Terug

Scapino Ballet Rotterdam

Scala

za 3 mrt 2018 20:00 tot 21:15  |  Jupilerzaal


Scapino Ballet Rotterdam brengt dit seizoen met Scala theatrale dans op hoog niveau. Scala is het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl, waarmee de Scapinodansers vele harten wisten te veroveren. Scapino heeft patent op  avontuurlijke dansvoorstellingen zoals Pearl, Pablo en TING! en trekt daarmee volle zalen.

Met Scala, op live uitgevoerde, virtuoze barokmuziek, creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie en roept beelden op van films als Dangerous Liaisons. Achter alle uiterlijke schoonheid doemt een duistere wereld op met intriges en verval.

De tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op aria’s en vioolconcerten van o.a. Vivaldi en Händel. Samen met de imposante kostuums krijgt Scala een operateske enscenering waarin alles draait om menselijk drama. “Dans op topniveau.” (Volkskrant over Pearl) www.scapinoballet.nl

choreografie: Ed Wubbe - compositie: Vivaldi, Händel, Van Wassenaar - muziek: Combattimento

genre: klassieke muziek, opera, dans

inleiding 19.15

gratis inleiding

digitale inleiding

Als u niet naar de inleiding kunt komen maar wel graag extra informatie over Scala wilt, kunt u zich ook voorbereiden op uw theaterbezoek met de digitale inleiding. Hierin staat allerlei informatie over het creatieproces, de muziek, de kostuums en meer. De digitale inleiding is te bekijken op een pc of laptop, of op een mobiel apparaat met de Prezi Viewer-app. kijken

Recensies

Trouw

- >3,0 sterren
"Stuk voor stuk dynamisch geënsceneerd en knap gechoreografeerd met subtiele verwijzingen naar barokke hofdans"

NRC

- >3,0 sterren
"Scala toont een liefdeloos universum van egocentrische individuen, die elkaar opstoken en manipuleren, uitsluiten, uitlachen."

Volkskrant

-
"Scala is een theatraal en muzikaal dansspel over machtsrelaties in een decadente cultuur"

"Scala toont de achterkant van de barok in vijftig tinten zwart, met een moderne twist, weerspiegeld in geraffineerde gothickapsels en ravissante kostuums."
"De leden van Combattimento maken er op viool, contrabas, klavecimbel, chitarrone en hobo een vurig feestje van. De Scapino-dansers geven op hun beurt hun personages met veelzeggende armgebaren een stevig karakter mee."

Theaterparadijs

-
"Een onvergetelijke voorstelling waarbij alle zintuigen tot aan de wortel worden geprikkeld. Het is van een schoonheid die ik niet eerder heb mogen beleven"

“Barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw, hedendaagse videotechniek en moderne dans. Ed Wubbe combineert deze drie elementen tot een voorstelling waarbij alle zintuigen tot aan de wortel worden geprikkeld.”

“Zodra de openingsscène is afgerond en de muziek zich samenvoegt met de dansers weet ik echt niet wat me overkomt. Waar moet ik kijken? Er gebeurt van alles en van alles tegelijk maar het is van een schoonheid die ik niet eerder heb mogen beleven.”

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu