Terug

Het Nationale Theater

The Nation

zo 10 dec 2017 16:00 tot 21:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

 

The Nation is een razendsnelle marathonvoorstelling, zoals een Netflix-serie op toneel. Het stuk laat zien dat er nooit maar één iemand gelijk heeft. Een 5 uur durende theaterervaring waarbij u gegarandeerd op het puntje van uw stoel zit!

The Nation is een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Het begint met een mysterie: de elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Daarna volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen.

 

In alle zes afleveringen gaat het om beeldvorming en identiteit: welk beeld hebben wij van de ander en welk beeld van onszelf presenteren wij in verschillende sociale contexten? Kunnen wij de ander nog zien als een individu, of zien wij hem of haar enkel als stereotype: de radicaliserende islamist, de linkse Gutmensch, de amorele ondernemer? Hoeveel moeite doen wij om voorbij het masker van de ander te kijken en wanneer durven wijzelf onze eigen maskers te laten zakken? In de continue strijd om onze eigen identiteit te bepalen, beschermen of bevechten raken we snel het zicht kwijt op waar het in het leven werkelijk om gaat.

 

Een elfjarig kind is verdwenen, maar waar je een grote gezamenlijke zoekoperatie verwacht, zien we vooral losgeslagen individuen die zichzelf aan de hand van deze tragedie profileren.

 

“In een permanent opgewonden debat verschuilen we ons in de loopgraaf van het eigen gelijk” | Eric de Vroedt. www.hnt.nl

 

genre: toneel

3,40 sterren

Gemiddelde waardering: 3,40 sterren

J.E.M. Machielse

11-12-2017

5 sterren

Zet aan tot denken over actuele maatschappelijke thema's, goed acteerwerk, 5 uur lang boeiend!

Sneeuwballen

11-12-2017

5 sterren

Vanwege het slechte weer waren wij helaas niet in staat om vanuit Maarheeze naar Breda te komen. Wij hebben de voorstelling dus niet gezien en kunnen ook geen sterren toekennen.

C. Hamans

11-12-2017

5 sterren

dilettantentoneel

Ida

11-12-2017

5 sterren

Prachtig, zowel qua verhaal als qua vormgeving

M. Schaffels

11-12-2017

5 sterren

Poon

11-12-2017

5 sterren

Het eerste deel vonden we qua spel niet zo sterk en moeilijk in de zaal te verstaan. De scene met Tamara, heel sterk! Wouter Wolf en de Beer sprongen er tussenuit, maar zeker ook de andere spelers. Laatste scene mooi gedaan met verlichting/ stillevens. Origineel theater dat wel, maar toch weet ik niet of ik de Nation zou aanbevelen. Borgen vonden we vele malen sterker.

anoniem

11-12-2017

5 sterren

Vijf uur lang toptoneel, wat een prestatie van de makers en acteurs. Vernieuwend en eigentijds.

M. Jonkers

11-12-2017

5 sterren

Een imposant beeld van onze huidige samenleving! The Nation is zeer intelligent en vindingrijk gemaakt e is, ondanks de lengte, geen moment langdradig of vervelend. De tijd vliegt bij deze voorstelling, die door de spelers met groot vakmanschap en overtuiging wordt gebracht. Chapeau!!!!!!!

Jansen

11-12-2017

5 sterren

Verrassend, humorvolle maatschappijkritiek met psychologische diepgang.

Smulders

11-12-2017

5 sterren

Paar leuke stukjes. Weinig subtekst. Had in de helft van de tijd gemogen. Vrij platte regie ook, vooral deel 2 t/m 4.

bekijk reacties (10)

aanvangstijd

De aanvangstijd is gewijzigd van 15.00 in 16.00 uur.

maaltijdarrangement

Deze marathonvoorstelling duurt 5 uur inclusief twee pauzes van elk 20 minuten. Er kan niet meer worden gereserveerd voor het maaltijdarrangement. 
Voor bezoekers die geen maaltijdarrangement hebben gereserveerd, verkopen wij soep, belegde broodjes en worstenbroodjes bij Gerecht. 

Recensies

NRC

- >5,0 sterren
"De theatergebeurtenis van het jaar."

Parool

- >4,0 sterren
"Zeer belanghebbend theaterproject"

Noordhollands Dagblad

-
"Acteurs die zonder uitzondering de sterren van de hemel spelen."

Theaterkrant

- >5,0 sterren
"Sterk geschreven diamantjes"

Telegraaf

- >4,5 sterren
"Spannend, relevant en verslavend, dat wel. Het parallelle universum dat Eric de Vroedt hier creëert is naast een indringende eyeopener ook nog eens woest aantrekkelijk."

Trouw

- >4,0 sterren
"The Nation is onwaarschijnlijk goed gelukt, en o zo spannend"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Mark Rietman is briljant als politieman en bouwmagnaat"

Leids Dagblad

-
"The Nation’ zet zaken op scherp"

bekijk recensies (8)

Arrangementen

Premium Parking

Premium Parking

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.