Terug

Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Asko|Schönberg

Salam

za 31 mrt 2018 20:30 tot 22:15  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

 Aan vrijwel alle grote conflicten gaat een klein, menselijk verhaal vooraf. Terwijl de spanningen tussen de westerse en de Arabische wereld oplopen, nemen het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS u mee naar hoe het begon: met een vader die niet weet hoe hij zijn vaderliefde moet tonen en uit onvermogen zijn twee zonen uit elkaar drijft.  Het verhaal van Abraham – gespeeld door Jack Wouterse.

Regisseur Guy Weizman brengt met deze voorstelling (met een happy end!) grote, religieuze en maatschappelijke conflicten terug tot menselijke verhalen over liefde, spijt en jaloezie.

De Marokkaans-Vlaamse schrijver Fikry El Azzouzi is in België een begrip die zich regelmatig in het Islam-debat mengt. Hij schreef de teksten voor Salam waarin hij de snoeiharde realiteit terug brengt naar grappige dialogen. www.nnt.nl

tekst: Fikry El Azzouzi - regie: Guy Weizman - choreografie: Roni Haver - muziek: Asko|Schönbergs K(h)AOS - spel: Jack Wouterse, Bien de Moor, Bram van der Heijden, Senna Gourdou, Veerle van Overloop, Mohammed Azaay, Igor Podsiadly, Angela Herenda, Adam Peterson, Sofiko Nachkebiya, Harold Luya, Camilo Chapela, Maya Fridman (cello/zang), Daan van Koppen (saxofoon), Jochem Braat (toetsen), Jaber Fayad (ud), Wilco Oomkes (accordeon), Jacobus Thiele (percussie)

genre: toneel, dans

3,50 sterren

Gemiddelde waardering: 3,50 sterren

A. Goos

02-04-2018

5 sterren

Een zeer originele en bijzondere voorstelling, met gepassioneerde acteurs. Zeer origineel van opzet.

A.A.M. Stadhouders

02-04-2018

5 sterren

Heel knap gespeeld, veel tekst, mooie combinatie van toneel, dans en muziek.

T. Willems

02-04-2018

5 sterren

Wij hebben genoten van deze voorstelling en ons geen minuut verveeld. Tevens een actueel thema wat betreft de verschillende religies en culturen. Ook de muziek, dans en het enthousiasme van de spelers maakt Salam tot een echte aanrader. Het is aan te raden wel het verhaal even vooraf te lezen, hierdoor is het stuk beter te volgen.

J.W. Gratama

02-04-2018

5 sterren

Chaotisch.

Sjoerd van Gurp

01-04-2018

5 sterren

Goed verhaal en theatraal een hele interessante voorstelling. Een indrukwekkende mix van muziek, toneel en dans.

A. Muilwijk

01-04-2018

5 sterren

Ik vond het een indrukwekkende voorstelling. De combinatie van acteurs, dansers, zangers en muzikanten in een fantastisch decor maakte de voorstelling een lust voor het oog. Tegelijkertijd weten de makers een complex maatschappelijk probleem wat al eeuwenlang speelt zodanig aan te kaarten dat iedereen er wel een ongemakkelijk moment in ervaart, wat de eigen invalshoek ook mag zijn. Chapeau, voor de bedenkers en de uitvoerenden!

bekijk reacties (6)

inleiding 19.45

gratis inleiding

language no problem

Deze voorstelling is Engels boventiteld.

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Salam is een geweldige, unieke, luidruchtige, soms finaal uit de bocht vliegende en ten slotte originele voorstelling"

Dagblad van het Noorden

- >4,0 sterren
"Salam is meer dan een voorstelling. Het is een belevenis."

Scènes magazine

- >4,0 sterren
"De overdonderende pracht van muziek, dans, spel en beelden is een lust voor alle zintuigen"

Trouw

- >4,0 sterren
"Salam maakt indruk door de overdaad aan inhoud, kunstvormen en ongemakkelijkheden."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Jack Wouterse is prachtig kwetsbaar als de oude Abraham, wiens rotsvaste geloof alsnog begint te wankelen."

Theaterkrant

- >3,0 sterren
"Een sublieme interactie tussen de muziek en het spel"

NRC

-
"Kleurrijke scènes wisselen elkaar in een rap tempo af, voortgestuwd door de muziek."

bekijk recensies (7)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu