Terug

Snorro, de gemaskerde held 8+

Ro Theater

Toneel
Muziek
Grappig
wo 25 jan 2017 19:00 tot 21:50  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Volledig nieuwos! Snorro, de gemaskerde held, gebaseerd op het veelgeprezen avonturenstuk, is nu te zien in een totaal nieuw jasje van het team achter de succesvolle familievoorstellingen De Gelaarsde Poes, De Zere Neus van Bergerac en Lang en Gelukkig.

In deze gloednieuwe versie bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?

Snorro, de gemaskerde held is een remake van het veelgeprezen avonturenstuk, met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaald. De regie is in handen van Pieter Kramer en er wordt gespeeld door een sterrencast met Dick van den Toorn (winnaar van de Gouden Krekel 2008 voor zijn rol van Knoop in Lang en gelukkig) in de rol van Snorro.

Boordevol gringo’s, poncho’s en sombrero’s brengt het Ro Theater een remake van het avonturenverhaal voor de hele familie. Snorro is een vrolijk en visueel theaterspektakel met veel nieuwe liedjes, spannende degengevechten, dartelende balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse live muziek. www.rotheater.nl

tekst: Don Duyns - regie: Pieter Kramer - muziek: Mariachi Tierra Caliente - liedteksten: Alex Klaasen, Loes Luca - spel: Dick van den Toorn, Meral Polat, Sylvia Poorta, Bas Hoeflaak, Han Oldigs, Tibor Lukàcs

genre: kinderen en familie, toneel

4,50 sterren

Gemiddelde waardering: 4,50 sterren

L. Pot

5 sterren

Naast de acteurs, was ook het decor fantastisch

Iris

5 sterren

Franken

5 sterren

Super leuke voorstelling. Qua tekst is er gedacht aan jong en oud. De humor was er ook goed in verwerkt. Toppie.

W.A.I.M. Verberne-Dirks

5 sterren

Wij gaan al jaren naar de familie voorstellingen van het RO-theater. Altijd geweldig,hilarisch voor jong en oud. Goed geacteerd, prachtig gezongen en geweldige decors. Chapeau!

F. Vervaet

5 sterren

Super, een theaterfeestje !

Han van den Elshout

5 sterren

fantastische levendige en komische theatervoorstelling. We hebben een zeer leuke avond gehad met ons gezin.

M. Tebrunsvelt

5 sterren

A.A.C. Van Iersel

5 sterren

Wederom erg tof. Flink gelachen. Maar eerlijk is eerlijk "de gelaarsde poes" en "zere neus de bergerac" zaten beter in elkaar.

Sebastiaan Kranenburg

5 sterren

Was een zeer leuke voorstelling. Het was heel bijzonder om te zien hoe met weinig materieel je heel erg veel kan doen. De decors waren super en de interactie tussen het pubkiek was erg goed. Alleen de decor wissels waren af en toe storend omdat het niet subtiel werd gedaan. En met open decor wissels moet dit wel. Ook als het snorro doen naar beneden was en ze waten voor aan het zingen hoorde je achter de decor wissel plaatsvinden. Natuurlijk heb je dit als kind niet door denk ik. Al met al een hele leuke avond gehad en gelachen.

Fam. Damen

5 sterren

Het was een feest van begin tot eind. Wat hebben we genoten!!!!

Van Den Bosch-Brok

5 sterren

U.S.L. De la Mar

5 sterren

Familievoorstelling? Nee. Wel kindervoorstelling.

bekijk reacties (12)

Recensies

Trouw

- >4,0 sterren
"Kinderklucht met hilarische personages"

"De kracht van Snorro zit hem in de supergrappige over-de-top personages die een absurde invulling geven aan het verhaal dat zich afspeelt in Mexicaanse setting, compleet met sombrero’s, (dansende) cactussen en een kale prairie."

Parool

- >4,0 sterren
"Het is die haast anarchistische vrolijkheid die de familievoorstellingen van het Ro Theater zo sterk maakt."

“Snorro is wederom een drie uur durend feest, dat van flauwigheden aan elkaar hangt, maar tegelijkertijd het theater en al zijn wetten op een voetstuk zet. Met minimale middelen wordt een zo groot mogelijk feest getrapt, met een traan op de koop toe.”

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Eigenlijk is er niets dat niet leuk is aan Snorro"

“Van den Toorn schakelt kundig tussen de ingetogen Don José en de spannende held Snorro, daarin bijgestaan door zijn stuntdubbel (Erwin Dörr) die hoge ogen gooit met salto's en spectaculaire sprongen.”

Metro

- >4,0 sterren
"Musical Award-koning flikt het weer met Snorro"

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Kindertasje 2016-2017

Kindertasje 2016-2017

Nieuw in het assortiment: tas vol leuks en lekkers! Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie-uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nu nog leuker met de speciale Chassé trakteert tas. Dit is een tas gevuld met een leuke kleurplaat, kleurpotloodjes en zit boordevol lekkers. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Of reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tas vol lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstelligen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,50 per stuk.
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.