Terug

Smell of Bliss

LeineRoebana

za 20 mei 2017 20:30 tot 21:45  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


The performance that was the most impressive dance scene of theatre season 13/14 (Trouw****) is back by popular demand! In Smell of Bliss, violinist Liza Ferschtman confronts the dancers of our in-house company LeineRoebana. An interplay is created in which the dance forces Ferschtman to find a new balance between the intensity of her violin playing, her physical presence and the silence conveyed by the dance. In addition to reference points from the Western canon, which includes Bach and Bartók, Ferschtman plays a piece by the Indonesian composer Iwan Gunawan, whose name is also associated with Ghost Track and the anniversary production Light.

genre: dans

3,00 sterren

Gemiddelde waardering: 3,00 sterren

S. Veenstra

23-05-2017

5 sterren

op het podium met krappe stoelen verhoogd niet het genot .zeker geen eerste rang

Jacob de Jonge

23-05-2017

5 sterren

Heel mooi gedanst, leuke carré opstelling van het publiek rond het speelveld. Extra spannend doordat de violiste life (mee)speelde. Maar heel erg jammer dat de dansers grotendeels naar één kant van het carré, waar de techniek zat, toe speelden. Ik heb grotendeels rug en kont gezien.

L. Mahieu

22-05-2017

5 sterren

Bijzonder intrigerende combinatie van viool en dans, mijn aandacht werd dan weer getrokken door de violiste en dan weer door de dans. Erg genoten.

Carla

21-05-2017

5 sterren

't Was knap gedaan, maar sprak ons helemaal niet aan. Bovendien door er zo dicht op te zitten had je geen goed overzicht.

bekijk reacties (4)

presentatie workshops 19.45

Een aantal kinderen en jongeren tussen de 9 en 18 jaar nemen overdag deel aan de workshop dans of de workshop jonge strijkers. Het resultaat van deze workshops presenteren zij om 19.45 op het podium van de Koninklijke drukkerij EM. de Jongzaal samen met de dansers van LeineRoebana en violiste Liza Ferschtman.

inleiding 20.00

gratis inleiding

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"…ronduit schitterend is het slotbeeld van de stilstaande Uri Eugenio, in wiens borstkas de pompende naweeën van zijn dans langzaam wegebben, tot rust gebracht door de serene schoonheid van Ferschtmans spel."

Trouw

- >4,0 sterren
"Gouden huwelijk van dans en muziek"

Dit is een gedroomde samenwerking: het huwelijk tussen dans en muziek wordt niet alleen bezegeld, het trouwboekje is van een verguld randje voorzien.

Parool

- >4,0 sterren
"Al net zo spannend is het moment waarop Ferschtman op haar knieën neerzijgt, naast danser Uri Eugenio. Steeds zachter speelt zij, totdat je alleen nog maar het raspen van de strijkstok hoort"

Volkskrant

-
"De grote verdienste van de dansers is dat zij zich onvoorwaardelijk hebben opengesteld voor de muziek. Die mentaliteit is niet verloren gegaan in de nauwgezette choreografie en geeft de voorstelling een intuïtieve, integere sfeer"

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Vanuit het rijk gevulde fysieke reservoir aan bewegingen van LeineRoebana kan van alles komen opwellen. Warme vibraties, felle uithalen. Speelsheid en sensualiteit. Hunkering en wanhoop. Vertwijfeling en liefde"

Dansmagazine

-
"Doordat de structuur van voorstellingen van LeineRoebana ruimte biedt voor kortstondige improvisatie vanwege de interactie met de muzikant, zijn de dansers ongeëvenaard alert en zijn hun bewegingen persoonlijk gemotiveerd. Deze authenticiteit en bezieling"

Noord-Hollands Dagblad

-
"De fysieke aanwezigheid van Ferschtman, en de confrontatie die haar spel aangaat met de dansers, zorgt voor een boeiend schouwspel"

bekijk recensies (7)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu