Terug

Frascati Producties / Emke Idema

This can't happen

wo 24 jan 2018 20:30 tot 21:50  |  MK2zaal (theaterzaal)

In This can’t happen van de vernieuwende theatermaker Emke Idema staat de vraag ‘Hoe word je fantasierijk?’ centraal. Wat gebeurt er als je alles wat normaal gezien belangrijk is, links mag laten liggen? Wat als we gezamenlijk ongegeneerd fantaseren?

This can't happen wil ruimte maken voor het onwaarschijnlijke, fabuleuze, tergende, vrolijke, belachelijke, magische en onaangepaste. Samen verkennen we de praktijk van ongewoon denken door deze collectief te beoefenen. This can't happen is een verbeeldingsexperiment. In dit prikkelende theatrale spel zoekt het publiek de grenzen op van het voorstelbare: voorbij wat waar is; voorbij wat waarschijnlijk is; voorbij wat politiek correct is. Welke alternatieve verhalen schuilen er achter de beelden uit ons collectieve geheugen? Kunnen we, behalve het dominante en gekende verhaal, nog andere werkelijkheden belichten? En wat doet dat met ons? Laten we eens de tijd nemen om de onmogelijkheden op ons pad nader te bekijken. 

 www.emkeidema.nl

concept & regie: Emke Idema – spel: Sjoerd Meijer

Emke Idema viel de afgelopen jaren op door spannende, vernieuwende en enthousiast ontvangen voorstellingen, waarbij de toeschouwers nou eens niet in de vertrouwde theaterstoelen plaatsnamen, maar onderdeel van de voorstelling waren.Haar laatste werken bevinden zich op het snijvlak van theater, beeldende kunst en sociale wetenschappen. Haar vragende, licht filosofische werkwijze leidt tot verschillende vormen en concepten, zoals die van het theatraal spel (Stranger, Rule™)

Ze beschrijft het theater als minisamenleving, ideeënspeeltuin en maatschappelijk laboratorium, waarin je als bezoeker altijd bewust of onbewust een positie inneemt. Ze heeft grote interesse in keuzeprocessen op micro- en macroniveau, in de politieke kracht van taal en fictie, en in ethiek. Door haar interactieve werken in verschillende contexten te plaatsten komt er altijd nieuw materiaal bovendrijven. De ideeën die ze opdoet in haar praktijk beschrijft ze (in een artikel of een lecture performance) en ze plaatst ze graag in een groter publiek debat.

genre: toneel

2,00 sterren

Gemiddelde waardering: 2,00 sterren

Jan Hetsen

26-01-2018

5 sterren

Ik vind het concept wel aardig maar ik heb geen behoefte om mijn verbeelding met mensen in een zaal te delen/aan te vullen. Er ontstaat toch een soort sociale druk om tijd te kopen. Hou daar niet zo van Vond dat de geschetste beginbeelden soms te omvangrijk waren en dat de voorstelling te veel in en met het hoofd plaatsvindt.

bekijk reacties (1)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.