Terug

Maaike Ouboter

Vanaf nu is het van jou

do 29 mrt 2018 20:30 tot 22:20  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Maaike Ouboter is terug met een nieuw album en tournee! Met nieuwe liedjes, over verlangen, geluk, liefde, en hoe aandoenlijk we kunnen zijn in al onze onhandigheid. Liefdevol aan elkaar gedicht en verteld, ontroerend en zuiver gezongen, ontwapenend op het podium. Als we in tranen, het lief aan haar vragen, zingt ze misschien nog Dat ik je mis...

Vanaf nu is het van jou
Voor haar nieuwe album en theatertournee ging Maaike Ouboter op zoek naar de menselijkheid. Naar de duizenden verschillende relaties die we met elkaar aangaan. Of we nu bloedverwanten zijn, of een toevallige voorbijganger. Relaties die soms pijnlijk, soms ongemakkelijk, soms hilarisch, maar vooral ook teder zijn.

“Je grist je woorden uit de lucht alsof het nooit de bedoeling was dat ze je mond verlieten. Je sluit ze even af in het donker van je handen. Zoals je vroeger motjes ving. Paniekerig fladderen ze rond tussen je gesloten vingers. Tot ze, bijna, geen zuurstof meer krijgen. En dan laat je er licht bij. Duizelig door het donker zijn zij: alweer vergeten dat ze samen een zin vormen, een gedachte. En ik: vergeten waar we het over hadden.”

Maaike Ouboter
Als een razend vuurtje verspreidden zich in 2013 de beelden van Eric Corton, Miss Montreal en Giel Beelen in tranen. Dat ik je mis van Maaike Ouboter wist zowel de jury als de kijkers in het hart te raken in het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. De single kwam meteen op nummer een binnen in de hitlijsten. Vervolgens bracht Maaike Ouboter met veel succes haar debuutalbum uit en speelde zij haar eerste theaterconcert waarin ze jaren aan muziek, notities en zinsflarden uit haar opschrijfboekjes deelde met het publiek. www.maaikeouboter.nl

genre: lichte muziek

3,80 sterren

Gemiddelde waardering: 3,80 sterren

Hop

31-03-2018

5 sterren

Ze heeft een mooie stem heel mooi eigenlijk maar haar voorstelling was saai. Te veel kleur van het zelfde op de zelfde lieflijke toon. De liedjes met samenzang met haar gitarist waren totaler. waren minder vlak. Daar zat wat meer "muziek in". Ze is nog jong maar als ze geen eendagsvlieg wil worden moet ze meer variatie en passie in haar optreden brengen en niet alleen lieflijk zijn.

Lamoral

31-03-2018

5 sterren

Ik ben absolute fan van Maaike maar de live-voorstelling heeft te weinig toegevoegde waarde, ik geniet van haar CD, dit was ok, maar voor mij ook niet meer dan dat.

Roel

30-03-2018

5 sterren

Heerlijke muziek. De teksten pakken je. En wanneer je niet naar de tekst luistert: pure ontspanning. En een kompliment aan het publiek. Stil publiek bestaat nog.

Van Bruggen

30-03-2018

5 sterren

Ellen

30-03-2018

5 sterren

genoten van de teksten, gesproken en gezongen. En van de heerlijke gitaren en vleugel

bekijk reacties (5)

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Maaike Ouboter ... kan met haar wonderlijke teksten een verhaal vertellen, zonder dat ze meer aanreikt dan contouren"

Oor

-
"Ouboter bezit de kracht om de liefde origineel en nooit pathetisch te bezingen, met een stem die lieflijk en zuiver klinkt"

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu