Terug

The Ministry of Operatic Affairs

Dido and Aeneas & Acis and Galatea

do 20 okt 2016 20:00 tot 22:05  |  Jupilerzaal

“The Ministry verricht wonderen...”, schreef De Standaard na de eerste productie van het jonge Belgische gezelschap, dat met succes opera ‘uit het pluche haalt’. Met veel respect voor de oorspronkelijke esthetiek en tradities weten deze ‘ministers’ de parels uit het genre te plaatsen in een eigentijdse en relevante dramaturgie.

In deze voorstelling niet één, maar twee opera’s: de kopstukken van de Engelse Barokopera. Nadat Purcell’s When I am laid in earth geklonken heeft in het decor van een jaren twintig filmset, speelt op de ruïnes daarvan dezelfde cast de meest bejubelde en uitgevoerde opera van Händel. Nóg een keer kippenvel dus met - net als in die andere grote Händelpartituur The Messiah - krachtige koorpassages en lyrische aria’s. www.ministryofoperaticaffairs.be

muziek: Henry Purcell, George Frideric Händel - concept & regie: Korneel Hamers - orkest: Le Concert d’Anvers - koor: Octopus Kamerkoor - muzikale leiding: Bart Van Reyn - solisten: Liesbeth Devos, Barbara Kozejl, Peter Gijsbertsen, e.a.

genre: opera

4,24 sterren

Gemiddelde waardering: 4,24 sterren

M.J. Bicknese

30-10-2016

5 sterren

fantastische zang, originele aankleding. Super

M.E.M. Borggreven

25-10-2016

5 sterren

Prachtig gezongen maar de kleding van het koor leiden ontzettend af jammer.

J. Romer

24-10-2016

5 sterren

Prachtige stemmen zowel solisten als koor. Wat heel bijzonder bij mij in de smaak viel is de enscenering. Met zo weinig middelen een totale illusie creëren is geweldig. U ziet mij een volgende keer zeker weer.

Ben Verschuren

22-10-2016

5 sterren

Mooie muziek, goede stemmen, leuk concept, maar de aankleding (decor en kleding) was wat armoedig. Desondanks was het, met name door de vermenging van twee verhaallijnen een genoeglijke avond.

W. Van Manen

21-10-2016

5 sterren

Ondanks de voorbespreking, soms nog licht verwarrend. Een stem raakte pas, na enige tijd warm en ingezongen.

A.M.C. Van Schaik-Verlee

21-10-2016

5 sterren

Bij eerste deel hinderden de felle naar het publiek gerichte lichten enorm en onverdraaglijk. De uitvoerenden gaven een moderne maar wel acceptabele kijk op het drama en de muziek maakte veel goed en werd mooi gebracht. Vandaar drie sterren. In het tweede deel was het met de belichting beter, -toen zat ik ook ergens anders-, maar het gekunsteld zogenaamd verbinden van de twee verschillende verhalen/inhouden vond ik niet overtuigend, dus volledig overbodig. Ook hier maakte de componist , d.w.z. de muziek, mijn avond toch geslaagd.

R. Wils

21-10-2016

5 sterren

Mooie muziek enthousiast uitgevoerd, solisten uitstekend Toneel verbeelding niet te begrijpen

Josée Breeuwer

21-10-2016

5 sterren

Een bijzonder mooie voorstelling, zowel muzikaal als qua uitvoering en vormgeving. Prachtig de eenheid van orkest, solisten en koor. Een veelbelovend collectief met veel jonge talenten. Inderdaad een juweeltje van twee parels Engelse barok.

Huijbregts

21-10-2016

5 sterren

prachtig gespeeld door het orkest en ongelofelijk loepzuiver gezongen, in een mooi decor.

Mevr. R. Withagen

21-10-2016

5 sterren

in een woord schitterend

A.F.D. Kappert

21-10-2016

5 sterren

functioneel toneelbeeld, kamerkoor is geweldig, goed gemusiceerd, schitterende solopartijen, doeltreffend geacteerd!

R. Saen

21-10-2016

5 sterren

Rekening houdend, dat het een reisgezelschap is en dus beperkt is met middelen (Decor), vond ik het op een heel hoog niveau. Duidelijke boventiteling.

Lange

21-10-2016

5 sterren

Ik ben zelf maar 14 jaar maar het was echt een goede voorstelling. De artiesten zongen mooi en ook best duidelijk. Het was fijn dat het in het engels was maar er was ook een vertaling aanwezig. Het verhaal was niet helemaal duidelijk dus daarom 4 sterren. Zeker een aanrader, ook voor mijn leeftijdsgenoten.

H. Mommers

21-10-2016

5 sterren

5 sterren voor de zang 5 sterren voor de muziek 3 sterren voor de enscenering 1 ster voor de belichting Door de matrozenpakjes en het gesleep met decorstukken vonden we het soms net een kindervoorstelling. Dat leidde erg af. De felle muziekstandaardlichtjes die recht op de zaal gericht leken te zijn en de beroerde aanlichting van de acteurs/zangers/koor maakten deze voorstelling tot een zeer vermoeiende avond. Gelukkig werd dat gecompenseerd door uitstekende zang en muziek.

C.T.B. Rikkert De Koe

21-10-2016

5 sterren

Een formidabele avond. Een weldaad om in Chassé grote zaal pure muziek te horen, zonder de gewoonlijk in die zaal keiharde luidsprekers-versterking en daardoor een fraaie klank, rechtstreeks van instrumenten en zangers naar publiek. Een avond om nog lang dankbaar op terug te kijken. Als enige negatieve punt was de opstelling van de lessenaar-verlichting voor de musici die het zaalpubliek (ik zat op rij 12 in vak B) hinderlijk in de ogen priemde.

J. Van lent

21-10-2016

5 sterren

Geweldig!

C.O.W. Dubbelman

21-10-2016

5 sterren

muziek prachtig, solisten ook goed; leuk gezelschap; geen 5 sterren omdat enscenering naar mijn persoonlijke mening eerder afdeed dan ertoe toe deed; concertante uitvoering zou voor mij beter zijn geweest.

bekijk reacties (17)

inleiding 19.15

gratis inleiding

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.