Terug

Unser Dorf soll schöner werden

Wunderbaum & Münchner Kammerspiele

vr 11 dec 2015 20:15 tot 22:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Het veelgeprezen Vlaams-Nederlands acteurscollectief Wunderbaum startte in 2013 een omvangrijk project: The New Forest. Door bruggen te slaan tussen bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs, openbaar bestuur, adverteerders, kunst en publiek nemen zij onze huidige samenleving onder de loep. Voor Unser dorf soll schöner werden, werken zij samen met de gerenommeerde Münchner Kammerspiele, en de internationaal vermaarde regisseur Johan Simons. Het resultaat is “een even absurde als intelligente performance over niets minder dan de toekomst van de wereld.” (Frankfurter Neue Presse) www.thenewforest.nl

regie: Johan Simons – spel: Walter Bart, Maartje Remmers, Marleen Scholten e.a.

genre: toneel

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Johan Simons deed de eindregie en leverde strak werk af"

“Johan Simons deed de eindregie en leverde strak werk af: de bij vlagen pittige materie blijft overeind en de dramatische lijnen worden kundig opgevoerd en doorgevoerd. Het is geëngageerd en satirisch tegelijk – en dat is een kwetsbaar gebied.”

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Geen droog betoog over maatschappelijke vraagstukken, maar een levendige en muzikale vertoning"

“Wat deze voorstelling zo geslaagd maakt, is dat de groep wel degelijk een alternatief wil voorschotelen. Vanuit hun kunstvisie willen ze hun publiek voorbereiden op de mogelijkheid van radicale veranderingen. Hoe realistisch die zijn, is niet de vraag. Het gaat erom radicaliteit bespreekbaar te maken.”

Deutschland Funk

-
"Uitstekend getimed, heel goed geacteerd, beangstigend onthullend, en daarbij melodramatisch en sarcastisch"

SüdDeutsche Zeitung

-
"Met onweerstaanbare nonchalance beelden de drie Nederlandse acteurs en hun twee collega’s uit München de verschillende karakters uit"

Münchner Merkur

-
"een geslaagde satire die soms verandert in absurde slapstick die iedereen die zich een schoon eco-geweten probeert aan te meten en zijn eigen consumptiegedrag goedpraat, ontmaskert"

Frankfurter Neue Presse

-
"Een even absurde als intelligente performance over niets minder dan de toekomst van de wereld"

Nachtkritik

-
"De Wunderbaumpjes gebruiken echter de Platonische tafel zó vrijzinnig als speelplaats voor hun theatraal gestoei, dat het constant genieten is"

bekijk recensies (7)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het meest verse kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke gerechten van Spécialités de Chassé die wij het gehele jaar serveren. menu