Terug

True Colors

Alida Dors/Backbone

za 6 mei 2017 20:30 tot 21:30  |  MK2zaal (theaterzaal)


“Alida Dors heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van hiphopdanseres tot een choreografe met haar eigen stempel”, zo schreef het Parool. Na het succesvolle Built for it, waarbij zij samenwerkte met Typhoon, drukt Alida in True Colors haar stempel op het tableau vivant.

Zie mij. Bewonder en benijd mij. In True Colors gaat choreografe Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter onze online identiteit. Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. Met haar kenmerkende en vernieuwende hiphopvocabulaire gestript van show en bravoure, worden de verhalen achter de verhullende beelden op social media ontrafeld. We zien wat we het liefst verborgen houden.

Waar Alida Dors in haar vorige productie samenwerkte met taalvirtuoos Typhoon vond ze voor True Colors een artistieke partner in muziektheatergezelschap Silbersee. Het resulteerde in een uitzonderlijke cast met operazanger Maciej Straburzynski en spoken word kunstenaar Guus van der Steen die samen met BackBone’s dansensemble live on stage te zien zijn. Beeldend kunstenaars Manuel Rodrigues en Sarah Orfali maakten speciaal voor True Colors videoprojecties die de fake reality van social media bijna tastbaar maken.

Niet eerder kwamen zoveel verschillende kunstvormen samen in een voorstelling van BackBone. Continue zijn ze met elkaar in dialoog en vloeien zelfs in elkaar over: een ultieme verrijking van Alida’s danstaal.

choreografie: Alida Dors - muziek: Dj Lovesupreme en muziektheatergezelschap Silbersee - spoken word: Guus van der Steen - dans: Pom Arnold, Bilal Bachir, Donna Chittick, Liza Panjoel, Delano Spenrath - zang: Maciej Straburzynski - co-productie: Productiehuis Rotterdam, Silbersee, Het Klooster en Tanzhaus NRW

genre: dans

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

M.M. Wijn

08-05-2017

5 sterren

inspirerend, mooie samenwerking tussen verschillende disciplines.

bekijk reacties (1)

inleiding 19.45

gratis inleiding

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Aanstekelijke bewegingslol"

"Zoals zoveel choreografen tegenwoordig doen, wijst Dors de social media aan als oorzaak voor het egoïsme in de wereld, met selfies als hét symptoom. Die verschijnen steeds nadrukkelijker op de projectieschermen: prachtig gestylede portretfoto’s van de vijf dansers, veel gladder, onberispelijker en onbezorgder dan hun alter ego’s van vlees en bloed, die repetitief en machinaal zwoegend door het leven gaan. Voor de smartphone camera presenteren zij solostuntjes, die tegen die achtergrond leeg en wanhopig lijken. De trage melodielijnen van Straburzynski hullen alles in een waas van weemoedigheid. Een statement dus, zij het gratuit en weinig oorspronkelijk. Het multidisciplinaire aspect maakt gelukkig wel wat goed."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"True Colors ontpopt zich tot aanklacht tegen social media"

"De vijf dansers van Backbone (in hun losse lijven, snelle voeten, drukke armen zie je meteen hun hiphopachtergrond) nemen hem op in een ruimtelijke formatie vol energie en krijgshaftige kracht."

KunstHart

-
"Hiphopdans, dat is waar Alida Dors haar wortels heeft. Maar haar werk is veel breder dan dat. In haar nieuwe productie True Colors zoekt ze de kruisbestuiving van dans met spoken word, klassieke zang en film. Het resultaat is indrukwekkend"

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.