Terug

Roest 6+

De Dansers & plan d

Muziek
Dans
Betoverend
ma 2 apr 2018 15:00 tot 15:55  |  MK2zaal (theaterzaal)

Een meisje valt uit een stortkoker, midden in een eigenaardige wereld. Hier komen spullen terecht die normale mensen niet meer nodig hebben. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld, vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes.

Roest is een voorstelling over de schoonheid van het abnormale. De Dansers en plan d- slaan de handen ineen, de artistiek leiders staan met z’n drieën op de vloer. Ze zijn dansers, zangers, acrobaten en uitvinders. Een voorstelling om je te verwonderen, je te laten lachen en je te inspireren om eens lekker niet normaal te zijn

De Dansers & plan d
Het Utrechts gezelschap De Dansers maakt dansconcerten: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. Het gezelschap gelooft in het bijzonder in de waarde van dans op jonge leeftijd. Dan zit je lichaam vol beweging, vráágt om rennen, springen, aanraken. Dan moet in je brein de fantasie op hol kunnen slaan. Wat je als kind doormaakt of juist misloopt, haal je later niet meer in. De Dansers staan op 23 november 2017 ook in het Chassé Theater met het intens dansconcert The Basement 13+. 

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk van plan d laat zich inspireren door verhalen van mensen en bijzondere ruimtes. Plan d biedt letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin je vrij bent om je eigen persoonlijke verhaal te maken. Andreas Denk benadert de tragiek van zijn personages altijd met de nodige (absurde) humor. Op die manier weet hij je te vermaken, maar zeker ook te raken.

choreografie, muziek & dans: Andreas Denk, Josephine van Rheenen, Guy Corneille

genre: kinderen en familie, dans

4,50 sterren

Gemiddelde waardering: 4,50 sterren

Meesters

03-04-2018

5 sterren

'Verrassend' was mijn eerste reactie. De bewegingen van de dansers vloeiden mooi in elkaar over. In het verhaal zaten grappige elementen. Onze kleinkinderen hebben genoten.Jammer vond ik dat de zanger een aantal keer Engelstalige teksten zong, hetgeen de (meeste) kinderen niet hebben verstaan.

H. Desjardijn

03-04-2018

5 sterren

Verrassend & inspirerend!

bekijk reacties (2)

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Roest laat innige verstrengeling van dans en muziek zien"

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu