Terug

The Five Great Guitars

The Reunion

do 15 mrt 2018 20:30 tot 22:40  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


The Five Guitars komen in deze tournee nog één keer in de originele bezetting uit 2002 bij elkaar om het 15-jarig bestaan te vieren. Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel, Jan Kuiper, Digmon Roovers en Zou Diarra trakteren op een avond fingerpicking, flamenco, Afrikaanse high life, jazz, folk, pop en funk van het allerhoogste niveau.

The Five Great Guitars werden op initiatief van Jan Kuiper in 2002 opgericht met de uitdaging om vijf stilistisch compleet verschillende gitaristen te vinden om samen op tournee te gaan, met als verbindende factor improvisatie. Die gouden combinatie werd gevonden in Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel, Digmon Roovers en Zou Diarra, naast Kuiper zelf. De tournee was dermate een succes dat tot in 2014 nog vier theatertournees volgden, waarbij telkens een gastgitarist werd uitgenodigd. Gitaarhelden Larry Carlton, Jan Akkerman, Muriel Anderson, Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer, Erwin Java, Eddy Zoey, Habib Koité en Kaki King brachten elke tournee tot een nieuw hoogtepunt. www.thefivegreatguitars.com

Jan Kuiper
Jazzgitarist Jan Kuiper vormt samen met Wolter Wierbos en Paul van Kemenade het Podium Trio. Ook speelde hij met o.a. Greetje Bijma, Pierre Coubois en David Murray. Hij organiseert festivals, regelt optredens voor zijn groepen, componeert muziek, is leraar gitaar en geeft yogalessen.

Harry Sacksioni
Gitaarvirtuoos en componist Harry Sacksioni werd vijf achtereenvolgende jaren uitgeroepen tot beste akoestische gitarist van de Benelux door het blad Gitarist. Hij wordt vooral geprezen om hoe hij “een orkest uit zijn gitaar” kan laten klinken.

Eric Vaarzon Morel
Nederlands beste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel kreeg op zijn zestiende les van Paco Peña. Hij begeleidde menig flamencogrootheid en speelde in diverse theater- en jazzproducties, o.a. met Eric Vloeimans.

Digmon Roovers
Digmon Roovers, door The Five Guitars omgedoopt tot ‘De Groovediesel’ ontwikkelde een geheel eigen speelstijl waarbij hij bas speelt op een steel string gitaar.

Zou Diarra
De Malinese multi-instrumentalist Zou Diarra is de enige ter wereld die een 44(!)-snarige kora bespeelt. Hij speelde in Afrika met grote artiesten als de Super Rail Band, Alpha Blondy en Salif Keita en werkte in Nederland o.a. met het Concertgebouw Orkest, Leonie Jansen en Trijntje Oosterhuis.

 

 

genre: lichte muziek

4,58 sterren

Gemiddelde waardering: 4,58 sterren

A.C. Van Duin

26-03-2018

5 sterren

vanaf het begin tot het eind beleefden wij een Superavond ons geserveerd door een 5-tal uiterst professionele gitaristen. Jammer dat de tijd voorbij vloog.

Verschure

21-03-2018

5 sterren

Voldeed 100% aan onze verwachting

J.H.M. Van den Brule

16-03-2018

5 sterren

Virtuoos 5 tal gitaristen. Heb erg genoten van hun techniek en composities. Echte aanrader.

c. van eekelen

16-03-2018

5 sterren

indrukwekkend stel gitaristen, . . ondanks dat 't repertoire van 15 jaar geleden best wel werd "aangeraakt" !! alle vijf dragen hun steentje bij, . . maar onbetwiste kanjer voor mij is/ was eric vaarzon morel, . . steeds opnieuw weer formidabel virtuoos !!

Aarts

16-03-2018

5 sterren

mooi optreden van gedreven muzikanten in sfeervolle ambiance

Wit De

16-03-2018

5 sterren

Genoten van 5 topgitaristen

C.A. Melisse

16-03-2018

5 sterren

Geweldige Gitaristen Geweldige mensen

H.L.A. Beglinger

16-03-2018

5 sterren

F. De Kroon

16-03-2018

5 sterren

Heel bijzonder en uitermate knap dat 5 gitaarvirtuozen met ieder zo'n verschillende stijl van spelen samen zo'n mooi concert geven. Een ieder blijft bij zijn eigen stijl en samen maken ze er unieke composities van! Genoten hebben we en beslist voor herhaling vatbaar!

Ron Stolk

16-03-2018

5 sterren

Goede ambiance. Stoelen mogen iets ruimer, akoustiek kan beter.

H.L.C.G. Van Boxtel

16-03-2018

5 sterren

Geweldig optreden van vijf verschillende maar allemaal zeer goede gitaristen. Een echte aanrader!

Verschuren

16-03-2018

5 sterren

Formidabele gitaristen

bekijk reacties (12)

Eric Vaarzon Morel in De nieuwe stradivarius (NPO2)

Op zondag 4 juni begint het nieuwe programma De Nieuwe Stradivarius op NPO 2 om 20:25 uur. In dit zevendelige AVROTROS-programma gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale instrument vormgeven en bouwen. Één van deze muzikanten is Eric Vaarzon Morel. meer

Recensies

BluesMagazine.nl

-
"we worden verrast met een stukje vuurwerk waar je U tegen zegt"

Dagblad van het Noorden

- >4,0 sterren
"Feestje voor gitaar"

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu