Terug

Romeo and Juliet

Suzhou Ballet Theatre

do 16 nov 2017 20:00 tot 22:05  |  Jupilerzaal


Het Suzhou Ballet Theatre, één van China’s meest veelbelovende balletgezelschappen, heeft zich van het begin af aan toegelegd op het verkennen van grenzen in het algemeen en het mixen van interculturele aspecten in het bijzonder. Eén van de beste voorbeelden hiervan is hun interpretatie van Shakespeare’s Romeo & Juliet. Het stuk heeft onder leiding van de met meerdere internationale prijzen onderscheiden Jiabin Pan en Ying Li een stijlvolle, moderne en bovenal Chinese sfeer meegekregen. Zij hebben daarbij Shakespeare’s Romeo & Juliet verweven met de eeuwenoude Chinese parabel van The butterfly lovers.  Een verhaal dat een grote vergelijking toont met Romeo & Juliet maar dan doorspekt met Chinese mystiek. De oudste vastgelegde versie van The butterfly lovers stamt overigens uit de tijd van de Tang dynastie ca 700 na Chr. en wordt gerekend tot één van de vier grote volksvertellingen in China.

“We wilden een versie van Romeo & Juliet creëren die modern in esthetische zin,  maar tegelijkertijd de typerende Chinese opvattingen op het gebied van emoties en normen en waarden in zich herbergt" zegt Li hierover, die samen Pan Jiaban de choreografie van deze productie voor haar rekening heeft genomen.

genre: dans

4,29 sterren

Gemiddelde waardering: 4,29 sterren

W. Essing

30-11-2017

5 sterren

Het was een prachtige voorstelling, goed gedanst, met humor en passie.

A.M.M. Van Aarle

20-11-2017

5 sterren

Heel mooi gedanst wat op viel dat er schoonheidsfoutjes regelmatig in voor kwamen. Nationale ballet gewend dus dat is n heel verschil

C.H. Van den Ende

17-11-2017

5 sterren

Wat een fantastische ervaring! De voorstelling was zo ontzettend mooi. De dansers zijn enthousiast en dragen de voorstelling met berbe. Het klassieke verhaal van Romeo en Juliet is herkenbaar en mooi gemixt in een Chinees jasje. De muziekis prachtig gecomponeerd en gecomplementeerd het geheel. De lange staande ovatie was het bewijs dat niet alleen wij genoten hebben. Zonde dat de zaal niet zo vol zat, dit gezelschap verdient het!

E.W.J. Luijten

17-11-2017

5 sterren

Voor de pauze vond ik het wat lauw (behalve het duet net voor de pauze), na de pauze was de muziek mooier, het licht prachtig en dramatisch, het decor veel beter ( vooral het effect met dat transparante scherm met roze licht) en het verhaal werd intenser verbeeld. De dansers waren goed.

M.C.P. Segeren

17-11-2017

5 sterren

Wij vonden het allevier een prachtige voorstelling, 3 van mijn gasten zouden zelf nooit voor ballet gekozen hebben ,maar waren blij verrast . Indrukwekkend,!

Milena

17-11-2017

5 sterren

Prachtige uitvoering, van het klassieke verhaal van Shakespeare met oa verrassende oosterse invloeden qua aankleding!

Mulder

17-11-2017

5 sterren

De dans was prachtig echter de geluidsband vond ik enkele malen heel abrupt stoppen en dit heeft mij gestoord.

bekijk reacties (7)

Recensies

News of Bahrein

-
"China’s Suzhou Ballet Theatre brings to life the all-time classic with an enchanting interpretation that carries a distinctly Far Eastern flavour.”"

QF Telegraph

-
"The four performances received thunderous applause and standing ovations from the audience."

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.