Terug

De Dansers

Shake shake shake

do 24 okt 2019 19:30 tot 20:30  |  Kinlyzaal (voorheen MK2zaal)


Shake shake shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze samen verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

All my days are sold, none of them are free
All my days are them, none of them are me
|And if the bars of the cage that I’m banging with rage
Would at once start to fade and invite and make way
I’d be lost
- songtekst uit Shake shake shake

Shake shake shake gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waar je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Het gaat over muziek, als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Zoals in de soul, de punk en misschien wel elke muzikale stroming die een tegengeluid vertegenwoordigde. Maar bovenal gaat Shake shake shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden. www.dedansers.com

concept: Josephine van Rheenen, Guy Corneille – choreografie: Josephine van Rheenen – livemuziek & dans: Marie KhatibShahidi, Yoko Ono Haveman, Ruben van Asselt, Guy Corneille, Wannes De Porre, Hans Vermunt

Choreograaf Josephine van Rheenen (1988) volgde haar dansopleiding aan de Theaterschool Amsterdam en begon direct na haar studie als danseres bij De Dansers. Na vijf jaar op het podium te hebben gestaan bij o.a. de gezelschappen De Dansers, Vloeistof en Breekgoed volgde zij in 2014 samen met Guy Corneille, Wies Merkx op als artistieke leiding van De Dansers. Sindsdien maakt zij voor De Dansers eigen werk voor zowel kinderen als volwassenen. De Dansers maken dansconcerten: organische samenkomsten van moderne dans en live muziek. Als choreograaf zoekt Josephine naar de menselijkheid in de dans en streeft ze naar een intuïtieve danstaal, die vertrekt vanuit simpele instincten. Openheid, overgave, interactie zijn kernwoorden in haar werk.

Componist/performer Guy Corneille (1990) is sinds 2014 één van de artistiek leiders van De Dansers, een Utrechts gezelschap dat dansconcerten maakt voor jong en (jong) volwassen publiek. In hun voorstellingen springt hij over het podium als tegelijkertijd muzikant en fysiek performer. Daarnaast co-creëert hij met choreograaf Josephine van Rheenen als componist en muziekgericht dramaturg met een academische achtergrond in socio-culturele antropologie. Zijn artistieke interesse gaat uit naar het communiceren van fysieke/emotionele beleving; de nonchalante performativiteit van popconcerten; en werk dat toegankelijk is zonder oppervlakkig of goedkoop te zijn. In 2017 won Guy Corneille een VSCD Gouden Krekel voor zijn multi-performance aan The Basement (De Dansers/Theater Strahl/Wies Merkx).

genre: lichte muziek, dans

Recensies

Volkskrant

-
"Een voorstelling als antidepressivum: de top is niet altijd beter dan de bodem."

Dagblad van het Noorden

-
"Met Shake Shake Shake wil het zeskoppige gezelschap losmaken wat een mens vast kan zetten. De onophoudelijke prestatiedruk. De terreur van telefoon en social media."

"Dit doen ze doen ze met een onuitputtelijke energie, grotemuzikaliteit, fijne meerstemmigheid en een dansact die los oogt maar een geramde choreografie kent. Soms in een sprint, soms ontroerend, altijd sympathiek, zonder pretenties.Als het de bedoeling is dat je na dit ‘afschudden’ naar je onderkomen fietst met het voornemenom de dag verder rustig door te brengen, dan is die opzet mislukt. De adrenaline van DeDansers slaat over ophet hele publiek.”

Parool

-
"Sterke explosieve dansmoves laten De Dansers zien, maar ook een romantische pas de deux. Dat alles met catchy nummers op sax, keyboard, drums en een bij vlagen scheurende gitaar."

bekijk recensies (3)