Terug

Ronald Brautigam

zo 26 mrt 2017 15:00 tot 16:45  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


In ruim dertig jaar heeft Ronald Brautigam zich wereldwijd bewezen als een van Nederlands meest toonaangevende musici en vooraanstaand fortepianist. Hij bracht meer dan zestig cd’s uit, waaronder de complete oeuvres voor pianosolo van Haydn en Mozart, en de Beethoven cyclus die nu internationaal wordt geroemd als een nieuw ijkpunt in de uitvoeringspraktijk van deze muziek. Aan de indrukwekkende lijst van prijzen met o.a. Edisons, een Franse Diapason d’Or de l’année en MIDEM Classical Award kon hij in 2015 voor deze opnamen nog een Edison en de prestigieuze Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik toevoegen. Zijn concerten zijn minstens zo “verbijsterend, in technische zin adembenemend, trefzeker in stijl, emotioneel geladen en vitaal muzikaal op elk moment...”, zoals Gramophone zijn opnamen beschreef. www.ronaldbrautigam.com

Beethoven - Sonata in C minor, Op. 13 "pathétique", Sonate in D major, Op. 28 "pastorale", Seven Bagatelles, Op. 33, Sonata in C major, Op. 53 "Waldstein"

genre: klassieke muziek

4,80 sterren

Gemiddelde waardering: 4,80 sterren

S. Ietswaart

5 sterren

De overbekende sonates van Beethoven kwamen door Ronald Brautigam in een helder, voor mij, nieuw licht te staan. Ook de inleiding vooraf paste prima in het geheeel. Brautigam is een gewetensvolle interpreet van muziek die op de grens van de 18-e en 19-e eeuw zit.

A. Van Meerwijk

5 sterren

Prachtige voorstelling, prachtig spel we hebben enorm genoten en komen een volgende keer zeker weer.

C.E. Ritter

5 sterren

Wij zijn volkomen gevallen voor de forte-piano door het meeslepende spel van Brautigam. Een programma met slechts één componist komt weinig voor, maar Beethoven leent zich hier prima voor met de keuze van deze vertolker. Prachtig!

B. de Bree

5 sterren

De samenstelling van ons gezelschap was zeer jeugdig, haalde de gemiddelde leeftijd erg naar beneden. Mijn dochter van 8 en mijn zoon van 7 waren al bekend met klassieke pianomuziek. De 9 jarige klasgenoot van mijn dochter gaf aan dat dit zijn eerste voorstelling in het Chassé was en het al vanaf het begin erg mooi vond. Hij zei letterlijk na de eerste tonen " als dit de voice was, dan was ik meteen gedraaid". Dat uit de mond van een 9 jarige jongen lijkt me een groot compliment. De kinderen hadden er geen enkele twijfel over dat zij na de pauze weer van het concert zouden gaan genieten. Al met al een geslaagde middag.

Smulders-Lamers

5 sterren

het was fantastisch...... mooi en heel helder gespeeld. Het was een heerlijke zondagmiddag.

bekijk reacties (5)

inleiding 14.15

gratis inleiding

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.