Terug

Spinvis

Trein/vuur/dageraad

za 25 mrt 2017 20:30 tot 22:10  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Het theater is de ideale plek voor de liedjes van Spinvis. Daar kan hij zijn muzikale en tekstuele talenten in een voorstelling gieten waarin verhaal, beeld en muziek tot een onlosmakelijk geheel samensmelten. Een bijzonder, vijfkoppig muzikaal gezelschap speelt naast veel werk van deze nieuwe plaat ook bekende liedjes uit de Spinvis-schatkist. Maar dan wel voorzien van gloednieuwe arrangementen voor knisperende elektronica, trefzekere percussie en gloedvolle strijkers. www.spinvis.nl

genre: lichte muziek

4,44 sterren

Gemiddelde waardering: 4,44 sterren

H.J. Van Calker - Van Rijen

27-03-2017

5 sterren

Prima show. Goeie ouwen. Leuk om elkaar door luchtige vragen aan elkaar voor te stellen. Echter géén grote vernieuwing van Eric de Jongs's Oeuvre.

27-03-2017

5 sterren

Tim

27-03-2017

5 sterren

Eerste keer dat we Spinvis live zien, en omdat wij in België wonen op een halfuurtje van de Nederlandse grens leek het ons leuk om ze in hun thuisland te zien spelen. Het was een zeer fijne voorstelling, heel mooi en onverwacht!

Danielle

27-03-2017

5 sterren

Johan

27-03-2017

5 sterren

Het was ons eerste concert van Spinvis en het was fantastisch.

Teun

27-03-2017

5 sterren

Fijne voorstelling, gaat dat zien, gaat dat zien :)

natasja ahout

26-03-2017

5 sterren

vond het jammer dat veel tekst voor mij niet goed verstaanbaar was door 'achtergrond' muziek. en dat er weinig nieuwe nummers waren.

Coen

26-03-2017

5 sterren

De voorstelling was wat ik van Spinvis kon verwachten : een mooie combinatie van licht - klank - eenvoud !! Drie punten op één lijn maken een mooi verhaal ...

A. Van Dam

26-03-2017

5 sterren

bekijk reacties (9)

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Originele en eigenzinnige Spinvis"

"De vorm is origineel: de bandleden stellen elkaar voor met gerichte vragen over hun achtergrond en de samenzang vindt plaats in steeds wisselende combinaties. Spinvisklassiekers ‘Bagagedrager’ en ‘Wespen op de Appeltaart’ zijn fris gearrangeerd, tussen nieuwe liedjes die De Jongs zachtmoedige eigenzinnigheid onderstrepen. Het zwoele Vlaams van celliste Saartje Van Camp in zingzegnummer ‘Nachtwinkel’ paste daar prachtig bij. Met zijn poëtische en associatieve teksten trapt Spinvis niet in de val om er kleinkunst van te maken. Nieuwe nummers ‘De Kleine Symfonie’ en ‘Van de Bruid en de Zee’ zijn juwelen van inventiviteit. Zelfs in die voor het publiek onbekende nummers handhaafde Spinvis zich als een unieke stem in de Nederlandse popmuziek. Hij deinst er niet voor terug om roerende liedjes af te wisselen met de hoempatoeterklanken van het euphonium."

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu