Terug

The Who's Tommy

Live in concert

za 10 jun 2017 20:00 tot 22:20  |  Jupilerzaal


Tommy is de eerste van de twee rockopera’s van de Britse rockband The Who. Het werd een fantastische film, een musical en The Who bracht het ook live! Beleef nu dit fenomenale werk in een bijzonder rockconcert door The Classic Rock Show met natuurlijk succesvolle hits als Pinball Wizard, See me, feel me en I’m Free.

In 1975 werd de rockopera met succes verfilmd. Behalve de bandleden speelden veel bekende artiesten zoals Tina Turner en Elton John in de film. De actrice Ann-Margret ontving voor haar rol in de film een Golden Globe Award en werd genomineerd voor een Oscar.

The Who bracht het werk niet vaak live, maar legendarisch zijn de live-versies uit 1969 en 1989. The Classic Rock Show neemt de versie uit 1989 (The Who tijdens hun tournee door Verenigde Staten) als uitgangspunt.

Het metaforische verhaal is niet eenvoudig. Captain Walker sneuvelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, voor de geboorte van zijn zoon Tommy. Vier jaar later blijkt hij toch te leven en komt thuis. Daar wordt hij vermoord door de nieuwe minnaar van zijn vrouw, voor de neus van Tommy. Zij eisen dat Tommy het niet gezien en gehoord heeft. Tommy neemt het letterlijk en wordt doofstom en blind. Maar na jaren geneest hij wonderbaarlijk…

genre: lichte muziek

2,62 sterren

Gemiddelde waardering: 2,62 sterren

A. Koopman

13-06-2017

5 sterren

Het waren prima artiesten, maar ik vind het niks om in een stoel naar een band te kijken. Ik vind in een feesttent leuk, of op een festival. Neem ook altijd staanplaatsen, dus dit is niet mijn ding. Had ook meer verhaal, toneel, musical erom heen verwacht. Ik ben in de pauze weggegaan.

D.A. Potter

12-06-2017

5 sterren

Het geluid had wat harder gemogen, zeker ook van de zangeres

M.C. Verhelst

11-06-2017

5 sterren

het deel na de pauze had niets meer met de who meer te maken.

Max

11-06-2017

5 sterren

Wij zijn in de pauze vertrokken. Wij vonden de muziek te mat en het " enthousiaste " optreden van de zanger en de sologitarist te onecht overkomen. Saxofonist kon wel op waardering rekenen.

E.S.H. Adema

11-06-2017

5 sterren

Leuke Cuver Band - die ook heeft geponeerd om het legendarische album Tommy van de Who- na te spelen. Het deel na de pauze, is meer hun repertoire; diverse rock nummers ( niet van de Who !) De titel van de voorstelling vonden wij derhalve misleidend !!

A. Verduijn

11-06-2017

5 sterren

H.J.M. Mattijssen-Aarts

11-06-2017

5 sterren

Muzikaal was het uitstekend! Goede zang, voortreffelijke gitaarsolo's, saxofoon, viool en drum. Alleen de beelden in de 2e helft van blote vrouwen, pasten helemaal niet bij de muziek, zeker niet uit die tijd! Ook heel vrouwonvriendelijk! Heel genant!

Connie

11-06-2017

5 sterren

Heerlijk om de muziek van Tommy vd Who weer eens te horen. Vol energie gespeeld. Gevarieerde bezetting door de saxofoon en viool erbij. Goede zangeres. Jammer dat op het beeldscherm geen korte tekst verscheen over de inhoud van het nummer, zodat je het verhaal over Tommy had kunnen volgen. Ik heb me geïrriteerd aan de beelden na de pauze met een overdaad aan dezelfde fotomodel vrouwen in weinig lingerie in sensuele poses. Vreselijk. Niet van deze tijd

J.M.M. Schapendonk

11-06-2017

5 sterren

Goede kwaliteit en enthousiast gebracht. Leuk, verrassend programma na de pauze!

M. Hoogerwaard

11-06-2017

5 sterren

Het geluid, vooral vocaal, was voor de pauze en het eerste deel na de pauze zeer slecht. Stemmen waren slecht tot nauwelijks te verstaan. Of er een aantal speakers niet aan stonden? Tommy is een heel mooi verhaal en was nu nauwelijks te begrijpen of te volgen, was blij dat ik vooraf thuis nog even in de oude platenkast had gekeken naar het verhaal. Gelukkig hadden we plaatsen vooraan (rij 1 & 2) en waren de zangstemmen daar nog te horen als beide vooraan op het podium zongen. Dan was de zang direct te horen maar niet via de speakers. Meer bezoekers in onze omgeving hadden het er over tijdens het optreden. Dat technici dit niet gehoord hebben kan ik niet begrijpen! Je zag ook aan de artiesten dat er regelmatig "contact" was met de technici maar het verbeterde niet of nauwelijks. En dat het dan tot ver na de pauze moet duren voor iemand het blijkbaar door en er eindelijk wat aan doet heeft blijft ons verbazen.

Niek Zwikker

11-06-2017

5 sterren

Geweldige show, zeer goede muzikanten, Wervelende show.

M. Lievens

11-06-2017

5 sterren

Ik had er veel meer van verwacht, het was gewoon een rockbandje met leuke muziek maar Tommy spetterde totaal niet.

Harry Buyvoets

11-06-2017

5 sterren

Afgrijselijke, mechanische en zeer ongebalanceerde uitvoering. Kortom nog niet eens amateuristisch te noemen. Er zijn begaafdere bandjes te vinden. Deze club moet wel een hele goede manager hebben die de boekingen regelt. Ik hoop niet nog eens een dergelijke teleurstelling te mogen meemaken bij Chassé.

bekijk reacties (13)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.