Terug

Het Nationale Theater

The Nation

zo 10 dec 2017 16:00 tot 21:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

De maatschappelijk geëngageerde regisseur Eric de Vroedt (Mighty Society) werkte een jaar lang aan The Nation, een vijf uur durende theatermarathon met een dijk van een cast, met onder andere Tamar van den Dop en Mark Rietman en winnares van de Theo d'Or 2017, Romana Vrede. In zes afleveringen kijkt u naar een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse samenleving. Een razendsnelle marathonvoorstelling, zoals een Netflixserie op toneel.

Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt de elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima’s in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

Neemt u plaats op het toneel of in de zaal? En levert u een bijdrage door zelf mee te twitteren over de voortgang van de voorstelling? Uiteraard is er gelegenheid om tussendoor in het theater te eten en drinken. “The Nation is een zenuwslopende achtbaanrit die van start gaat in de fascinerende Schilderswijk en eindigt in de fictieve veiligheidsenclave Safe City. Een ‘Netflix-serie op toneel’: actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers. The Nation is een droomproject. Het is mijn ode aan Den Haag. En een verbijsterd verslag van de permanente loopgravenstrijd waar de samenleving op dit moment in verwikkeld is.” (Eric de Vroedt) www.hnt.nl

tekst & regie: Eric de Vroedt – spel: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a.

genre: toneel

3,40 sterren

Gemiddelde waardering: 3,40 sterren

J.E.M. Machielse

5 sterren

Zet aan tot denken over actuele maatschappelijke thema's, goed acteerwerk, 5 uur lang boeiend!

Sneeuwballen

5 sterren

Vanwege het slechte weer waren wij helaas niet in staat om vanuit Maarheeze naar Breda te komen. Wij hebben de voorstelling dus niet gezien en kunnen ook geen sterren toekennen.

C. Hamans

5 sterren

dilettantentoneel

Ida

5 sterren

Prachtig, zowel qua verhaal als qua vormgeving

M. Schaffels

5 sterren

Poon

5 sterren

Het eerste deel vonden we qua spel niet zo sterk en moeilijk in de zaal te verstaan. De scene met Tamara, heel sterk! Wouter Wolf en de Beer sprongen er tussenuit, maar zeker ook de andere spelers. Laatste scene mooi gedaan met verlichting/ stillevens. Origineel theater dat wel, maar toch weet ik niet of ik de Nation zou aanbevelen. Borgen vonden we vele malen sterker.

anoniem

5 sterren

Vijf uur lang toptoneel, wat een prestatie van de makers en acteurs. Vernieuwend en eigentijds.

M. Jonkers

5 sterren

Een imposant beeld van onze huidige samenleving! The Nation is zeer intelligent en vindingrijk gemaakt e is, ondanks de lengte, geen moment langdradig of vervelend. De tijd vliegt bij deze voorstelling, die door de spelers met groot vakmanschap en overtuiging wordt gebracht. Chapeau!!!!!!!

Jansen

5 sterren

Verrassend, humorvolle maatschappijkritiek met psychologische diepgang.

Smulders

5 sterren

Paar leuke stukjes. Weinig subtekst. Had in de helft van de tijd gemogen. Vrij platte regie ook, vooral deel 2 t/m 4.

bekijk reacties (10)

aanvangstijd

De aanvangstijd is gewijzigd van 15.00 in 16.00 uur.

maaltijdarrangement

Deze marathonvoorstelling duurt 5 uur inclusief twee pauzes van elk 20 minuten. Er kan niet meer worden gereserveerd voor het maaltijdarrangement. 
Voor bezoekers die geen maaltijdarrangement hebben gereserveerd, verkopen wij soep, belegde broodjes en worstenbroodjes bij Gerecht. 

Recensies

NRC

- >5,0 sterren
"De theatergebeurtenis van het jaar."

Parool

- >4,0 sterren
"Zeer belanghebbend theaterproject"

Noordhollands Dagblad

-
"Acteurs die zonder uitzondering de sterren van de hemel spelen."

Theaterkrant

- >5,0 sterren
"Sterk geschreven diamantjes"

Telegraaf

- >4,5 sterren
"Spannend, relevant en verslavend, dat wel. Het parallelle universum dat Eric de Vroedt hier creëert is naast een indringende eyeopener ook nog eens woest aantrekkelijk."

Trouw

- >4,0 sterren
"The Nation is onwaarschijnlijk goed gelukt, en o zo spannend"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Mark Rietman is briljant als politieman en bouwmagnaat"

Leids Dagblad

-
"The Nation’ zet zaken op scherp"

bekijk recensies (8)

Arrangementen

Premium Parking

Premium Parking

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.