardige manier.”

“Henriëtte Tol geeft de oudere Lies, afhankelijk van de helderheid van haar echtgenoot, de juiste hoeveelheid meegaandheid mee of, waar nodig, scherp afgemeten tegenspel.”

“Suzan Seegers speelt jonge Lies, het Pinkpopmeisje innemend, maar tegelijk ook een tikkeltje geraffineerd. Af en toe mag ze haar prachtige stem laten klinken.”

“Judith Pol speelt haar beide rollen, die geen aanlooptijd hebben, en er dus meteen moeten staan, knap.”

“En dan natuurlijk Rowwen Hèze: de provinciale trots in muzikale en alle andere tijden. Jack Poels en zijn kompanen vertolken een belangrijk aspect dat onuitgesproken in de voering van deze voorstelling zit: gedeelde nostalgie, gedeelde herinneringen. En met hun prachtige slotlied Het mooiste liedje ooit wrijven ze de tranen er nog dieper in.”

Theaterkrant

- >5,0 sterren
"Superieure aha-erlebnis is ode aan Limburg en de liefde"

Lees hier de hele recensie.

bekijk recensies (6)

Groepsarrangement

In deze grootse muziektheaterproductie met live muziek van Rowwen Hèze brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde tegen de achtergrond van het oudste meerdaagse festival van de wereld.

voorbeeldarrangement
Wij onthalen uw gasten als artiesten in een exclusief gereserveerde ruimte. M&M’s, Skittles en lolliepops op tafel, kratjes bier in de koelkast en Red Bull om de hele avond door te rocken. Andere wensen in de rider van uw gezelschap? Wij horen het graag! vanaf € 13,50 p.p.

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.