Terug

Jan Martens / Grip

Rule of three

wo 4 apr 2018 20:30 tot 21:45  |  MK2zaal (theaterzaal)


Rule of three neemt als uitgangspunt onze vaardigheid om snel te zappen van de ene indruk naar de andere. Een collectie scènes echoot de fragmentarische beleving van de werkelijkheid die het gevolg is van deze overdaad aan prikkels. 

Rule of three is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. Het is een collectie kortverhalen die geschreven wordt met lichamen, licht, muziek, kostuums en tekst. Een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede. Voor Rule of three werkt Jan Martens samen met de Amerikaanse producer en drummer NAH wiens muziek bestaat uit live en geprogrammeerde drums die hij mixt met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Performers Steven Michel, Julien Josse en Courtney May Robertson gaan op het podium de dialoog aan met NAH’s eclectische muziekcompositie en drijven de zintuiglijke prikkeling steeds verder op. www.grip.house

Met kortverhalen van Lydia Davis:
Writing en The Dog Hair uit CAN'T & WON'T van Lydia Davis. Copyright © 2014 van Lydia Davis. 
Suddenly Afraid uit VARIETIES OF DISTURBANCE. Copyright © 2007 van Lydia Davis.

choreografie: Jan Martens - compositie & muziek: NAH - dramaturg: Greet Van Poeck  - repetitor: Anne-Lise Brevers - performance: Steven Michel, Julien Josse, Courtney May Robertson, Dan Musset - met kortverhalen van: Lydia Davis © Denise Shannon Literary Agency, Inc. - coproductie: deSingel, Théâtre de la Ville – Paris / Festival d’Automne à Paris, Le Gymnase CDC I Roubaix - Hauts de France en tanzhaus nrw - met dank aan: Marc Vanrunxt 

Jan Martens (België, 1984) studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en studeerde in 2006 af aan de opleiding Dans van het Artesis Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Hij werkte als performer o.a. met Mor Shani, Tuur Marinus, en Ann Van den Broek. In 2009 begon hij met zijn eigen choreografisch werk, als maker vond hij onderdak bij onder meer Frascati, ICKamsterdam, CAMPO en DansBrabant. Door de jaren heen creëerde Martens diverse voorstellingen zoals Sweat baby sweat (2011), Victor (2013), The dog days are over (2014) en recent nog The common people (2016). Samen met zakelijk leidster Klaartje Oerlemans richtte hij in 2014 de organisatie GRIP op in Antwerpen/Rotterdam, van waaruit ze samen zijn werk organiseren en spreiden. Van september 2014 tot juni 2016 was Martens ‘Artist in Residence’ in het Düsseldorfse tanzhaus nrw. Tussen zomer 2016 en zomer 2018 is hij ‘Artist Associé’ bij het CDC Le Gymnase in Roubaix, Nord Pas de Calais en is hij tevens ‘Creative Associate’ bij deSingel internationale kunstencampus tot en met 2021. Jan Martens werd gelauwerd voor zijn artistiek werk met de Dansprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant in 2013 en de prestigieuze Charlotte Köhlerprijs in 2015.

genre: dans

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

jeanne

05-04-2018

5 sterren

Hoe krijgt Jan Martens het toch weer voor elkaar dat je als toeschouwer zo geraakt wordt en betrokken raakt bij de dansers en magistrale drummer die schaamteloos alles geven. Dit is geen dansvoorstelling, dit is een ervaring. Een hele indrukwekkende.

Majorana

05-04-2018

5 sterren

Een flitsend dansconcert dat eindigt in sublieme verstilling. Maar helaas zonder de onnadrukkelijke humor van Martens vroegere werk.

bekijk reacties (2)

inleiding 19.45

gratis inleiding

oordoppen

Het geluid in deze voorstelling is erg hard. Het Chassé Theater deelt daarom gratis oordoppen uit bij aanvang van de voorstelling.

Recensies

De Standaard

- >4,0 sterren
"Een eclectische hyperdance...In het zinderende samenspel tussen dans en muziek vat Martens de mindset van onze hectische tijd: routineus verdoofd door almaar nieuwe prikkels, fragmentarisch, zappend, concentratiearm."

De Morgen

- >4,0 sterren
"Een indrukwekkende dansvoorstelling die keer op keer aanzet tot nadenken. Een verademing."

Cutting Edge

- >4,0 sterren
"In ‘Rule of three’ breekt Martens registers open. Zijn dansers zijn stuk voor stuk sterke karakters met een heel eigen bewegingstaal."

NRC

- >4,0 sterren
"Jan Martens roept op tot bezinning in een tijd waarin het menselijk bestaan wordt overwoekerd door competitieve prikkels en onophoudelijke, onsamenhangende en ongefilterde informatiestromen."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu