Terug

Smell of Bliss

LeineRoebana

za 20 mei 2017 20:30 tot 21:45  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


De voorstelling die tekende voor de meest indrukwekkende dansscène van theaterseizoen 13/14 (Trouw****) is wegens groot succes terug! In Smell of bliss gaat violiste Liza Ferschtman de confrontatie aan met de dansers van ons huisgezelschap LeineRoebana. Er ontstaat een samenspel waarin de dans Ferschtman dwingt een nieuwe balans te vinden tussen de intensiteit van haar vioolspel, haar fysieke aanwezigheid en de stilte die de dans oproept. Naast ijkpunten uit de westerse canon waaronder Bach en Bartók speelt Ferschtman een stuk van de Indonesische componist Iwan Gunawan, die zijn naam tevens verbond aan Ghost Track en de jubileumproductie Lightwww.leineroebana.com

genre: dans

3,00 sterren

Gemiddelde waardering: 3,00 sterren

S. Veenstra

23-05-2017

5 sterren

op het podium met krappe stoelen verhoogd niet het genot .zeker geen eerste rang

Jacob de Jonge

23-05-2017

5 sterren

Heel mooi gedanst, leuke carré opstelling van het publiek rond het speelveld. Extra spannend doordat de violiste life (mee)speelde. Maar heel erg jammer dat de dansers grotendeels naar één kant van het carré, waar de techniek zat, toe speelden. Ik heb grotendeels rug en kont gezien.

L. Mahieu

22-05-2017

5 sterren

Bijzonder intrigerende combinatie van viool en dans, mijn aandacht werd dan weer getrokken door de violiste en dan weer door de dans. Erg genoten.

Carla

21-05-2017

5 sterren

't Was knap gedaan, maar sprak ons helemaal niet aan. Bovendien door er zo dicht op te zitten had je geen goed overzicht.

bekijk reacties (4)

presentatie workshops 19.45

Een aantal kinderen en jongeren tussen de 9 en 18 jaar nemen overdag deel aan de workshop dans of de workshop jonge strijkers. Het resultaat van deze workshops presenteren zij om 19.45 op het podium van de Koninklijke drukkerij EM. de Jongzaal samen met de dansers van LeineRoebana en violiste Liza Ferschtman.

inleiding 20.00

gratis inleiding

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"…ronduit schitterend is het slotbeeld van de stilstaande Uri Eugenio, in wiens borstkas de pompende naweeën van zijn dans langzaam wegebben, tot rust gebracht door de serene schoonheid van Ferschtmans spel."

Trouw

- >4,0 sterren
"Gouden huwelijk van dans en muziek"

Dit is een gedroomde samenwerking: het huwelijk tussen dans en muziek wordt niet alleen bezegeld, het trouwboekje is van een verguld randje voorzien.

Parool

- >4,0 sterren
"Al net zo spannend is het moment waarop Ferschtman op haar knieën neerzijgt, naast danser Uri Eugenio. Steeds zachter speelt zij, totdat je alleen nog maar het raspen van de strijkstok hoort"

Volkskrant

-
"De grote verdienste van de dansers is dat zij zich onvoorwaardelijk hebben opengesteld voor de muziek. Die mentaliteit is niet verloren gegaan in de nauwgezette choreografie en geeft de voorstelling een intuïtieve, integere sfeer"

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Vanuit het rijk gevulde fysieke reservoir aan bewegingen van LeineRoebana kan van alles komen opwellen. Warme vibraties, felle uithalen. Speelsheid en sensualiteit. Hunkering en wanhoop. Vertwijfeling en liefde"

Dansmagazine

-
"Doordat de structuur van voorstellingen van LeineRoebana ruimte biedt voor kortstondige improvisatie vanwege de interactie met de muzikant, zijn de dansers ongeëvenaard alert en zijn hun bewegingen persoonlijk gemotiveerd. Deze authenticiteit en bezieling"

Noord-Hollands Dagblad

-
"De fysieke aanwezigheid van Ferschtman, en de confrontatie die haar spel aangaat met de dansers, zorgt voor een boeiend schouwspel"

bekijk recensies (7)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu