Terug

Urland

Ur

vr 23 mrt 2018 20:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

Performancecollectief Urland gaat in Ur terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Wat is onze beweegreden om te scheppen? Wat is de reden om te bewegen. Wat is het geheim van de kunst? Urland doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens?

Urland botst met zichzelf, met de wereld, met verwachtingen en interpretatie, met Nietzsche, met traditie, met de Lege Ruimte, en uiteindelijk dus met de kunst. Urland ziet
het theater als de oervorm en tegelijkertijd als de kunst van de toekomst.

Daar staan we dus weer voor eigen parochie kunst te propageren! De mars der beschaving! Aaaaaaa! Wij zijn de barbaren, win zijn het cynische Europa, verlichting, contra-verlichting Blablabla!

We willen UR, we willen radicaliteit, we willen verhalen, we willen een ritueel. Terug naar het nulpunt. Harakiri! www.urland.nl

van & met: Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet

Het performance collectief Urland werd in 2010 opgericht op de Toneelacademie Maastricht. Deze groep twintigers laat zich zowel inspireren door techno en deathmetal als door de grote, epische verhalen uit de wereldliteratuur. Ze introduceren lasers, schuimmachines en gabbers in het theater en samplen hun eigen canon met de beat als motor. De codes en tradities van het theater, de muren, het licht, het repertoire: dat zijn de obstructies waarbinnen Urland de grenzen van het bekende en het denkbare probeert op te rekken. Ze heroveren de fantasie, voorbij de ironie, voorbij het cynische postmodernisme, en wagen een oprechte poging. Al sinds hun ontstaan werken ze zo aan hun metamodernistische experiment, en met succes spelen ze hun radicale, fysieke, beeldende performances in theaters, clubs en op festivals als Lowlands.

 

genre: toneel

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Ur is een ode aan de verbeelding en de kunst, het theater in het bijzonder."

NRC

- >4,0 sterren
"In ‘Ur’ doet het jonge performance-collectief Uralnd een poging terug te keren naar de elementaire magie van theater. Het viertal wil wegblijven van het overmatig zelfbewustzijn en cynisme dat jonge theatermakers parten speelt."

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu