Terug

Joris Linssen & Caramba

Serenade

wo 24 jan 2018 20:30 tot 22:25  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Joris Linssen & Caramba brachten voor hun nieuwe album en voorstelling Serenade een mooi Mexicaans gebruik naar ons kikkerlandje. In Mexico huur je namelijk een orkestje om je lief het hof te maken en breng je op Allerzielen een ode aan het leven van overledenen. Joris Linssen en zijn vrienden smeedden de verhalen en liedjes die ze verzamelden aaneen tot een net zo hilarische als hartverscheurende voorstelling. Serenade is ode aan het leven, de liefde en de muziek. www.jorislinssen.nl

Serenade
Joris Linssen woonde begin jaren negentig een tijdje in Mexico en raakte daar onder de indruk van de rol die muziek daar speelt in het dagelijkse leven. “Mexicanen vieren het leven, in plaats van dat ze de dood herdenken. En muziek speelt daarbij een grote rol. Vond ik indrukwekkend. Maar ze hebben ook de liefdesserenade.” Hij vroeg zich af of dat ook in Nederland zou kunnen, serenades voor de liefde en serenades voor de doden. Op Allerzielen (Día de los muertos, Mexicaanse dodendag) maakte de groep daarom afgelopen jaar een rondreis langs belangrijke plekken van overleden Nederlandse artiesten, om ze te eren met een lied. En in de zomer stonden de amigo’s onder menig balkon een liefdeslied te zingen.

Joris Linssen & Caramba
In het najaar van 2013 ging Met jou heb ik geleerd in première, een film over de magische tournee van Joris Linssen & Caramba door Mexico. De televisiebewerking werd lovend ontvangen en door meer dan 400.000 mensen bekeken. Sindsdien speelt deze Nederlandse groep met een ‘Mexicaanse twist’ steevast voor volle zalen in theaters door heel Nederland, met elk jaar een nieuwe show waar het plezier vanaf spat.

zang, teksten: Joris Linssen  – accordeon, zang: Marcel van der Schot – gitaar, zang: Kees van den Hoogen – contrabas, zang: Erik van Loo – percussie, zang: Djem van Dijk

genre: lichte muziek

4,47 sterren

Gemiddelde waardering: 4,47 sterren

J. Domen

29-01-2018

5 sterren

We hebben echt genoten. Het was een meeslepende voorstelling.

N.M. Wijnants

27-01-2018

5 sterren

Super avond met een mooie band!

P.H. Van Gennip

25-01-2018

5 sterren

Leuk, en gezellige muziek.

A. Van Langen

25-01-2018

5 sterren

geweldig, genoten

M.J.M. Brouwer

25-01-2018

5 sterren

Hardstikke mooie show

R. Faes

25-01-2018

5 sterren

Erg leuke voorstelling met goede muziek en aan elkaar gepraat door Joris Linsen. Na de pauze mooie teksten op bekende nummers, zoals de die van Bram Vermeulen.

M.C.A. Verhoeff-Marijnissen

25-01-2018

5 sterren

Was hele leuke voorstelling. Het verhaal werd leuk gebracht en de band en zang waren prima. Heel onderhoudend, wij hebben genoten!

M. Van Seeters

25-01-2018

5 sterren

Wij vonden het 'n hele fijne en leuke muziekvoorstelling...we hebben genoten!

M.J.H. Kok

25-01-2018

5 sterren

Professioneel, goede muziek, gevoelig, enthousiast optreden, leuke interactie met het publiek.

gast

25-01-2018

5 sterren

Heel leuke voorstelling, we gingen vrolijk het Chasse uit.

H. Weber

25-01-2018

5 sterren

IN EEN WOORD GEWELDIG

Jan

25-01-2018

5 sterren

Was leuk maar ik prefereer een ander genre muziek

Maas

25-01-2018

5 sterren

Dit was voor de 3de maal dat ik naar een voorstelling van Joris Linssen & Caramba ben geweest ik er weer van genoten

H.J. Van Baal

25-01-2018

5 sterren

De muziek was wat "vlakker" dan we hoopten en verwachtten. Het enthousiasme van de band maakte wel veel goed.

C.J.M. Broos

25-01-2018

5 sterren

We hebben genoten van de muziek en daarnaast was ik bijzonder ontroerend door het levensverhaal van Claire, dat in de show als rode draad aanwezig was.

bekijk reacties (15)

clubopstelling

Exclusief genieten tijdens bijzondere concerten. Wanneer u de club opstelling reserveert, zit u op de eerste rijen, vlakbij het podium én u beschikt over een eigen tafeltje.Diverse dranken en hapjes zijn te verkrijgen bij de ingang van de zaal.

Recensies

Parool

-
"Ongeremd, groots en meeslepend"

De Stentor

-
"Innemende frontman, heerlijke songs"

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.