Terug

Eva Line de Boer

Tutorial the art of living

di 30 jan 2018 20:30 tot 21:40  |  MK2zaal (theaterzaal)

Tutorial the art of living gaat over de wereld van Youtube.  en alles wat je daar kunt zijn. Van hoe je de perfecte eyeliner aanbrengt tot hoe je omgaat met een depressie: op YouTube valt echt alles te leren, lijkt het. Gefascineerd door het openbare delen maakte Eva Line de Boer een voorstelling over de intimiteit van het internet. Eva Line en haar team onderzocht vlogs, filmpjes van mensen die hun leven vastleggen en tonen via hun eigen kanaal, en tutorials, video’s die instructie geven; van hoe je de perfecte eyeliner aanbrengt tot hoe je het best een kat optilt.

Met Destiny van de vlog Paardrijden met plezier speelt er een echte YouTuber mee. Maak daarnaast kennis met Monica Geuze, Shakirafan X0X9 en de vloggende zusjes Amber & Luna.

concept & regie: Eva Line de Boer – onderzoek & tekst: Sarah Blok – spel: Tine Cartuyvels, Lotte Driessen, Belinde van der Stoep, Peter van Meel, Destiny

Eva Line de Boer studeerde regie aan de Toneelacademie Maastricht. Met haar afstudeervoorstelling Euphoria (2014) won ze de Ton Lutz Prijs. Met haar laatste voorstelling Dit gebeurt allemaal tegelijk  (2016) won zij de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Haar voorstellingen gaan over kijken en bekeken worden. De personages in de voorstellingen van De Boer bevinden zich steeds in situaties van openbaarheid, zoals een optocht, een therapiesessie, een tentoonstelling. Omdat ze bekeken worden door anderen, zijn ze zich overbewust van hun gedrag en proberen ze dat te laten samenvallen met hun idee van hoe ze zouden moeten overkomen. In die poging het leven hanteerbaar te maken schuilt hoop, vindt De Boer.

genre: toneel

vlog

Wilt u het proces van de voorstelling en de zoektocht naarde vlogidentiteit van de makers volgen? Like & subscribe het YouTube kanaal TUTORIAL the art of living.

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Het is knap hoe De Boer ook deze keer weer een op het oog mooi en vrolijk universum schept en toch feilloos blootlegt wat in het contact tussen mensen scheef zit: alle communicatie in deze voorstelling is eenrichtingsverkeer"

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu