Terug

Sneue Gevallen 6+

Theater Sonnevanck

Toneel
Ontroerend
Grappig
wo 21 feb 2018 15:00 tot 16:00  |  MK2zaal (theaterzaal)

In de absurdistische en ontroerende komedie Sneue Gevallen zijn trillende knieën en bibberende onderlipjes aan de orde van de dag. Bram voelt veel, heel veel. Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Jan de Survival-Man: 'De man die alles voor elkaar krijgen kan!’. De oma van Jan de Survival-Man woont bij Bram in de straat. Eén keer per jaar gaat Jan de Survival-Man naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting hem helpen.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Credits

concept & idee: Karlijn Kistemaker - tekst: Leon Brill - regie: Karlijn Kistemaker - spel: Freek den Hartogh, Yara Alink en Sophie Höppener - compositie: Wilko Sterke - vormgeving: Calle de Hoog - dramaturgie: Flora Verbrugge - techniek Aad Apon en Jeroen van Terheijden

genre: kinderen en familie, toneel

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

H. Rijgersberg

22-02-2018

5 sterren

Fantastisch en overtuigend, zoals ze met drieën zo’n stuk met geheel verschillende rollen spelen en dan ook nog met een belangrijke mooie muzikale inbreng. Ook heel goed zoals ze het publiek vanaf het begin erbij betrekken. Geweldige acteurs, die laten zien veel plezier te hebben in het spelen. En dat voel je als publiek. Alleen misschien jammer dat je allemaal als sneue gevallen weggaat. Maar het leidt er allemaal wel toe dat je er na de voorstelling nog over doorpraat met de (klein-)kinderen.

L.C.M. Kocken

22-02-2018

5 sterren

Grappig,afwisselend,met een goede boodschap

bekijk reacties (2)

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Met Sneue gevallen maakt Theater Sonnevanck jeugdtheater over het juist niet goed om kunnen gaan met al die prikkels. En slaagt daar op indrukwekkende wijze in met drie geweldige spelers en slimme beeld- en geluidseffecten."

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Het bezoek wordt voor kinderen nog leuker met het Chassé kindertasje. Een rugzakje gevuld met een vrolijke kleurplaat, kleurpotloodjes, chips, kinderdrankje en wat lekkers. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Of reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tasje met lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstellingen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,50 per stuk