Terug

The color purple

The color purple

zo 30 dec 2018 14:30 tot 17:00  |  Jupilerzaal

De musical The color purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in een tijd waar slavernij is afgeschaft, maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Celie bevrijdt zich uit een leven vol armoede en geweld. Ze komt op voor haar persoonlijk geluk, geholpen door haar schoonzusje Sofia en zangeres Shug Avery. Een meeslepende zoektocht naar liefde, saamhorigheid en het glorieus overwinnen van tegenslagen, wat bij uitstek past bij de feestdagen.

boek & film
Deze prachtige, aangrijpende musical is gebaseerd op het boek The Color Purple van Pulitzer Prize winnaar Alice Walker werd verfilmd door regisseur Steven Spielberg met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 ging de musical op Broadway in première en mocht vele prijzen in ontvangst nemen, net als de vernieuwde versie die in 2015 volgde. The Color Purple is voor het eerst in Nederland te zien en reist vanaf oktober 2018 exclusief langs 16 theaters.

script: Marsha Norman – regie & vertaling: Koen van Dijk – choreografie: Carolien Holman-Canters – muzikale leiding & arrangementen: Paul Maassen – decor: Eric Goossens – kostuums: Joost van Wijmen – geluidsontwerp: Tobias Stolk – licht: Benno Barends – fotografie: Bob Bronshoff – spel: Naomi van der Linden, Donielle David, Edwin Jonker/Perry Dossett, Aisa Winter, Jeaninne la Rose, Carlos de Vries, Valerie Jane, Jennifer Norden, Caitlin Baank, Mike Libanon, Jerrel Houtsnee, Giovanni Menig en Malaika Elvers  coproductie: OpusOne i.s.m. Theateralliantie

genre: musical en show

3,18 sterren

Gemiddelde waardering: 3,18 sterren

LML Collart

18-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Als ik het verhaal niet had gekend, was het voor mij best moeilijk te volgen geweest. Teksten van de liedjes waren moeilijk te verstaan vond ik

H. van de Gevel

14-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Niets ten nadele van de artiesten en het verhaal maar het geluid was veel te schel en slecht verstaanbaar. Tijdens de pauze (die niet "toevallig" samenviel met een besloten feest want die muziek was er de gehele avond) veel te lang op iets te drinken moeten wachten.

Earetha

12-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Je suis venu de Bruxelles pour voir 'The Color Purple' et je m' ai amuser tellement! MAGNIFIQUE!! Trés bien!!

Angelique

12-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Op vrijdagavond geweest en in de pauze vertrokken. Want was het geluid slecht! Erg jammer dat o.a. de stem van Celie veel te schel en te hard binnenkwam. De spijtige keuze gemaakt in de pauze om weg te gaan, want een tweede ronde met dit geluid wilde we niet weer aangaan.

Tanja

11-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

We waren blij met de inleiding. Het gaf deze geweldige voorstelling nog een extra dimensie.

Jan

10-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Ik had een behoorlijk "zware" en "dramatische" musical verwacht, maar eigenlijk was hij bijzonder luchtig, ondanks het zware thema. Geweldig genoten van deze top-prestatie.

annelies bosveld

10-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Afgelopen vrijdag naar de voorstelling geweest,over gehaald door mijn man want die wilde na lange tijd wel weer eens naar een musical.Bij de eerste act dacht ik al meteen: dat was een foute beslissing.Schelle stemmen die pijn aan onze oren deden en slecht verstaanbaar. Na de pauze werd het iets beter maar dat werd weer te niet gedaan door de muziek van het feest van de GGZe die tijdens de voorstelling duidelijk te horen was.Na afloop in een koude omgeving wat gedronken,, want de foyer was bezet..Maar omdat we elkaar daar niet konden verstaan zijn we maar naar huis gegaan. Ik ben in iedere geval voor een hele lange tijd weer genezen van een musical.

Esther

10-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Wij hebben de bevlogen inleiding gevolgd die Koen van Dijk gaf over zijn stuk. Hoe thema’s als ongelijkheid en liefde aangeraakt werden en nog steeds van deze tijd zijn. En hoe de cast hem weer tot nieuwe inzichten bracht in cultuur(verschillen). Ik vond het ontroerend en ontwapenend en zag dit ook in het stuk terug. Hoe betrokken en eager de cast werkte, heel voelbaar. Ik vond de zang prachtig en snapte/voelde de bedoeling. Dank jullie wel! De feedback die Parktheater de dag ervoor kreeg, moet opgepakt zijn: er was geen dj, en er speelde een – in de zaal voor mij – onhoorbare band. Er was een extra tafel geplaatst waar ze de meest voorkomende drankjes snel uit konden serveren. Goed dat dat, wat ze ad hoc op konden pakken, opgepakt werd. Ik ken Parktheater niet anders, dan dat ze erg serieus met feedback van hun gasten omgaan en waar mogelijk altijd verzachten. Good job!

tanja

10-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Het was een fantastische voorstelling!! idd af en toe was de zang wat schel maar dat deed afbreuk aan de voorstelling.

Hans en Jolanda

10-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Wij hebben een hele fijne avond gehad, er is altijd wel iets wat minder is...maar de kritiek hieronder gegeven kunnen wij ons niet in vinden.

Angelique en Marion

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Mooi verhaal, goed gespeeld. Net als vele anderen waren wij teleurgesteld over de schelheid van sommige stemmen. We begrepen dat dit op vrijdagavond ook al als feedback was gegeven, dus je zou verwachten dat hier op zaterdag iets aan was gedaan door geluidsmensen. Hierdoor ging een deel van de boodschap toch wel verloren. Jammer!

Cicilia

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Dank zij de uitmuntende inleiding konden we de verhaallijn goed volgen. Teksten slecht te verstaan. Is het mogelijk om bij een volgende Nederlandse musical boventiteling aan te brengen, dan vermijdt men de irritatie die nu overal naar voren kont. Jammer want het is een goed gezongen en geacteerde voorstelling , met een duidelijke boodschap, ook de black cast was uitmuntend. We hebben genoten.Ik wens jullie allen veel succes voor de rest van het tournee.

Caroline

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Al met al prachtige voorstelling, zeker de hoofdrolspeelster met haar verschillende karakters heel goed.Sofia ook heel sterk karakter Goed gebruik van eenvoudig decor. Goede prijs-kwaliteitsverhouding. Geluid en verstaanbaarheid 1e helft was slecht. 2e helft verstaanbaarheid beter, maar stond al met al te hard.Piep in mijn oren erna. Helemaal eens met de reacties dat een voorstelling in het parktheater niet gecombineerd kan worden met een groot personeelsfeest van de GGZ. Stoort te veel.

Jose Verhagen

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Een heel mooie voorstelling met goed toneelspel, zang en dans. We hebben echt genoten! Het was wel jammer dat het niet altijd goed verstaanbaar was wat er gezegd/gezongen werd. En soms was, vooral van de dames, het zingen behoorlijk schel.

Juliet

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Geluid was vrij hard, maar wij hebben genoten van de voorstelling! Verhaal, spel en zang raakten ons. Wel jammer dat we deze keer niet terecht konden in het theatercaf é, met name na de voorstelling. De foyer is toch een stuk minder sfeervol om (na) te borrelen. En horeca is echt een aandachtspunt. Zorg gewoon dat drankjes tijdens de pauze klaarstaan, zo voorkom je lange wachtrijen en kan iedereen ook echt even genieten van een drankje.

Jimmy

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Het verhaal is zeer indringend en daardoor emotioneel erg confronterend. Helaas was de akoestiek op rij 1B erg slecht waardoor de tekst niet goed gevolgd kon worden, en sommige nummers als geschreeuw overkwam. Erg jammer, desalniettemin toch positief genoten, chapeau voor alle artiesten, de band en alle technici. Een warm succes voor iedereen toegewenst!

mechthild

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

we waren blij met de inleiding van Koen i.v.m. het begrijpen van de gemaakte keuzes in de voorstelling. geluid was jammer genoeg gekrijs en veel te hard. na de pauze vond ik het beter. goed inlevingsvermogen van de cast.op deze manier toch nog kunnen genieten.horeca van t parktheater slecht en veel te traag. ongezellig om na de voorstelling naar boven te " moeten" voor een drankje.

P. Feijen

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Goede show, slecht verstaanbaar, mooie liedjes. Waardeloze drankuitgifte tijdens pauze:10 min. wachttijd is niet van deze tijd. Zet voortaan dienbladen met drank klaar, dit gaat veel sneller! Zaal verlaten als je op rij1B zit is een ramp!

Elisa Smulders

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

indrukwekkend verhaal, overtuigend geacteerd!!

René

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Vanaf een prima plek een musical gezien en - luid - gehoord die niet helemaal aan verwachtingen voldeed. Verhaal en spel met wisselende kwaliteit, inhoud en overtuigingskracht. Voor ons persoonlijk met name - niveau van spel geen aanrader voor de toekomst.Sommig spel sprong er positief uit.

Ria

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

het is een mooi en onroerend verhaal, ook goed geacteerd, maar zeker voor de pauze was het geluid zo had en schel, bijna geschreeuw, waardoor de teksten onverstaanbaar waren. Na de pauze werd het beter.

Margot

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Mooie produktie, maar erg slecht geluid waardoor teksten niet te verstaan waren en er vaak een schreeuwerig geluid ontstond. En als de zang niet altijd perfect is, begint een en ander erg te storen. Jammer.

j.m. van zeeland-vos

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

mooie voorstelling

Dinie

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Voorstelling pas op het einde op zijn best Slecht geluid en onverstaanbaar Ook pauze arrangement teleurstellend Dat nemen we nooit meer

Fia

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

We zaten vooraan en hebben genoten van de voorstelling. Ik denk dat we geluk hadden dat we vooraan zaten. Respect voor de hoofdrolspeelster. Aan het einde rolde de tranen over haar wangen. Wat een ontlading!

Jet

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Vervelend dat andere gasten last hebben gehad van het geluid van 'n ander feestje. Wij zaten vooraan en kunnen hier niet over meepraten. Maar verder kunnen wij ons hecht niet vinden.in de slechte commentaren Wij hebben genoten van een ge-wel-dige voorstelling!! Wat 'n stemmen en wat een inleving... Wat ons betreft fantastisch gedaan cast!

Henk

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Prachtige indringende voortelling. Dit kwam ook door de geweldige inleiding van regiseur Koen van Dijk. Hierdoor zat ik al in het verhaal en zag je de details en begreep i het enthousiasme van de cast beter

Ad en Anne-Mieke

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Voor de eerste keer teleurgesteld door de door ons gekozen voorstelling! Schelle stemmen meer schreeuwen dan zingen!! Simpele teksten. Komt amateuristisch over!! Slotlied was mooier. Pauzedrankjes: neem een voorbeeld aan muziekgebouw. Drankjes staan klaar. Scannen niet nodig! Spijt dat we deze voorstelling hebben gekozen!

Hans

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Beetje lauwe voorstelling. Ik werd eerlijk gezegd niet gegrepen (tot vlak voor het slotnummer). De Nederlandse teksten waren vaak flauw.

ad

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

geluid veel te hard misschien om het geluid van het feestje van beneden niet in de zaal te horen!!!!! cafe arrangement een plak brie, bleek de korst te zijn van de kaas.op dat moment is er niemand die je daar op kunt aanspreken.na zo n ervaring begrijp ik dat er maar drie van deze pauze arrangementen verkocht worden.het lijkt mij beter een zaal tevreden dan twee ontevreden.

Gerard van Bakel

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Sluit me aan bij alle voorgaande kritiekpunten. Wat een miskleun. Voel me ook bekocht door het Parktheater. De aankoopprijs van de kaartjes mag dan ook gerestitueerd worden.

Truus

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Het geluid was slecht Toch genoten van de voorstelling . Ik snap niet dat de organisatie van het Parktheater 2 evenamenten niet beter op elkaar kan afstemmen.

Nadija

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Ons mam en ik hebben echt genoten. Prachtige voorstelling!!

Anoniem

09-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Gelukkig zat ik vooraan, daar geen last van het geluid. De onverstaanbaarheid vond ik storend. Het is een belangwekkend thema, de uitleg vooraf is een 'must' om keuzes van de regie te begrijpen. Degenen die in de pauze naar huis zijn gegaan, hebben het mooiste gemist. Helaas moet ik zeggen dat er in Brabant amateurgezelschappen zijn die een mooier totaaltheater creëren. Zet de meeste pauzedrankjes tevoren klaar.

Marianne

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

ben het met alle negatieve opmerkingen eens, stonden ook op mijn lijstje. Ik heb me ook geërgerd aan het sinterklaasrijmpjesniveau van de teksten. Enige positieve dat de crew zijn best deed. We waren met zijn achten en niemand was blij met deze voorstelling

Martin

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Voorafgaand aan de voorstelling heerlijk gegeten in het restaurant. Het geluid voor de pauze was slecht. Teksten waren niet te verstaan. Na de pauze aanmerkelijk beter. Wel heel storend dat de muziek van het feestje in de theaterzaal was te horen. Niet echt gepast voor een theater. Daarnaast werden we op een dwingende en onvriendelijke wijze in de pauze naar de bovenverdieping gedirigeerd. Men zou het hier extra gezellig hebben gemaakt voor de theater bezoeker omdat er beneden een besloten feestje werd gevierd. Jammer dat we weinig hebben gemerkt van deze extra gezelligheid. De rijen voor de bar waren alleen eens zo lang. De voorstelling voor de pauze was schreeuwerig, na de pauze hebben we toch nog genoten van het verhaal.

Dineke

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Ik heb genoten van de voorstelling , vond dans en zang en acteren mooi ook het verhaal , zeker het einde ,helaas kon ik de tekst vaak niet goed verstaan , ik dacht dat komt door dat we vooraan zaten bij een box, maar lees dat er meer mensen last van hadden , maar ik heb dit vaak bij musicals . Ik pas me aan bij de rest wat betref dat er beneden een feest was, jammer , wij wilde daar na afloop ook even zitten , wat we normaal ook doen

Carla en Henk

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Mooie ingrijpende opening met een simpel maar treffend decor. Helaas was vooral voor de pauze de tekst slecht te verstaan en kwam de zang erg schreeuwerig over. Bovendien vonden wij het erg storend dat het feest dat beneden in het theater gaande was, tot in de zaal te horen was. Na de pauze werd het iets beter met het geluid

Marianne

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Wat jammer van dat feestje. En vooral toen de band ging spelen. Denk dat de geluidstechnicus het geluid van de stemmen zo hard heeft gezet, dat ze heel schel klonken en niet meer verstaanbaar waren na de pauze. Zeer vervelende samenloop van omstandigheden. Volgende voorstelling geen feestje met band meer boeken!

Arida Verburg

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Sluit mij aan bij de meeste reacties, namelijk dat vooral het geluid veel te hard stond. Heb vaak met de handen voor de oren gezeten. Spel van de cast minimaal. Jammer maar helaas.

Robèr

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

De voorstelling was zeer teleurstellend. In plaats van zingen werd er geschreewd met schelle stemmen en zeer slecht gearticuleerde teksten. Sommige zangeressen waren slecht of niet te horen. Het spel was van een zeer laag niveau. Het verhaal uit het boek en de film wordt helemaal afgebroken door deze musical. Respectloos gewoon. Wij zijn tijdens de pauze naar huis gegaan. Dit was de allereerste keer, dat wij een voorstelling niet helemaal hebben bekeken. Zwaar teleurgesteld.

A. Maaskant

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Voorstelling viel tegen. Acteurs deden het goed maar regie van het stuk was niet goed. Verhaal ging in 1-e deel te snel waardoor je geen binding kreeg met het stuk. 2-edeel was beter. Ook liedjes meerdere keren niet te verstaan. Schelle zang. Wel complimenten voor de acteurs.Decor slecht gebruikt, kistjes gebruik werkte wel goed. Achtergrond decor bleef te statisch. Ook te grote schuifdelen, die bevreemdend werkten.

Petra

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

De voorstelling was werkelijk prachtig in ieder opzicht. Wat een ritme zang en spel. Heerlijk simpel decor wat geweldig werd gebruikt. Ik zou zo weer willen gaan. bedankt voor een prachtige voorstelling. vandaag wel erg teleurgesteld in parktheater zelf. Er was een feest in het theatercafe, wij mochten daar als gewone vaak komende bezoeker niet komen. Daar kwam bij dat de horeca boven heeel erg onderbezet en traag was. na de voorstelling zelfs maar 1 bar open. Gooi vooral in de pauzes dan alle bar plekken open als het cafe niet gebruikt mag worden. Er was ook niet genoeg plek voor publiek om te zitten (ja op de trappen) erg jammer, zo erg heb ik het eerder nog niet meegemaakt. Het zou prettig zijn als vaste klanten over dit soort dingen in wordt gelicht en het minder een domper is. We zitten altijd tot sluit in het gezellige cafe.

Lex en Else

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Geluid was veel te hard, schreeuwend en schel. Het deed regelmatig pijn aan onze oren en het was grotendeels onverstaanbaar. Zeer onaangenaam. We kregen geen binding met de karakters, het verhaal bleef te afstandelijk, ondanks de inzet van de cast. Besloten feest in het café beneden leidde tot veel te lange wachtrijen in de pauze voor een drankje en plaatsgebrek. Van de muziek beneden hebben we zelf op onze plaatsen gelukkig niets meegekregen. Al met al een teleurstelling.

Henk Jongsma

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Wij hebben nog nooit zo'n slechte voorstelling in het park theater gezien. Slecht en hard geluid en volkomen ongeloofwaardig. Zonde van het geld en de avond

Cristel Bakkum

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Ik had hoge verwachtingen van deze show. Heel jammer dat ze niet zijn waargemaakt door het schelle geluid van de zang, voornamelijk de hoge noten. Ook geluid vanuit de foyer veroorzaakte veel ruis. Verder wel mooi acteerwerk.

Ezra Ruina

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Helaas viel de voorstelling ons bijzonder tegen. Ondanks de lovende kritieken blijkt dit niet te voldoen aan onze hoge verwachtingen. Het geluid was veel te hard (kwam geschreeuw over) waardoor het vaak onverstaanbaar was. Een zwakke en veel te voorspelbaar regie en zwak aan een aangesloten verhaal. We hebben besloten in de pauze te vertrekken wat in alle jaren van Parktheater niet eerder is voorgekomen.

Anjes Matthee

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Wij vonden de voorstelling erg mooi en indringend. Wel jammer dat we het niet goed konden verstaan en soms was het zingen toch wel erg hard. We misten wel na afloop het drinken in de bar beneden.

Ingrid

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Het geluid was echt slecht. De voorstelling viel tegen. Na de pauze was het beter. Alleen hoorde je op momenten zonder zang de geluiden van de voorstelling beneden.

Peter

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Reactie al eerder geplaatst vandaag. Ben erg benieuwd naar antwoord van schouwburg verantwoordelijken, laten we daar met ons allen eens naar vragen. Zijn ze naar mijn mening wel aan verplicht aan HUN bezoekers KLANTEN .

Ine

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Helaas vaak slecht te verstaan, geluid schel en dan de overlast van een personeelsfeest in de kelder van het Parktheater, waardoorheen in de pauze lang op de drankjes gewacht moest worden en maar niette spreken over de geluidsoverlast tijdens de voorstelling van de muziek. De musical op zich een mooi verhaal in een modern jasje konden wij waarderen.

jeanny

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Geluid was verschrikkelijk slecht, schel en hard.Grotendeels onverstaanbaar. Na de pauze watjes in onze oren gestopt. erg jammer. Het was van mij een verjaardagscadeau aan mijn man. we hadden 3 kaartjes en dit is weggegooid geld. Het slechtste ooit en voior mij een reden om voorlopig niet meer naar het parktrheater te komen. Heel jammer!.

Jose

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Zonde van het geld.Totaal ongeloofwaardige en zeer oppervlakkige uitwerking van een prachtig verhaal en later een prachtige film. Schelle Voice of Holland achtinge zang van acteurs en actrices die niet in staat waren enige diepgang aan te brengen.Modernistische flauwekul die absoluut tekort schiet. Ja en ook de wijze waarop het Parktheater voorrang gaf aan commerciële belangen, ten koste van haar kerntaak gastvrijheid voor haar theatergasten verdient slechts afkeuring

Jan

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Sluit aan bij de eerder opmerkingen over de verstaanbaarheid/schelheid van het geluid in de zaal en de geluidsoverlast van de andere activiteit. Deed grote afbreuk aan de beleving van de voorstelling!

Annemiek van der Sanden

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Het was voor de pauze inderdaad niet goed te verstaan en sommige stemmen schel, maar wij vonden de musical wel goed, het verhaal was inderdaad iets anders als de film, het was gemoderniseerd, wij hebben genoten en zaten vooraan dus hebben niks van de muziek onder gehoord, alleen in de pauze was het een fiasco, een rij voor het drinken, duurde 20 minuten voordat je wat te drinken had dus gauw achterover slaan, waarom zetten ze het drinken niet klaar in de pauze, wijn, bier, fris, doen ze in Weert ook en daar heb je zo je drankje dan kan je nog even kletsen met de mensen in de foyer, en waarom moeten de tickets nog gescand worden dat kost alleen maar extra tijd, je bent in de musical dus iedereen heeft toch een ticket? Dat viel inderdaad tegen, maar voor de rest hebben wij een leuke avond gehad.

Maarten

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

een mooie voorstelling. er werd goed gezongen en het was een indrukwekkend verhaal. er waren ook een 2-tal minpunten die helemaal niets met de kwaliteit van de voorstelling te maken hebben. 1 de afstelling van het geluid was ver beneden peil waardoor de hoge tonen pijnlijk aan de oren waren. In de pauze heb ik de sound mannen daarop attent gemaakt en na de pauze was het beter. En 2 de onvoorzichtigheid van de schouwburg directie om een feest met DJ toe te staan in de foyer waardoor hinderlijke klanken door kwamen in de grote zaal.

Kees

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Jammer voor de artiesten idd uit respect zijn wij blijven zitten veel aspecten zijn al benoemd. Het was een waardeloze avond. Slecht geluid onverstaanbaar ernstig overlast van andere activiteiten.

Louella de Jager

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Genoten van de musical, alleen jammer van de hele ambiance er omheen. Mijn moeder en ik waren ruim op tijd aanwezig omdat wij dachten dat er een inleiding was (8dec is die er wel) het was erg rustig en vroegen aan de Dame achter de bar om een verse koffie ipv uit een kan, kregen de meest rare reactie en geen verse koffie. Kom op zeg hoeveel moeite is het als er niks te doen is??? Het is toch we je visite kaartje van je bedrijf.. Verder over de voorstelling; In het begin had ik vrij veel moeite met het verstaan van de artiesten, het leek wel een andere taal. Enorme drukte bij de pauze waardoor ik mijn biertje snel naar binnen heb moeten werken. Daarnaast was er een feest van de GGZE aan de gang waar een band speelde. Dit geluid was hoorbaar in de zaal, erg onprofessioneel... ik had beter verwacht van het Parktheater

Ans

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Ik ben het met bovenstaande reacties helemaal eens, had ook meer en beter verwacht van dit mooie verhaal.

Marie-Louise

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

De overlast van geluid vanuit een andere zaal was zeer storend. Verhaal van The Color Purple is indrukwekkend, zang erg schel en teksten moeilijk te verstaan. Toch genoten.

Coen

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Parktheateronwaardig, ook voor het team van The Color. Purple. De voorstelling op zich was prima, maar wat een aanfluiting het grootste gedeelte van het gebouw hermetisch af te sluiten voor een personeelsfeest, voor wat eindejaarsomzet. Naborrel voor een volle grote zaal? Ho maar. Relaxte pauze? Het meeste overschreeuwen van de voorstelling kwam van de borrel beneden. Genieten van een avondje theater? Niet als de voorstelling vol kroeggeluiden hangt.

Bep de Vaan

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Mooie musical. Maar het geluid was te schel te hard en de verstaanbaarheid van de teksten was niet geweldig. Inhoudelijk wat te belerend. Toch fijne avond gehad

jwa

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Voor ons was de voorstelling ver onder de maat. Geen moment was er de beleving van de tragiek, zoals die in boek en film naar voren kwamen. Het was meer een gillende keukenmeidenshow, waar vooral de dames elkaar in schelheid en geschreeuw elkaar in schelheid de loef leken af te steken, Geen van de acteurs en actrices was in staat enige diepgang aan te brengen. Jammer dat een stuk historie zo oppervlakkig werd vorm gegeven.

Anniek

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Bij de eerste noot al kippenvel, wat een stemmen! Prachtig gezongen. Ik snap de reacties hierboven van te schel dan ook niet, ik vond het prachtig. Wel was de gezongen tekst lastig te verstaan af en toe en gaan sommige scènes erg snel. Maar ik vond het een prachtige voorstelling! Jammer dat het parktheater bij zo'n grote voorstelling een besloten feest in de theaterbar heeft; ons pauze drankje moesten we snel achterover gieten omdat we die pas hadden toen de voorstelling alweer bijna begon. Ook vinden wij het altijd gezellig om na de voorstelling in de bar beneden nog wat te drinken en na te kletsen maar dat ging niet, en boven is de sfeer toch anders. Dat hebben we dus maar thuis gedaan. Ondanks dat een heerlijke en mooie avond!

Mirjam

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

De cast van The Color Purple kan gewéldig zingen - maar het was (vooral in de eerste helft) regelmatig te schel. Op die manier werd werd wel het “vuur” van de scène goed uitgebeeld, maar de tekst werd daardoor moeilijk verstaanbaar. Van de tweede helft hebben we meer genoten. Uiteindelijk een welverdiende staande ovatie van ons en de rest van de zaal.

nelly

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

geluid te hard te schel on verstaan baar en in het cafe te luid spelende band

Gabrielle

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Fantastische voorstelling. maar heel veel geluidsoverlast van de muziek van een evenement in de Kameleon (?). Niet respectvol naar bezoekers én crew Color Purple

Peter

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

Wat een geschreeuw in plaats van zingen, je verstond het daardoor slecht en enorm pijn aan de oren en niet alleen bij die van mij. Ook erg hinderlijk na de pauze de muziek van elders beneden zonder respect naar de spelers en bezoekers. Schouwburg een grote schoonheidsfout mag en kan niet gebeuren

Emjee Jansen

08-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Voorstelling viel erg tegen, voornamelijk door het veel te harde zingen, zo schel dat het pijn deed aan de oren. Na de pauze niet meer terug gegaan. Bezoek het theater al vele jaren, heel wat keren per jaar, maar zo chaotisch als deze avond heb ik het nog nooit meeegemaakt. Veel te druk doordat het theatercafé was afgesloten voor het publiek. Wij hadden ons pauzedrankje pas toen de voorstelling al weer ging beginnen.

Elke

07-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Zojuist prachtige voorstelling The Color Purple gezien. Hoe slecht en respectloos was het dat #ParktheaterEindhoven in de foyer kei hard een band liet spelen! Dan snap je het echt niet.... Ik hoop maar dat de cast er geen last van had. Wij in ieder geval wel. En dan te bedenken dat er medewerkers van het theater in de zaal zaten en er niks aan deden....

Twan Spapens

07-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

In de pauze weggelopen. Alleen maar gegil. Deed werkelijk pijn aan onze oren. Geluid was onverstaanbaar. zonde van de tijd en van het geld

Yvonne

07-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Valt zeer tegen. Schel onverstaanbaar en scènes veel te snel achter elkaar. Het is uit respect voor de artiesten dat we de tweede helft nog gaan kijken

Merks

26-08-2018 in Parktheater Eindhoven

bekijk reacties (73)

inleiding regisseur 27/12

Leuk nieuws! Voorafgaand aan de voorstelling van The color purple op 27 december, geeft regisseur Koen van Dijk een exclusieve inleiding. Kom meer te weten over deze bijzondere musicalproductie! De inleiding begint om 19.00 uur.

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Naomi van der Linden straalt in energiek The color purple"

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Belangwekkende musical"

Parool

-
"In één woord: geweldig"

BN de Stem

-
"Een vocaal spektakel van acht damesstemmen op de krachtige-vrouwenstemmen-hymne"

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium parking matinee

Premium parking matinee

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
High Tea

High Tea 13:00

Een smaakvol assortiment van diverse gangen met zowel zoete als hartige gerechten en natuurlijk veel thee vullen de tafel in de Brasserie. Voor de kinderen serveren wij aangepaste hoeveelheden. Met kerst en pasen is de high tea extra uitgebreid. € 19,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 9,95 p.p./ kerst & pasen € 24,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 12,75 p.p.
Pauzearrangement

Pauzearrangement

Geniet in de pauze van een vooraf gereserveerd pauzearrangement bestaande uit een drankje naar keuze (pils, wijn of fris), luxe noten en blokjes kaas met mosterd. In de pauze staat dit voor u klaar op de Viskerfoyer. Reserveer nu dit pauzearrangement voor € 5,25 p.p.
Brasserie

Brasserie 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl
Brasserie

Brasserie 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl
Brasserie

Brasserie 17:45

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl