Terug

The Destruction of Memory - UNESCO docu&discussie

Nederlandse UNESCO Commissie

vr 24 aug 2018 15:00 tot 17:30  |  Cinema zaal 2

Moedwillige vernietiging van cultureel erfgoed is van alle tijden en van alle regio’s, en neemt toe in intensiteit. Met het verlies van waardevolle monumenten, archieven en musea gaat ook een belangrijk deel van ons collectieve geheugen verloren. Wat doet de wereld hier aan? Is er beleid voor? Welke rol heeft het individu?

The Destruction of Memory, een prijswinnende documentaire over de vernietiging van cultureel erfgoed en de gevolgen daarvan voor de mensheid, geeft een inleiding op deze vragen. Na de documentaire zal een panel van experts met elkaar en de zaal in debat gaan. De discussie wordt geleid door Charlotte Huygens, lid van de Nederlandse Unesco commissie en specialist in Arabische kunstgeschiedenis. In het panel zitten experts op het gebied van erfgoedbescherming in crisissituaties, onder meer majoor Edwin Maes, werkzaam bij de Sectie Cultuurhistorische Achtergronden bij het Ministerie van Defensie.

De film en discussie zijn Engelstalig.

Programma
14:45 – 15:00 Ontvangst met een welkomstdrankje
15:00 - 15:05 Introductie
15:05 - 16:45 Vertoning van The Destruction of Memory
16:45 - 17:30 Discussie en vragen

Organisatie
De middag is een initiatief van de Nederlandse Unesco Commissie, in samenwerking met Blue Shield Nederland en het Prins Claus Fonds. De documentaire wordt getoond naar aanleiding van het publieksprogramma voor de First Aid to Culture training die deze zomer plaatsvindt in Brabant, waarin erfgoedspecialisten van over de hele wereld in een maand opgeleid worden tot experts in het redden van erfgoed.

Praktische informatie: Registratie verplicht via deze link. Er is een beperkt aantal zitplaatsen, rolstoelplaatsen beschikbaar. Entree is gratis.

genre: gastprogrammering