Terug

Nederlands Dans Theater 1

Split into one

do 12 okt 2017 20:00 tot 22:20  |  Jupilerzaal


Met wereldpremières van Edward Clug, Medhi Walerski en Sol León & Paul Lightfoot toont Split into one de kracht én schoonheid van pure beweging. Het internationale topgezelschap Nederlands Dans Theater 1 trakteert het publiek op choreografische stemmen die illustreren dat oprechte schoonheid in dans talrijke verhalen kan vertellen.

Edward Clug zal zijn eerste werk voor Nederlands Dans Theater 1 creëren, wat zijn vooraanstaande plek in de Nederlandse moderne danswereld verder zal bevestigen. Hij debuteerde bij het gezelschap met zijn creatie Mutual Comfort (2015) voor Nederlands Dans Theater 2. Voor zijn werk Handman (2016) ontving Clug ontving een nominatie voor de Benois de la Danse.

“Er schuilt een tedere grootsheid in Walerski’s gebaren, die bescheiden aan de oppervlakte komen en daar een lichte schittering brengen […]”, vermeldde het Leidsch Dagblad na de première van Garden (2016), Medhi Walerski’s laatste werk voor Nederlands Dans Theater 1. Met zijn première voor Split into one vervolgt de voormalige Nederlands Dans Theater danser zijn creatieve reis bij het gezelschap. De avond zal worden voltooid met een nieuwe creatie van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. In hun balletten dient het onderzoek van menselijke relaties als onuitputtelijke bron van inspiratie. www.ndt.nl

genre: dans

4,63 sterren

Gemiddelde waardering: 4,63 sterren

M.C. Breedveld

5 sterren

Schitterende voorstelling, prachtige opbouw.

Rosy

5 sterren

3 afzonderlijke dansen met hun eigen magie. Fenomenaal goed gedanst. Begeleid door prachtige muziek. Enorm van genoten

Karin Jansen

5 sterren

Afwisselend Prachtige bewegingen van dramatisch naar elegant. Prachtige muziek ook!

M. De Gruijter

5 sterren

Prachtige voorstelling. Alles klopte. De dans, muziek, decor en sfeer was indrukweekend.

van Dijk

5 sterren

Mooie voorstelling, het laatste deel 'Sisters' sprak mij het meest aan, omdat ik me hierbij meegenomen voelde in het verhaal.

E.M. Hagenbeek

5 sterren

Top productie ! Zou graag vaker NDT1 alsook NDT2 willen zien in Chasse

J.A. De Wilde

5 sterren

Sterke dansers, prachtige choreografie

E.A.P. Van den Dam

5 sterren

geweldige voorstelling

J.A. Van Duin

5 sterren

Het stuk 'Proof' vonden wij erg mooi! Het stuk'Soon'vonden wij wat minder Maar het stuk'Sisters' vonden wij dans en choreographie prachtig!

M. Van Ree

5 sterren

Na héél lang&hard werken,is het voor de toeschouwer,- in een jaloersmakende voorstelling- te zien,hoe "de toppers van. NDT" hun bewegingen beheersen en hun lichaam onder contrôle hebben! Bravo Marian

J.W.A.M. Verheggen

5 sterren

Proof vonden we zeer verrassend , geweldig! Soon, ook schitterend gedanst, vonden we minder beweeglijk. Sisters was héél bijzonder, wat een spouplesse en wat een prachtig samenspel, verrassende interacties! De afwisseling tussen de drie delen deed weldadig aan. De bijzondere muziek en de dans pasten heel goed bij elkaar. Maar voor ons gevoel klonk de muziek vaak te luid. Bovendien hoorden we de luidspreker aan onze kant voluit met af en toe bijgeluiden uit de andere hoek.Dit was niet optimaal. Maar we hebben zeker erg genoten.

Marjo Brenters

5 sterren

Het is leuk om drie zo verschillende dansen te zien, met grote diversiteit in de muziek. De ene sprak me meer aan dan de andere. Vooral twee en drie vond ik prachtig! Erg jammer dat de zaallichten bleven flikkeren, dat was irritant en afleidend van wat er op het podium gebeurde. De dansers zijn stuk voor stuk geweldig in hun techniek. Hier en daar mag er van mij wel wat meer vuurwerk en passie zichtbaar worden.

H. Stolk

5 sterren

Een fascinerende avond. Topsport op zijn best. De vele buitenlanders schijnen daar tegenwoordig bij te horen.

M.C.P. Beverwijk-Pikard

5 sterren

Prachtige voorstelling! Topkwaliteit! Altijd boeiend zijn de voorstellingen ban het NDT1!

A.C.L.M. Vlug-Veringmeier

5 sterren

Het was een prachtige voorstelling met 3 verschillende dansstijlen in één programma! Een aanrader!!

J.Th. Borsboom

5 sterren

Het was een eerste kennismaking met NDT. Boeiend en inspirerend qua thema, niet makkelijk te vertalen in dans in combinatie met de gekozen muziek. Ik merkte wel dat het kijken en luisteren een inspannende ervaring was. Voor herhaling vatbaar.

Richard

5 sterren

Prachtige voorstelling !! Fraaie uitvoering en mooie muziek. Het eerste deel is mijn favoriet!

A. Visser & M.A. Van Mier

5 sterren

Ik heb heel erg genoten van de voorstelling en uiteraard ook van de dansers

Motell Rijnen

5 sterren

drie uitvoeringen achter elkaar was voor mij een te grote inspanning

C.C.M. Van Unen

5 sterren

In een woord geweldig!!!

Maxime

5 sterren

Split into one bestaat uit drie losse stukken choreografie en bij ieder stuk had ik het gevoel dat ik net 5 minuten zat te kijken, bleek het half uur / uur alweer om te zijn. Zo erg werd ik door de voorstelling gegrepen. Het stuk is erg prettig om naar te kijken en ik kreeg er een heel fijn en rustgevend gevoel van. De dansers zijn zo vloeiend en in lijn met elkaar! Zeker de moeite waard en een zeer mooie invulling van je avond!

L.M. Van Esch

5 sterren

Prachtige voorstelling. Fraaie boeiende bewegingen, mooi decor en aangrijpende muziek. Wat wil je nog meer?

F. Van Haren

5 sterren

Gewoonweg fantastisch in kwaliteit van de dansers, de afwisseling, perfectie, decors. Zeer indrukwekkend. Sisters was voor mij het hoogtepunt.

E. Neefs E/o Martens

5 sterren

bekijk reacties (24)

inleiding 19.15

gratis inleiding

blijf op de hoogte van het Nederlands Dans Theater

Wilt u alles weten over het nieuwe NDT-seizoen 2017-2018? Het gezelschap stuurt u gratis de fraaie kalender met alle informatie en schitterende fotografie. Het enige dat u hoeft te doen, is hier uw gegevens invullen. U ontvangt dan tevens regelmatig het laatste nieuws in uw e-mailbox. 

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Hoog technisch niveau"

“De muziek van Radiohead versterkt de vervreemdende sfeer van de prachtige duetten en soli, die een desolaat beeld van de mens creëren.” NRC over ‘Proof’ van Edward Clug ***

"...de gerijpte kwaliteit van Jorge Nozal bijvoorbeeld, het naturel waarmee de jonge Alice Godfrey haar fantastische beheersing maskeert, of de zuiverheid waarmee Jianhui Wang bewegingen koppelt."

 

Trouw

- >4,0 sterren
"Gelaagdheid in dans door muziek"

In het programma Split Into One van Nederlands Dans Theater valt, naast de fantastische kwaliteit van de dans, vooral het mooie muziekgebruik op – hoe onderling verschillend ook.

Volkskrant

- >4,0 sterren
"De topgroep van Nederlands Dans Theater schittert in speelse en strenge choreografieën"

Leidsch Dagblad

-
"Een hallucinerende betovering"

Het eerlijke geluid van Clementine heeft overeenkomsten met de zuivere danstaal van Walerski, waardoor de gevoelige teksten extra zeggingskracht krijgen. ‘SOON’ is meer dan een dialoog tussen dans en muziek. Het is de klank die het kwartet in beweging brengt, de danserslichamen laat golven en zo onderhuidse emoties tastbaar lijkt te maken." Leidsch Dagblad over ‘SOON’ van Medhi Walerski

“Een meer dan geslaagd debuut, want ‘Proof’ – op muziek van Radiohead – is een stuk dat je meteen bij aanvang al weet te raken.” Leidsch Dagblad over ‘Proof’ van Edward Clug

“De hallucinerende werking die uitgaat van ‘Sisters’ is van meet af aan betoverend.” Leidsch Dagblad over ‘Sisters’ van Sol León & Paul Lightfoot

Parool

-
"Hoogtepunt is een solo van Juliette Brunner. Het contrast tussen het imperfect gemaakte lichaam en de virtuoos uitgevoerde choreografie is spectaculair. En zeer aangrijpend"

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu