Terug

Maartje Wikkerink

Stillen

za 4 nov 2017 19:30 tot 20:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

Theatermaker Maartje Wikkerink maakt met Stillen een beeldende voorstelling met getekende figuren over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Ze maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia nervosa en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten. “Ik wilde heel graag ergens goed in zijn. Afvallen kon ik als de beste.”

Stillen vertelt het verhaal van het meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen. In dit verhaal worden de verschillende fases van herstel herkenbaar en wordt perspectief geboden op een ander, beter leven. Stillen gaat over de scheiding van verstand en gevoel (hoofd en lijf), angst, hoop en vervulling. Met getekende figuren, filmpjes, projecties en muziek geeft Wikkerink vorm aan de soms irreële gedachtes en gevoelens van de onderliggende problematiek. Tegelijkertijd is Stillen een pleidooi om de persoon achter de eetstoornis te zien en te blijven vechten en hopen op de volledige terugkeer van deze persoon.

Stillen is gemaakt voor iedereen die op een of andere manier met een eetstoornis te maken heeft (gehad). Een afwisselende voorstelling over goed genoeg zijn, triggers en vinden wat je vervult.  www.krachtvanbeleving.nl

concept & spel: Maartje Wikkerink - regie: Ingrid van Leeuwen

Maartje Wikkerink is in 2012 afgestudeerd aan de academie voor theater ArtEZ en behaalde haar certificaat aan de opleiding poppen- en objectentheater van de NVP Unima. Als freelance theatermaker en poppenspeler maakte en speelde Maartje o.a. voor het Internationaal Poppen- en figurentheater festival, Valentijn Productiehuis voor poppentheater, theatergroep Nachtbaard en het Pop Arts festival (i.o.v. Feikes Huis).

genre: toneel

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

Stichting Eetstoornissen Eindhoven

08-11-2017

5 sterren

De voorstelling was confronterend, mooi en op basis van waarheid gemaakt.

Van Geenen

05-11-2017

5 sterren

In deze voorstelling wordt me duidelijk welke fecetten er komen kijken bij (herstellen van) een eetstoornis. Dat ligt me na aan het hart. Het nagesprek had meer richting mogen krijgen; Maartje was erg goed in het uitbeelden van het complexe probleem. Speels en helder. Ik dank haar zeer. En jullie voor het binnenhalen van deze voorstelling.

bekijk reacties (2)

nagesprek

Na afloop van de voorstelling is er een gratis nagesprek met Maartje Wikkerink in de zaal.

Recensies

NRC

-
"De voorstelling is volledig onsentimenteel. Met poppen, tekstborden, clownerieën en komische terzijdes roept Wikkerink niettemin een buitengewoon confronterend beeld op."

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu