Terug

Alida Dors / Backbone

Speak Up!

za 24 mrt 2018 20:30  |  MK2zaal (theaterzaal)


De zeer succesvolle (hiphop)choreografe Alida Dors werkt na het veel geprezen True Colors opnieuw samen met de opera- en muziektheateravonturiers van Silbersee. Geïnspireerd door het populisme, het fanatisme, de graaicultuur en de toenemende polarisatie, stelt Dors het vervagen van morele waarden aan de kaak en laat verschillende disciplines samenvloeien tot een geheel, om haar verhaal te vertellen.

Vier mensen in de kracht van hun leven worden onverwacht ter verantwoording geroepen. Dwingende zangstemmen roepen herinneringen op uit vervlogen tijden en confronteren de vier met hun daden. De morele weging die hen te wachten staat is onontkoombaar, maar in het schimmige krachtenveld waarin zij zich bevinden, is niets wat het lijkt. Komen zij tot inkeer? www.backboneconnects.nl

choreografie: Alida Dors - muzikale leiding: Romain Bischoff - muziek: Jacob ter Veldhuis, DJ Lovesupreme

In haar werk vermengt Alida Dors elementen van de hiphop met een eigentijdse danstaal. Waar er in de hiphop vaak enkel vanuit de emotie en de show wordt gecreëerd, is Alida van begin af aan op zoek naar een andere zeggingskracht. Zij kijkt verder dan alleen de techniek, stapjes en trucs, rekt de spanningsboog op, brengt het spektakelgehalte terug tot een minimum om daadwerkelijk tot de essentie te komen. Zo zoekt BackBone voortdurend naar de verdieping van de danstaal. BackBone’s dansers zijn vaak performers met een tweetaligheid, ze beheersen een hiphopdansstijl en hebben zich ook een andere danstaal eigen gemaakt. Daarnaast zijn het opvallende personality’s. Professionals die volgens Alida nog te weinig op de Nederlandse bühne te zien zijn.

genre: dans

inleiding 19.45

gratis inleiding

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu