Terug

The Who's Tommy

Live in concert

za 10 jun 2017 20:00 tot 22:20  |  Jupilerzaal


Tommy is de eerste van de twee rockopera’s van de Britse rockband The Who. Het werd een fantastische film, een musical en The Who bracht het ook live! Beleef nu dit fenomenale werk in een bijzonder rockconcert door The Classic Rock Show met natuurlijk succesvolle hits als Pinball Wizard, See me, feel me en I’m Free.

In 1975 werd de rockopera met succes verfilmd. Behalve de bandleden speelden veel bekende artiesten zoals Tina Turner en Elton John in de film. De actrice Ann-Margret ontving voor haar rol in de film een Golden Globe Award en werd genomineerd voor een Oscar.

The Who bracht het werk niet vaak live, maar legendarisch zijn de live-versies uit 1969 en 1989. The Classic Rock Show neemt de versie uit 1989 (The Who tijdens hun tournee door Verenigde Staten) als uitgangspunt.

Het metaforische verhaal is niet eenvoudig. Captain Walker sneuvelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, voor de geboorte van zijn zoon Tommy. Vier jaar later blijkt hij toch te leven en komt thuis. Daar wordt hij vermoord door de nieuwe minnaar van zijn vrouw, voor de neus van Tommy. Zij eisen dat Tommy het niet gezien en gehoord heeft. Tommy neemt het letterlijk en wordt doofstom en blind. Maar na jaren geneest hij wonderbaarlijk…

genre: lichte muziek

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.