Terug

Johan Goossens

Vlam

za 3 nov 2018 20:30 tot 22:00  |  MK2zaal (theaterzaal)

De nieuwe show van Johan Goossens gaat over man-vrouw verhoudingen, homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. Vol vieze verhalen en mooie liedjes, samen met pianist Eelco Menkveld.

Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Persoonlijk en kwetsbaar. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kan. www.johangoossens.nl

‘Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen.’

genre: cabaret

3,79 sterren

Gemiddelde waardering: 3,79 sterren

Peter en Bas

03-06-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Het doel van Johan was om het publiek mee te nemen naar de schaamte voorbij. De enige schaamte die ik heb gevoeld is het moment aan het begin van de voorstelling dat Johan een vrouw, twee stoelen naast mij, uit de zaal liet verwijderen. Hij kon zich niet concentreren omdat deze dame hardop zat te lachen en regelmatig zinsdelen uit de show herhaalde. Dat hij zich hierdoor niet kon concentreren snap ik. Dat hij zich hieraan stoorde snap ik ook. Dat hij kwetsbaar staat te wezen op een groot podium in zijn onderbroek snap ik. Dat hij eerst een waarschuwing gaf snap ik ook. Maar deze was mijn inziens niet duidelijk en deze mw. vatte zijn opmerking op als grappig. Vervolgens vond Johan het ten overstaan van de hele zaal het nodig om deze vrouw, die zich van geen kwaad bewust was, neer te zetten als een dronken Muppet. Om haar vervolgens te laten verwijderen door het personeel van het Parktheater. Alsof deze voormalig schoolmeester een van zijn leerling de gang op stuurde. Ik had sterk de behoefte voor deze vrouw op te komen maar overzag de situatie niet goed genoeg om dat ook te doen. Heb Johan daarom een mail hierover gestuurd en doe nu moeite om deze reactie met jullie te delen. Voor mij zette deze situatie de toon en werd de voorstelling voor mij nergens meer echt grappig. Wat ik erg jammer is dat de medewerker zonder meer meeging in de niet zo sjieke oplossing van dhr. Goossens. Wellicht hebben ze daarvoor instructies gekregen. Maar de artiest kan er ook gewoon naast zitten en wie beschermd de bezoeker dan? Zeker omdat dit allemaal nog aan het begin van de voorstelling plaatsvond had er bijvoorbeeld tijd genomen kunnen worden om dit op te lossen. De voorstelling was toch al onderbroken. Verder heb ik over de show op zich niet zoveel te melden. Het was af en toe grappig. Maar de parade aan homocliche's de gemeenschap zal helpen vraag. Vraag me zelfs of hij zichzelf hiermee een dienst heeft bewezen. Ik denk dat ik hem per direct terugstuur naar de klas!

Ingrid Janssen

29-05-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Geweldige voorstelling! Open en eerlijke, gedurfde show, kwetsbaar en uitdagend. Mooie liedjes. Fijn dat Johan iemand uit de zaal zette...

Margriet

28-05-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

We hadden z'n eerste show als ontroerend goed gezien twee jaar geleden. Die vonden we erg leuk.Ook z'n boekje gekocht. Daarom nu weer geboekt, maar deze show sprak ons minder aan. Wel een goede pianist, mooi samen spel.

Gertrud Janis Sandra

28-05-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Knap dat hij zich zo bloot geeft,maar wij vonden het helemaal niks,geen aanrader!!

Kris

28-05-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Hele leuke voorstelling! Onwijs gelachen en sommige stukken zelfs herkenbaar. Open en eerlijk! Soms sprak hij te snel/onduidelijk waardoor de grap niet viel, wat jammer was. Stuk van Marnix Kappers vond ik ook ongepast en voegde niets toe in mijn ogen.

Karen

28-05-2018 in Parktheater Eindhoven

Hilarisch, naar aanleiding van zijn interview bij dwdd heb ik dit kaartje gekocht. Ik kende hem nog niet maar de show was precies wat ik ervan verwacht had. Ik vind hem erg grappig en het commentaar dat er veel over seks gaat, vind ik dan ook belachelijk. Dit wordt overal duidelijk gemaakt, sterker nog, hij waarschuwt hier voorafgaand aan zijn show nog voor. Als het onderwerp niet aanspreekt, ga dan niet naar zijn show zou ik zeggen... Ik zal een volgende show zeker weer bezoeken en heb ook zijn boekjes gekocht ;-).

Remy

28-05-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Goede voorstelling en zeker flink gelachen.

arie

28-05-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Matig tot redelijke show. Veel van hetzelfde.

M. Adams

27-05-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Gênante vertoning; de verwijdering van iem. uit de zaal omdat hij zich niet kon concentreren zette al meteen de toon en het publiek ook daarin betrekken en met "keuze lopen dreigen" zeker prinses op de erwt vertoning; verder niets wat door andere cabaretiers al is gedaan. En ook smakeloos is het stukje over M. Kappers. Vind het niet gepast om zo over overleden personen te spreken in je voorstelling. Jammer.. had meer verwacht na het zien van stukje op tv. Personeel wees op pauze is uiteindelijk er helemaal niet in was... vreemd, want was vooraf al aangegeven in info... dus personeel niet goed geïnformeerd. Gemiste kans. Jammer... volgend theaterbezoek ongetwijfeld weer betere keuze, kan gebeuren he. :-)

Esther

01-04-2018 in Kennemer Theater

5 sterren

Heel mooi, zo kwetsbaar en eerlijk. Onbedaarlijk gelachen, het was fantastisch, volgende show weer!

Jody

18-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

Hele leuke avond gehad

Thijs

18-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

Gewoon erg grappig!

FM

17-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

Prima! Je moet wel lef hebben, zelfs in deze tijd! Maar een paar consultjes logopedie zou geen weggegooid geld zijn! Komt ‘ie nog beter over.

Herman van der Horst

17-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

hans r.

17-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

...grappig sekspad, waar hij te vaak en te slordig over zijn eigen grappen en taalgebruik struikelt..

Ellen

17-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

Origineel, gedurfd, kwetsbaar en toch nog steeds heeeeel erg grappig! Wat een aanrader is deze voorstelling! En wat een talent vind ik Johan Goossens!

Willem de Graaff

17-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

Net in de week dat Freek de Jonge veel aandacht kreeg voor z'n revolutionaire "Neerlands Hoop" zag ik Johan Goossens met z'n zeer persoonlijke revolutie. En hij slaagde met vlag en wimpel om de zaal heerlijk te laten lachen om zowel de schuine inhoud als om het persoonlijke van wat het leven in Amsterdam aantrekkelijk voor hem maakt. Toch ben ik dan weer blij dat ik in Den Haag ben blijven wonen.

Robert Abels

17-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

onbedaarlijk gelachen... gebeurd niet vaak.

Elly

17-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

Een heerlijke avond. Gelachen en genoten van een grote lieve oprechtheid.

Saskia

17-03-2018 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

(H)eerlijke show

De Vries

05-03-2018 in Theater de Veste

5 sterren

Johan Goossens is een held! Er is lef voor nodig om een beproefde formule achter je te laten. Vlam is een zeer geslaagd programma. Homo, hetero, oud, (niet te, want 16+) jong: mis 't niet!

Patrick van den Hanenberg

24-02-2018

5 sterren

Rimmen, aftrekken, pijpen, anaal, gangbang, bondage en plasseks. We kennen deze activiteiten (of een selectie ervan) uit onze slaapkamer, van pornofilmpjes, uit onze fantasie of van stoere kroegpraat. Vrijwel elke cabaretier/stand-upcomedian slaat met enige regelmaat het sekspad in, maar – voor zover ik weet – heeft nog geen enkele cabaretier een volledig programma aan dit onderwerp gewijd. Dus als Johan Goossens dat wel doet in zijn zesde solo Vlam, is dat opmerkelijk, misschien zelfs wel baanbrekend. Maar of we daar nou blij mee moeten zijn, is weer een andere zaak.

Marjolein Roos

10-10-2017 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

Een leuke voorstelling, zoals we van Johan Goossens gewend zijn. Het thema van de voorstelling had zeker een prominente plek, maar ook hebben we weer kunnen genieten van de anekdotes over zijn ouders en het ROC. Daarnaast ook weer mooie liedjes en dito columns gehoord. Koop maar een kaartje voor de volgende voorstelling!

Yvon

10-10-2017 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

Wel veel van hetzelfde, veel geleerd over homo scene en keihard gelachen, wat een lef om echt alles te benoemen, outfit zit op m'n netvlies maar hij kan het hebben

M.

10-10-2017 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

Ben ook naar de vorige show van Johan Goossens geweest en we waren toen heel enthousiast. Het ging toen voornamelijk over het onderwijs en de thuissituatie met veel herkenbare situaties. Deze voorstelling ging voornamelijk over seks en hij viel vaak in herhaling.

Gyzz

10-10-2017 in Theaters Diligentia en Pepijn

5 sterren

Schaamte voorbij, maar het publiek bleef ontredderd achter. De 'komische' blik achter de home scene was niet voor iedereen weggelegd. Talent heeft Johan Goossens zeker, maar het was teveel van hetzelfde met een geforceerde drang naar grappig. Liedjes waren prachtig

bekijk reacties (26)

Recensies

NRC

-
"Anderhalf uur ijzersterk cabaret."

Trouw

-
"Vlam is een mooie mengeling van intieme verhalen, fijngevoelige liedjes en intelligente grappen."

Parool

-
"Goossens heeft geen voorstelling over seks gemaakt, of over homoseksualiteit. Vlam gaat over schaamte. En over hoe onterecht die is."

Theaterkrant

-
"Een mooie mengeling van schaamteloosheid, warmte en ironie."

Cabaret.nl

-
"Een radicale openheid die je zelden ziet."

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Brasserie

Brasserie 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl
Premium parking avond

Premium parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie

Brasserie 18:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl
Brasserie

Brasserie 18:15

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl