Terug Nog 5 dagen tot voorstelling

Rundfunk

Wachtsumsschmerzen

za 24 feb 2018 20:30 tot 22:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

De jongens van de populaire televisieserie Rundfunk gaan het theater in! Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin is het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.

Runfunk kennen we van de absurdistische, gelijknamige tv-komedie, die zich afspeelt op een fictieve middelbare school. Met Wachstumsschmerzen verruilen bedenkers, schrijvers en hoofdrolspelers Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde de tv-studio voor het theaterpodium. In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelt het duo het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn. www.senf.nl

regie: Peter van de Witte

genre: cabaret

Recensies

Theaterkrant n.a.v. Parade Rotterdam

- >4,0 sterren
"Van Kalmthout en Van de Velde spelen naturel, absurd, ontwapenend en brutaal tegelijk. Mimisch en in woorden werken ze hun maffe ideeën sterk uit."

AD

- >5,0 sterren
"Ultiem amusement van absurdistisch Rundfunk"

Wachstumschmerzen (…) is een verzameling sketches waarin nagenoeg alle theatervormen zijn verpakt: toneel, slapstick, variété, cabaret, mime, dans, komedie en circus. Maar de productie leunt bovenal op het gesproken woord in scherp gesneden monologen en dialogen tussen twee cabaretiers met een onmiskenbare acteerachtergrond.

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Twee intelligente, volwassen makers die een programma van formaat hebben afgeleverd."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Hun sprankelende debuutvoorstelling is een pijlsnelle verzameling grove, hilarische scènes en barst bijna uit elkaar van de sterke vondsten."

NRC

- >4,0 sterren
"Van Kalmthout en Van de Velde beheersen deze vorm van absurdistisch cabaret tot in de puntjes. Hun fantastische timing, enorme lef en zieke, puberale gevoel voor humor maken ‘Wachstumsschmerzen’ tot een indrukwekkend debuut."

Trouw

- >3,0 sterren
"Op toneel werkt de foute humor van Rundfunk ook"

bekijk recensies (6)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu