Terug

Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom e.a.

Vastgoed B.V.

do 18 jan 2018 20:30 tot 22:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

In deze bewerking van David Mamets Glengarry Glen Ross nemen de makelaars van het noodlijdende Vastgoed B.V. u mee de apenrots op. Waar de alfamannetjes het beste in zich zelf naar boven halen. Waar resultaten, bonussen en geslaagde deals vele malen belangrijker zijn dan gunnen, vertrouwen en samenwerken. De makelaars van het noodlijdende Vastgoed B.V. laten hun testosteron de vrije loop als het om het ‘echie’ gaat. De oplossing om uit de rode cijfers te komen is even simpel als bikkelhard. De twee beste verkopers kunnen blijven, de twee slechtste worden ontslagen. Tijd om te laten zien wie het in zich heeft, zich te mogen kronen tot ‘beste verkoper’.

Verkopen is een vak. Want als de klant nee zegt, begint de verkoop pas echt. Als je dat niet begrijpt heb je helemaal niks te zoeken in makelaarskantoor Vastgoed B.V.. Het gaat er namelijk om dat je de deal afsluit! Een beetje de snelle jongen uithangen en mooie praatjes verkopen kunnen we allemaal wel. Om echt succesvol te zijn, moet je alles geven wat je hebt. Stel je doel, ga ervoor en laat niks of niemand je tegen houden. Pas dan, en alleen dan, ben je een goede verkoper.

De verfilming uit 1992 is inmiddels een klassieker. Volgens sommigen een must-see voor alle verkopers, volgens anderen een geraffineerde schets van de uitwassen van het kapitalisme. Maar iedereen is het er over eens dat het vooral een geweldige acteursstuk is. En dat zit met deze topcast met onder andere Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom, Daniël Cornelissen, Jelle de Jong en Anton de Bies wel goed. www.senf.nl

tekst: David Mamet – regie: Job Gosschalk - bewerking: Marcel Otten – spel: Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom e.a.

genre: toneel

2,38 sterren

Gemiddelde waardering: 2,38 sterren

A.M.A. Lagerweij

22-01-2018

Wat een tegenvaller, oninteressant saai verhaal. Zou in de pauze vertrokken zijn, maar er was geen pauze, helaas.

I.J. De Grient dreux

20-01-2018

Veel tekst en monologen, statisch en daarom lastig om erbij te blijven. Had wat ons betreft wel wat dynamischer mogen zijn.

J.A.W. Van Gils

19-01-2018

5 sterren

A. Elhorst

19-01-2018

5 sterren

Veel geleerd, een bijna niet te gebruiken nieuwe woordenschat haha, de inkijk in schandelijke praktijken , maar ook erg gelachen, daarvoor weinig tijd, wilde niets missen! Ben blij met de "oortjes", kan je zomaar halen voor aanvang in de foyer, geweldig en onmisbaar (voor mij) bij zoveel snelle tekst zeker. Al met al genoten van de mannen!

Els

19-01-2018

5 sterren

Zes mannen met een ongezond groot ego die anderhalf uur lang slap lullen veel schelden en vooral kwaad zijn. Heb het aantal keren dat het woord k*t viel niet geteld maar het was ergerlijk vaak. Kortom: niks aan.

S. Menger

19-01-2018

5 sterren

De eerste scene was een lange brei aan woorden, lastig te volgen. Later kwam er wat meer tempo in de voorstelling en werd het hiermee beter en aangenamer luisteren. Context en een verhaallijn misten voor ons gevoel, niet sterk genoeg aanwezig in elk geval.

M. Stolp

19-01-2018

5 sterren

Het was een saai stuk. De verhaallijn was niet overal duidelijk, als iemand wat zachter sprak was het slecht te verstaan. En ineens was het afgelopen ofwel een onduidelijk einde

F.C. Lemmens

19-01-2018

5 sterren

Een niet te volgen kakofonie.

P.J. Van den Bosch-Nieuwstraten

18-01-2018

5 sterren

Goed spel, inhoud en strekking niet om vrolijk van te worden

Verheem- Van Haagen

18-01-2018

5 sterren

inhoudelijk los-zand, spel goed,,maar tekst erg grof Het stuk heeft me totaal niet kunnen boeien

Van de Wiel

18-01-2018

5 sterren

Warrig en oninteressant verhaal bij makelaar.

G.F.H.M. Van Kempen

18-01-2018

5 sterren

Een echt toneelstuk maar dan levensecht gespeeld door ras auteurs En knap decor. Erg genoten.

Doortje

18-01-2018

5 sterren

Wat een stuk! Nooit geweten dat er zoveel scheldwoorden zijn. Het is een verhaal over "matennaaiers" en egotrippers en wat worden de verschillende types waanzinnig goed weggezet door de acteurs. Topavonbd gehad.

S. Albada-Van Etten

18-01-2018

5 sterren

Zeer matig toneelstuk, waarbij je het als toeschouwer moet hebben van woorden. Bij gebrek aan woorden had het stuk rapper-De-Boef-woorden en die worden al te veel gebezigd. Zonde van onze tijd en energie om te kijken en te luisteren. Uit beleefdheid zijn we blijven zitten.

P.W.J. Vermeeren

18-01-2018

5 sterren

Jammer van deze voorstelling, ik ben gaan kijken omdat Huub Stapel mee deed. In het begin dacht ik echt waar ben in beland, 2e helft was iets leuker, maar voor mij hoeft die platte taal niet

Van Burgh

18-01-2018

Viel tegen, had meer van deze cast verwacht. Begin was al langdradig. Te druk, chaotisch met heel veel gepraat en heel veel scheldwoorden. Niet erg chique. Decor met TLbalken was vervelend rommelig. De rol van politieagent ....? En we vinden, dat de plank misgeslagen is, omdat niet iedereen weet wat die drie dagen bedenktijd inhoudt.

R. Den Hartog

18-01-2018

5 sterren

Een overtrokken werkelijkheid

A.M. Van Hemert

18-01-2018

5 sterren

Anderhalf uur naar enorm vervelende mensen gekeken

Mevr. Boer

18-01-2018

5 sterren

Uitstekend acteerwerk waarbij de dialogen op het publiek worden afgevuurd. Juist dat aspect, de woordendiarree en het grove taalgebruik deden mij persoonlijk afhaken. Dot is een kwestie van smaak uiteraard.

bekijk reacties (19)

Recensies

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Pervers systeem vol nare ego’s"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een sprankelende vertaling van het prijswinnende stuk"

David Mamets klootzakkerige personages zijn tijdloos, evenals zijn spitse dialogen.

Trouw

- >3,0 sterren
"Job Gosschalk zet zijn acteurs op de voorgrond."

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.