Terug

Suites Curieuses 4+

Cas Public - BRIK: Brabants Internationaal Kinderfestival

vr 7 jun 2019 19:00 tot 19:45  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

“Ik probeer niet alleen maar om kinderen te vermaken”, zei choreografe Hélène Blackburn tijdens de repetities van deze voorstelling. “Kinderen worden al ondergedompeld in een wereld vol entertainment. Als ze naar het theater gaan, wil ik ze iets heel anders laten beleven.”

Roodkapje, maar dan heeeeeel anders. Zo zou je de dansvoorstelling ‘Suites Curieuses’ (ofwel: vreemde, nieuwsgierige pakken) wel kunnen omschrijven. Blackburn blies het wereldberoemde klassieke sprookje een totaal nieuw leven in, veel meer van deze tijd. In deze moderne versie jagen maar liefst drie wolven – in nette kleren – op het meisje dat een mandje lekkers naar haar oma brengt. Nou ja, de vraag is eigenlijk een beetje wie op wie jaagt. Want de meisjes van nu zijn natuurlijk lang niet meer zo naïef en kwetsbaar als in de tijd dat Roodkapje werd geschreven…

Een sprankelend spel van donker en licht dat de verbeelding van jong en oud prikkelt, met verrassende animaties en rekwisieten in een elegante, verfijnde dans. Vermakelijk – en veel meer.

Choreografie: Hélène Blackburn

Muziek: Martin Tétreault

Licht: Emilie B-Beaulieu

Animaties: Marjolaine Leray

Kostuums: Denis Lavoie en Hélène Blackburn

Scènefoto: Julie Artacho

 

genre: kinderen en familie, dans