Terug

Toneelhuis & Toneelgroep Amsterdam

Vergeef Ons

wo 25 apr 2018 20:30 tot 23:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Regisseur Guy Cassiers schetst in Vergeef Ons, met de hulp van een topcast met andere Eelco Smits, Chris Nietvelt en Robert de Hoog, een humoristisch beeld van de relationele vervreemding en emotionele verwarring van ons tijdsgewricht.

In een groteske sfeer worden de zwakheden van alle personages in hoog tempo opgevoerd, als in een soort soap-on-speed met een hoge dosis absurditeit. Vergeef Ons van de Amerikaanse schrijfster A.M. Holmes is tegelijk een koldereske saga en een schrijnende schets van een maatschappij die haar ethische waarden onderuit haalt: alle hoekstenen ervan –  gezin, familie, vriendschap… –  staan onder druk en zijn aan herdefinitie toe.  

Geen verhalen over politieke machthebbers in deze Vergeef Ons, maar een soap-op-scène van een ‘gewone’ familie. Alles begint met een flirt op Thanksgiving tussen Harold Silver, een historicus van middelbare leeftijd, en de vrouw van zijn broer Georges. Kort daarop veroorzaakt Georges (opzettelijk?) de dood van een echtpaar bij een auto-ongeval. Harold begint een affaire met zijn schoonzus. Wanneer Georges dit ontdekt, slaat hij zijn vrouw dood. Harolds leven ligt aan diggelen, dat van zijn neef en nichtje nog meer. En toch moet hij eraan gaan staan. Doorheen een reeks hallucinante gebeurtenissen slaagt Harold erin, bijna ondanks zichzelf, een nieuw samengestelde familie te creëren. www.toneelhuis.be www.tga.nl

tekst: A.M. Homes - bewerking: Erwin Jans - regie: Guy Cassiers - spel: Eelco Smits, Katelijne Damen, Lucas Vandervost, Chris Nietvelt, Evelien Bosmans, Robert de Hoog, Ariane van Vliet, Jip van den Dool, Steven van Watermeulen

genre: toneel

3,75 sterren

Gemiddelde waardering: 3,75 sterren

G.J.M. Lintjens

28-04-2018

5 sterren

5* . Erg mooi. het script zat fantastisch in elkaar. Zo goed te volgen , ondanks het toch complexe en interessante thema. fantastisch spel van de acteurs. Tijd was (te) snel voorbij....

L. Wens

26-04-2018

5 sterren

Boeiend verhaal, schitterende acteurs. Enscenering eveneens boeiend. Tv-schermen niet echt goed/voldoende gebruikt.

Paulus Smits en Vif Janssen

26-04-2018

5 sterren

Tweeënhalf uur ademloos. Wat een spel, wat een decor, wat een bijzondere interpretatie. 'Vergeef ons' had een veel groter publiek verdiend!

Rob Teunissen

26-04-2018

5 sterren

Geweldige (Hoofdrol) speler(s)! Eigentijds en verrassend weergegeven met een prachtig decor.

bekijk reacties (4)

inleiding 19.45

gratis inleiding

lengte van de voorstelling

Deze voostelling duurt 3 uur zonder pauze.

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een zeer grappige, intens zwartgallige zedenschets."

Knack Focus

- >4,0 sterren
"Het is een verbale rollercoaster zonder rustpunt - want ook de personages kennen geen rust - waarin spel, muziek, projecties en licht aaneenklitten tot straf, ongecompliceerd en met schwung gecomponeerd teksttheater."

Trouw

- >4,0 sterren
"Vergeef ons is een meestal heerlijk bizarre en lichtkomische rollercoaster."

Standaard

-
"Een bont, brutaal en bijwijlen hilarisch theaterfeest. Met een ijzersterke cast, die zeker op het vlak van ritme en timing een krachttoer levert."

Cutting Edge

- >4,0 sterren
"Kritisch, komisch, kwetsbaar"

NRC

-
"De spelers – allen in een stroom van dubbelrollen – laten weergaloze acteerkunst zien."

Theaterkrant

- >3,0 sterren
"Aangenaam bingewatchen van een soapserie"

De Groene Amsterdammer

-
"De fabel is een stripverhaal in het tempo en met de inhaalbewegingen van een Formule 1-race. De toeschouwer wordt het verhaal in 160 minuten (zonder pauze) binnen geknuppeld. Er is geen ontkomen aan."

bekijk recensies (8)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu
Premium Parking

Premium Parking

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.