Terug

Stil

Jasper van Luijk & Jeek ten Velden

vr 24 mei 2019 20:30  |  Kinlyzaal (voorheen MK2zaal)


In Stil werken Jeek ten Velden & Jasper van Luijk cross-over; dansers, acteurs, klimaatwetenschappers en lokale opiniemakers nemen prangende lokale vraagstukken onder handen samen met het publiek. Een voorstelling en live debat ineen op maat gemaakt voor Breda.

Stel, de mensheid heeft geconcludeerd dat alle pogingen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, hebben gefaald. We zijn simpelweg als mensheid niet in staat en niet bereid om de nodige stappen te nemen.Aan de vooravond van het einde van de wereld komen we nog één keer samen, om bij wijze van reünie, alles nog één keer goed door te spreken en af te sluiten.Een dynamische theaterervaring, de aller allerlaatste oproep aan de mensheid voordat het allemaal stil wordt. www.shifftutrecht.com www.wearesuncity.org

concept & regie/choreografie: Jeek ten Velden, Jasper van Luijk – muziek: Sun City – productie: SHIFFT i.s.m Sun City

De voorstellingen van Jasper van Luijk staan midden in de samenleving en stellen het fysieke lichaam in relatie tot de (theatrale) ruimte centraal. Van Luijk zoekt altijd de dialoog met andere kunstdisciplines en hedendaagse ontwikkelingen om van zijn voorstellingen totaalbelevingen te maken. Zo vindt publiek steeds een eigen ingang tot het werk. Hij gelooft dat kunst een dialoog is en de fantasie op hol kan laten slaan. Zowel die van de kunstenaar als de toeschouwer.

Jeek ten Velden is regisseur en theatermaker. Hij studeerde in 2010 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Met Sun City stelt hij zichzelf ten doel kunst te maken over de stad van de toekomst, in een post-fossiele duurzame wereld. Jeek ziet zich als regisseur graag als barometer van de tijd. Hij is een maatschappelijk geëngageerde regisseur met een grote voorliefde voor muziektheater en nieuw repertoire.

genre: dans

annulering

Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Kaarthouders worden per email op de hoogte gebracht.

inleiding, vr 24 mei

Om 19.45 vindt er een gratis inleiding plaats.

performance

Deze voorstelling begeeft zich op het snijvlak van verschillende kunstvormen. Verwacht daarom geen dansvoorstelling zoals u gewend bent. Stel u open en laat u raken.