Terug

Jan Rotmans

Elk individu en initiatief telt!

di 31 jan 2017 20:30 tot 22:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Hoogleraar, pionier, schrijver en activist Jan Rotmans is een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. en veelgevraagd spreker in binnenland en buitenland tot zelfs in Australië, al twee keer spreker van het jaar in Nederland . Hij is een van de drijvende krachten achter de verduurzaming van Nederland en oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. In zijn theatercollege laat hij zien dat we op weg zijn naar een andere samenleving en economie en dat dit fundamentele keuzes vergt van ons allen. Hij wil Nederland weer spannender, leuker, energieker en duurzamer maken. Na dit college begrijpt u welke veranderingen er op u afkomen en hoe u hiermee om kunt gaan.

In zijn theatercollege Elk individu en initiatief telt! laat hij jong en oud kennis maken met een kantelende samenleving. Hierbij zijn we op weg naar een geheel andere samenleving en economie en dat vergt fundamentele keuzes die wij allen moeten maken. We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperken. Jan Rotmans wil Nederland weer spannender, leuker, energieker en duurzamer maken. Hij zal de interactie met het publiek aangaan en beantwoordt graag uw vragen. Na zijn college begrijpt u beter welke veranderingen er op u afkomen en hoe u hiermee om kunt gaan.

De moderator van dit theatercollege is NRC journalist Max Christern.

Jan Rotmans publiceerde meer dan 200 artikelen over klimaatverandering, klimaatmodellen en duurzame veranderingen. Daarnaast schreef hij 25 boeken over transities en duurzaamheid. In zijn laatste boek 'VERANDERING VAN TIJDPERK: Nederland Kantelt' het vervolg op de bestseller ‘IN HET OOG VAN DE ORKAAN’, beschrijft hij ook de nieuwe sectoren onderwijs, zorg en financiën en geeft daarmee een compleet beeld van Nederland in transitie.

Na afloop van dit college vindt een Meet & Greet met Jan plaats en signeert hij boeken.

 

genre: theatercolleges

nagesprek door PakhuisB

Ook in Breda wordt er actief nagedacht over de kanteling van de samenleving. Als gevolg daarvan is PakhuisB opgestaan. PakhuisB wil organisaties en personen die zich bezig houden met transitie met elkaar verbinden. Na afloop van het theatercollege modereren zij een nagesprek. Samen met Jan Rotmans willen zij met bezoekers in gesprek over welke uitdagingen er zijn bij het kantelen in Breda. Het doel van dat gesprek is om ideeën op te halen, maar ook bezoekers de kans te geven elkaar te ontmoeten en samen na te denken over oplossingen voor Breda.”

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.