Terug

Laika / Villanella

Stuck (6+)

Verrassend
Toneel
zo 15 dec 2019 15:00 tot 15:50  |  Kinlyzaal

Stuck toont een dwarsdoorsnede van een mini-samenleving. Net als NIPT, gecreëerd door dezelfde makers onder de vleugels van Laika, is dit een woordeloze voorstelling. Beeld en geluid roepen een hele wereld op. Iedere ruimte en elke bewoner heeft zijn eigen klank. Geluiden van rinkelend vaatwerk vermengen zich met pruttelende koffiemachines, hongerige huisdieren, lekkende kranen en schurende scharnieren... Samen vormen ze een symfonie. Of is het een kakofonie?

Stel
Je kijkt dwars door de gevel van een flatgebouw.
Je kan de bewoners stiekem begluren.
Je ziet hoe ze leven.
Naast elkaar, gescheiden door dunne muren.
Met elkaar, want de muren hebben oren. En ogen. En een neus misschien.
Elke bewoner heeft zijn gewoontes en rituelen.
Elke flat heeft zijn beperkingen en ongemakken – te smal, te laag, te scheef.

En dan gebeurt er iets. Iets dat het dagdagelijkse doen en laten verstoort.
Iets dat de bewoners noopt tot actie en samenwerking.
Alle deuren gaan open.

Stuck is een tragikomische voorstelling voor jong en oud, die de mens met een flinke dosis mededogen op de korrel neemt – met een knipoog naar George Perecs roman ‘Het leven een gebruiksaanwijzing’. 

Laika
Laika maakt 'theater der zinnen': voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun kinderlijk gevoel voor verwondering nog niet zijn verloren. De fascinatie van Laika voor jonge toeschouwers ligt in hun verrassende ontdekking van de wereld. Ook Laika vindt de wereld verrassend en niet evident. Of het nu gaat om gevoelens en ideeën, of om smaken, geuren en kleuren: de wereld is één groot oord van ontdekking. www.laika.be 

concept: Judith de Joode, Rutger Remkes - eindregie: Suze Milius - geluidsontwerp: Adriaan Van de Velde - van en met: Judith de Joode, Rutger Remkes, Vanja Rukavina, Lois Brochez en Stefan Jakiela 

genre: kinderen en familie, toneel, dans

Recensies

Theaterkrant

-
"Deze woordloze productie is compact, ze verrast en verwondert, steeds opnieuw, een uur lang. Een knappe en mooie prestatie in al zijn krapte."

Concertnews

- >3,5 sterren
"In Stuck zien we dus een maatschappijkritische voorstelling die weliswaar op humoristische manier het leven in een (groot)stad toont"

Standaard

-
"Slapstick op kindermaat"

Volwassen acteurs in een huis op kindermaat? Het woordeloze ‘Stuck’ levert grappig mimespel op over samenleven op een zakdoek.

bekijk recensies (3)