Terug

Expositie Tweestrijd

Anne van Zantwijk

do 29 nov 2018 09:00  |  Foyer

In ons verdiepingsprogramma geven wij context aan thema's die een rode draad vormen in het theaterprogramma. Een van die rode draden dit seizoen is het thema gender. In de fotoserie Tweestrijd  van Anne van Zantwijk onderzoekt zij, samen met Ro, de grenzen en grenzeloosheid van gender en non-binariteit. Deze foto-expositie is van woensdag 21 november t/m vrijdag 30 november te zien in onze foyer.

Rover (Ro) is 29 jaar. Ro is niet man of vrouw. Herkent zich in allebei en geen van beiden. Ro valt niet enkel op mannen of op vrouwen. In Ro's liefde speelt gender geen rol.

Ro bevindt zich in het grijze gebied van de tweestrijd en voelt zich daar thuis. Een gekozen thuis, waarvoor Ro gedag zal zeggen tegen een deel van de vrouwelijkheid om in ruil daarvoor een nieuwe mannelijkheid te kunnen omarmen. 

Ro schrijft. Ro’s teksten bieden een blik op een persoonlijke belevingswereld. Een non-binaire wereld. Ro schrijft rauw van zich af, en dienen stuk voor stuk als inspiratiebron voor de serie minstens zo rauwe portretten. 

Over de fotograaf
Anne van Zantwijk (27) is een Amsterdamse portret- en scenefotograaf. Ze portretteert veelal artiesten, zowel op als naast het toneel, maar fotografeert daarnaast een ieder met een verhaal. Een verhaal dat haar als fotograaf persoonlijk raakt. In Tweestrijd onderzoekt ze, samen met Ro, de grenzen en grenzeloosheid van gender en non-binariteit.

 

 

genre: verdieping

datumwijziging

Anders dan eerder vermeldt is de expositie te zien vanaf woensdag 21 november in plaats van maandag 19 november.