Terug

philharmonie zuidnederland

Swingend Muziekfeest

vr 22 sep 2017 20:30 tot 22:05  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Chef-dirigent Dmitri Liss brengt vol bravoure en schwung een spetterend Russisch-Amerikaans programma. Wayne Marshall is de gedroomde solist voor Gershwins swingende Pianoconcert in F. En Liss bekent op magistrale wijze kleur met Rachmaninovs levendige Symfonische Dansen. Deze beroemde en feestelijke suite zit boordevol Russische kerkmuziek, Spaanse invloeden, een speciale rol voor de saxofoon, spannende percussie en een vleugje nostalgie van de Russische grootmeester. Een concert dat philharmonie zuidnederland in alle geledingen laat schitteren. www.philharmoniezuidnederland.nl

dirigent: Dmitri Liss – piano: Wayne Marshall – Sjostakovitsj - Uit The golden age: Suite – Gershwin - Pianoconcert in F – Rachmaninov - Symfonische Dansen

genre: klassieke muziek

4,41 sterren

Gemiddelde waardering: 4,41 sterren

J.C. Haaze

5 sterren

Super pianist, ook de dirigent was heel goed.

M.E. Castermans Nee, hoeft niet.

5 sterren

Het was een waarlijk SWINGEND muziekfeest. Wat een enthousiasme, wat een Schwung qua uitvoering. Ik geniet van de hoorbare HARMONIE van dit orkest. Knap hoor. Sjostakovitsj was GENIETEN; prachtig vond ik m.n. de 2 delen Polka: Allegretto en Dans. Blijmakende verrassende effecten, humorvol. Zou ik zo kinderen mee willen laten kennismaken. Educatief !! Gershwin's Pianoconcert in F, m.n. dl.2 Adagio - Prachtig. Dirigent Liss en pianosolist Marshall -- overtuigend en bezielend !! Alleen Rachmaninov Symfon. Dansen kon me minder bekoren. Te schetterend en Lawaaiierig.

C.T. Daverveldt

5 sterren

Genoten van het flitsende pianoconcert.Heerlijk !!!!!! Sjostakovitsj viel ook in de smaak ,maar na de pauze viel ons Rachmaninov tegen.Maar al met al een fijne voorstelling.Het smaakt naar meer

R.E. Esselink

5 sterren

Interessant programma, mooi uitgevoerd en de korte inleiding door een van de musici was ook fijn. Jammer dat er weinig tijd was om het glas wijn in de pauze te drinken o.a. omdat het meestal lang duurt voor je de de zaal uit bent .

B.J.M. Kegelaer

5 sterren

het was waarlijk een feest! Grote bezetting van het orkest en je kon zien dat het orkest er zelf ook zin in had...ze vertelden samen echt een verhaal.

M.J.W. Beker

5 sterren

gewoon fantastisch

A. Van der Burgt-Vergouwen

5 sterren

M.C. Snoeijs

5 sterren

Het was gewoon 'n feest. Bezield en virtuoos. Het genoegen, de blijmoedigheid van musiceren, kwam over van zowel solist, dirigent als orkest.

Anja

5 sterren

Het was (weer) een prachtige uitvoering.

B. Vierdag

5 sterren

gevarieerd; letterlijk en figuurlijk een fantastische pianist( solist).

C. Kammeraat

5 sterren

Genoten! Geen tien, omdat het orkest de pianist vaak overstemde.

J.H.L. Oomen & J. Krols

5 sterren

Een bijzonder programma met een super solist! Ook de chef dirigent was erg op dreef en haalde het beste uit het orkest naar boven. Het was een genot voor oog en oor!

P. de Geus

5 sterren

De dirigent, solist en het hele orkest en het programma waren absoluut 5 sterren waard!

C.A.W. Croonen

5 sterren

Bevlogen musici die een gevarieerd, verrassend programma presenteerden. Wat een fantastische pianist, wat een uitstekende dirigent en wat een goed orkest! Musiceren is ook hard werken en dat hebben ze gedaan!

M.M. Vos

5 sterren

GEWELDIG ...Erg KNAP OM ZO*N STUK TEN GEHORE TE BREGEN.

L.W.M. Timmermans

5 sterren

vrolijke muziek, groot orkest, goede presentatie en prestatie

C.T.M. Jehoel

5 sterren

Mijn vrouw en ik hadden een fantastische avond. Grote lof voor dirigent, pianist en de grote bezetting van het orkest.

J.C. De Haan

5 sterren

Prachtige muziek , prachtig uitgevoerd

J. Schoonderwoerd

5 sterren

Geweldig in een woord

J. Niezen

5 sterren

Voor de pauze waardeloos, na de pauze beter.

J.M. Nuijten

5 sterren

Geluid slecht, piano niet te horen bij alle instrumenten, verkeerde keus om orkest in deze zaal te laten spelen, zaal is ongeschikt voor zulke uitvoeringen. Veel klachten van mensen gehoord dat het in de zaal erg koud was, sommige van hen heb ik na de pauze niet meer terug gezien. Al met al een slechte avond.

G. Lambregts

5 sterren

Geweldige pianist

P.J. Van den Bosch-Nieuwstraten

5 sterren

M.E. Matthiesen

5 sterren

Ik heb genoten van begin tot eind: het grandioze pianospel en de bevlogen dirigent die het orkest tot grote hoogte bracht.

B. Vos

5 sterren

Totale programma was welgekozen ,met een fenominale pianist, maar meest vernieuwend vonden wij het eerste gedeelte met Sjostakovitsj delen uit De Gouden Eeuw

J. Potgieser

5 sterren

Genoten en zelden een dirigent gezien die zo hard staat te werken. Hoogtepunt vonden wij de uitvoering van het pianoconcert in F van Gershwin, met een fantastische solist, met zelfs ook nog een toegift.

C. Jacobs

5 sterren

Pianist was geweldig. Fantastisch om naar zo'n grote bezetting te luisteren. Laatste stuk vonden wij iets minder, maar dat is persoonlijke smaak. Het orkest gooide echt alles er in.

bekijk reacties (27)

Wolfgang app

Bij dit concert kunt gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen, af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. De app is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt. Download Wolfgang (Iphone, vanaf iOS 7.1 en Android van Android 4.4) gratis in de App Store of Google Store of via www.wolfgangapp.nl.

digitale video-inleiding

philharmonie zuidnederland introduceert bij dit concert een digitale video-inleiding. József Auer, fagottist bij philharmonie zuidnederland, neemt u mee op ontdekkingsreis en vertelt u vele bijzonderheden over dit programma.

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 18:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu