Terug

Was getekend, Annie M.G. Schmidt

Simone Kleinsma, William Spaaij, e.a.

zo 27 mei 2018 14:30 tot 17:20  |  Jupilerzaal

Simone Kleinsma brengt Annie M.G. Schmidt terug op toneel. Op een mooie Pinksterdag, Margootje, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag en Vluchten kan niet meer. Het is een kleine greep uit het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Schmidt. Ze schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten. Maar wie was de vrouw achter de schrijfster?

Gebaseerd op de succesvolle bestseller ‘Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’ van Annejet van der Zijl, schreef Dick van den Heuvel een nieuwe biografische musical vol scherpe humor en natuurlijk alle bekende nummers. Met haar prachtige stem en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om Annie te spelen, het eenzame meisje dat uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland. In het stuk blikt Annie met haar zoon Flip (William Spaaij) terug op een leven vol hoogte- en dieptepunten. www.anniemgdemusical.nl

script: Dick van den Heuvel (naar Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’ van Annejet van der Zijl) – regie: Paul Eenens – muziek: Harry Bannink – arrangementen: Ad van Dijk – spel: Simone Kleinsma, William Spaaij e.a.

genre: musical en show

4,28 sterren

Gemiddelde waardering: 4,28 sterren

Anja Buntsma

5 sterren

Teksten zijn goed te verstaan, kan bij musical nog wel eens anders zijn. Muziek hard genoeg, niet te. Bij tijden ook tranentrekker. Leuk met al die bekende liedjes. Iedereen kent ze wel. Vakmensen, echt geweldige voorstelling. Mooi om leven van Annie MG gespeeld te zien.

D. Bergmans

5 sterren

mooie, subtiele, persoonlijke en emotionele voorstelling

G. Houwer

5 sterren

Humor. Herkenbaar en interesant dat kijkje in het leven van een geliefd schrijfster.

annelies S.

5 sterren

Geweldig, was eerst wat teleurgesteld omdat Simone Kleinsma er niet was, maar niet gemist tijdens de voorstelling.

Kint

5 sterren

In een woord "Geweldig"

A. Bron

5 sterren

musical zal goed in elkaar

G.J. Van Rijn

5 sterren

Vorige keer kwamen we voir Danny de M due er niet was , nu was Simone Kl er niet. Wij gaan niet meer naar chasse.

Winost

5 sterren

Goed gespeeld en uitgevoerd. Voor de pauze prima, na de pauze wat langdradig en niet veel actie voor een musical.

fan van Simone Kleinsma

5 sterren

Wij kwamen voor Simone Kleinsma en zij was niet aanwezig. haar humor, timing en haar zang is geweldig. De show viel er tegen Willem spay daarin tegen was zeer goed en ook de moeder van annie Je gaat Naar simone en je krijgt een ander, erg tegen gevallen

D.E.A.A. Van den Bos

5 sterren

Jammer dat de hoofdrolspeelster door andere actrice dan Simone Kleinsma werd gespeeld. Ze deed het goed maar toch een lichte teleurstelling in het begin.

W.N. Van der Gugten

5 sterren

heel vlot gespeeld, meeslepend en prachtig uitgebeeld en zelfs een beetje ontroerend. een prachtig levensverhaal.

Broeders

5 sterren

Mooi verhaal eenvoudig decor

Swinkels

5 sterren

Wij vonden het een erg rommelige voorstelling en vonden de verhaallijn niet erg sterk.

Bouman

5 sterren

S. Ek

5 sterren

Het was een fijne gezellige avond, zang en orkest goed op elkaar afgestemd Niet te hard, goed te verstaan . Ik wil het personeel bedanken voor de goede servies en zorgen . Ik was met twee dames die niet zo mobiel zijn. Ik werd aan alle kanten geholpen , niks was te veel . Dat maakt een avond uit voor iedereen toegankelijk . BEDANKT

G. Van Bever

5 sterren

Wat een fantastische , originele voorstelling met een topcast en een uitmuntende Simone . Wat is het toch een uitzonderlijk talent die in een mum van tijd een volledige zaal kan beroeren . Werkelijk iedereen die op de scène stond , was geweldig . Ik heb er enorm van genoten !

P. van Pruissen

5 sterren

Voor mij en met name mijn moeder was het zeer teleurstellend om bij aanvang te moeten vernemen dat niet de aangekondigde Simone Kleinsma, maar stand-in Doris Baaten de titelrol zou gaan vervullen, ondanks dat hier bij het maken van de reservering met geen woord over is gerept. Het zal ongetwijfeld in de kleine lettertjes staan, maar wij voelden ons behoorlijk misleid. Niets ten nadele van de stand-in die haar best deed, maar als je naar een concert van de Stones gaat neem je er ook geen genoegen mee als Mick Jagger op het laatste moment zijn broer Chris als vervanger stuurt. Alleen hierom al bij lange na niet de € 50 p.p. waard, daarom slechts twee sterren voor de moeite, en wij zullen ons een volgende keer wel twee keer bedenken om een vergelijkbare voorstelling te boeken.

De Nivelle

5 sterren

jamme dat simone er niet was

Veer Van 't

5 sterren

Hebben een geweldige middag beleefd.

F.B. Brandenberg

5 sterren

Wij hebben op 2 december 2017 kaartjes geboekt om Simone klijnsma te zien deze avond kost ruim € 100,00 toen wij binnen kwamen zag ik dat de rol van Annie zou worden vertolkt door een ander. Ik heb hiervan gelijk mijn ongenoegen over uit gesproken bij een van uw medewerkers, hij zij mij na de voorstelling daar melding van te maken wat ik ook gedaan heb ook heb ik de reserveringen bij hem achtergelaten. Hij zou hier melding van maken bij de directie en ik zou op korte termijn iets horen.

Van Eijk

5 sterren

Prachtig!

M.H.VL

5 sterren

wij vonden het jammer dat Simone niet speelde maar goed dat is altijd een gok maar wij hadden ondanks dat wij op rij 7 zaten heel veel moeite om de vervangster te verstaan heel jammer!

Vleer

5 sterren

Leuk en herkenbaar entertainment. Met top acteurs.

Houtzager De Hoog

5 sterren

In één woord geweldig!!!!!!!

Frits en Wiepie Apperloo

5 sterren

het was jammer dat moniek kleinsma niet de rol vertolkte maar is had een super goed vervangster het was weer een top avond, en zeker een aanrader op deze voorstelling te bezoeken.

van de Ven

5 sterren

Prachtig hoe ze het leven van Annie gespeeld en bezongen hebben. Natuurlijk hadden we graag Simone zien spelen, maar de complimenten ook voor Doris en alle anderen.

Ardesch

5 sterren

Prachtig uitgevoerd door de hele cast. Ik voelde me meegenomen door het leven van Annie M.G. Onze collectie kinderboeken en cd's kwamen tot leven. Ook werden er filosofische wijze levenslessen mee gegeven." De vrijheid in je eigen hoofd..."

A. Tinholt

5 sterren

Vond het een hele fijne avond, mooie en ontroerende voorstelling!!!1

Cindy

5 sterren

Leuke voorstelling, alleen sommige stukken waren langdradig. Erg jammer dat Simone niet speelde dat was voor mij de reden om naar de voorstelling te komen.

T.P. Vogels-Teunissen

5 sterren

We vonden het wel leuk alleen heel erg jammer dat Simone er niet was, we keken er naar uit. Door haar hebben we gereserveerd. jammer

A. Van Gaalen

5 sterren

We kwamen voor Simone Kleinsma maar die was er niet Heel erg jammer . Haar vervangster is zeker goed maar heeft een andere passie dan Simone. Ik vind dat je van te voren bij boeking hoort te weten wie de hoofdrol vertolkt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roovers

5 sterren

Ja wat vond u van Simone Kleinsma?? Dat vragen jullie maar wij hebben ze niet gezien....jammer dat er dan ineens een vervangster is.

Leerdam Van

5 sterren

Niets aan te merken op het spel van de acteurs dit was uitstekend. Maar de musical op zich viel wat tegen, had wat meer actie verwacht.

M.L.C.J. Van Dijk

5 sterren

Super mooi weer gegeven

F.C.J.M. Claessen

5 sterren

super leuk! en professioneel

Rekers

5 sterren

Veel psychologie van de kouwe grond. Op een gegeven moment -vooral na de pauze - veel herhalingen en langdradig.

P.M. Andreoli

5 sterren

Een vlotte presentatie met goed acteer werk en leuke liedjes.

M. de Steur

5 sterren

Was erg teleurgesteld dat Simone Kleinsma niet mee deed. Heb alleen voor haar deze musical geboekt. Dorien van Baaten is een aardige vervangster maar ik ontbeerde de emoties bij haar. Vroeg me steeds af hoe Simone dit had gedaan. Van de zang- en dansgroep heb ik genoten. Maar als algemene indruk: ik heb beslist niet op het puntje van mijn stoel gezeten.

maandagavond bezoeker

5 sterren

Viel zeker na alle lovende reacties in de pers toch wel tegen. Duurde ook (te) lang. Geluid (verstaanbaarheid) was ook niet altijd even goed. Ook toch wel erg jammer dat Simone Kleinsma als hoofdrolspeelster er zelf niet was. Ook al deed haar 'stand in' het goed, toch minder de uitstraling. Komt wel vaker voor dat dit op doordeweekse voorstellingsavonden gebeurt, zeker in "de regio". En de meeste mensen komen vooral toch ook voor Simone Kleinsma. Jammer.

Holtzer-Verdult

5 sterren

Tijdens de voorstelling erg genoten. Toch hoorde ik bij de bekende liedjes de stemmen van de eerste vertolkers. ( Conny Stuart, Frans Halsema) Dit komt waarschijnlijk dat ik de liedjes heb grijs gedraaid.

Van Gorp

5 sterren

het was een grote tegenvaller toen we binnenkwamen en zagen dat Simone Kleinsma juist deze avond niet de hoofdrol zou spelen maar Doris Baaten.Ze deed het goed maar de vergelijking kwam toch steeds in mij op. En de plaats, 2e rang , eerste rij op het balkon, is echt te ver van het podium. Voor dit geld zo'n plaats , dat doe ik niet meer.

Oso

5 sterren

Niets ten nadele van Doris Baaten, altijd moeilijk om de alternate te vervullen.....,en ook alle begrip (!) maar tegelijk wel teleurgesteld dat Simone Kleinsma niet zelf de hoofdrol vertolkte. Daar waren we toch ook een beetje voor gekomen.....bij de allerlaatste voorstelling van de tour door het land...! Simone wordt terecht en breed gepromoot en ik had wel graag eerder geweten dat zij er niet zou zijn. Verder viel de verstaanbaarheid op de balkons zeker na de pauze tegen en werden enkele liederen juist weer met net teveel volume de zaal in geblazen. Geluid was verder goed verzorgd. Verhouding muziek en gesproken woord tussen gedeelte voor en na de pauze had wat evenwichtiger gemogen,.. Verder alle waardering voor de zeer professionele performance met toch een beperkte cast!

SRP

5 sterren

bijzonder verrassend verhaal met heel veel humor en toch ook veel diepgang.

De Pater & P. Lagerwaard

5 sterren

De voorstelling was in een woord: geweldig! Alleen het programmaboekje is een flop. Annie MG zelf had het niet voor elkaar gekregen. Je moet een QR-code op je telefoon krijgen door acrobatisch te hurken, en dan krijg je het boekje een dag later in je mail. Vooruit maar, nagenieten, denk je dan. Maar de tekst op het scherm is microscopisch en je kunt het niet vergroten of downloaden. Alleen de foto's en de advertenties zijn duidelijk. Geen reclame voor Stage Entertainment!

B. Schermers-Van straalen

5 sterren

ik vond het een prachtig optreden. En een kans om Doris Baaten te leren kennen. In eerste instantie was ik teleurgesteld dat de reclame met Simone Kleinsma was gemaakt, terwijl zij er niet was..... Ik ben een fan van haar en dat was dus wel schakelen

Van Zon

5 sterren

Zeer teleurgesteld dat Simone Kleinsma niet optrad.

Marjolijn

5 sterren

Het was een mooie voorstelling. Er werd met (ogenschijnlijk) weinig middelen toch een prachtige productie neergezet. Sterke spelers, humor, bekende liedjes en versjes.

A. Rampaart

5 sterren

Prachtige musical met een mooi verhaal wat uitstekend in elkaar is gezet. De vervangster van Simone Kleinsma stond haar mannetje en vertolkte deze rol heel goed. Maar toch geef ik 4* omdat Simone niet op het podium stond, koop daar speciaal de kaartjes voor.

S. de Kroes

5 sterren

zeer onderhoudende voorstelling, ook mijn vrienden hebben er erg van genoten. Doris Baaten was een zeer goede invaller, onze complimenten

A.J.J.M. Van Sluijsveld

5 sterren

Een indringende inkijk in het leven van Annie MG Schmidt. Zeer goed gebracht door de hele cast. Echt een aanrader.

Uyldert

5 sterren

indrukwekkende voorstelling. jammer dat deze vrouw die zoveel heeft gegeven aan plezier voor de mensen er zelf zo weinig van genoten heeft

M.E.J. Kouwenberg

5 sterren

Het was geweldig, maar baalde ontzettend dat we Simone Kleinsma niet hadden. Was ook een flinke domper toen we binnen kwamen.

M.H.A.R. Geeris

5 sterren

In een woord fantastisch

L.W.M. Timmermans

5 sterren

Ik vind het erg jammer dat Simone Kleinstra niet speelde. Zij was de reden om Voor deze voorstelling te kiezen. Ik ben n.l. geen musical fan.

Korporaal

5 sterren

De voorstelling was prachtig. Ik vond de stem van William Paaij wat minder en het was echt veel te warm boven in het theater.

Witmans

5 sterren

heb ervan genoten. 1 minpuntje zoals bij meerdere musicals ook in andere theaters: de instrumentale begeleiding overheerst soms het gezang, waardoor dat niet is te verstaan.

Noordijk

5 sterren

Verrassend was dat niet Simone Kleinsma op het toneel stond. Zij was eigenlijk de reden dat we deze voorstelling wilden zien. Was geen vooraankondiging dat zij vervangen zou worden.

P.A.M. Stoop

5 sterren

Toch teleurgesteld dat Simone Kleinsma niet meedeed, hoewel Doris fantastisch verving! Voorstelling was erg traag en slecht te verstaan. Combo en zang waren prima. Zeker na de pauze eindeloze dialogen.

L.H.T. Trienekens

5 sterren

Super mooie voorstellen

Verschuren

5 sterren

Schitterend uitgevoerd. Intrigerende levensgeschiedenid

Slabbekoorn

5 sterren

Zeer gevarieerd met veel bekende liedjes

M.E.M. Borggreven

5 sterren

Geweldig we hebben genoten het werd geweldig gespeeld en wat kan Simone Kleinsma mooi zingen

V Roij

5 sterren

ontzettend mooi vertelt gezongen en gespeeld...Annie en flip waren zeer goede acteurs evenals moeder en kleine Annie....een geweldige middag gehad samen met mijn moeder

P.J. Van Beek

5 sterren

Geweldige cast, mooi verhaal/muziek

E. Ijzelenberg

5 sterren

E. Brouwer

5 sterren

Had totaal geen verwachtingen van de voorstelling maar ze hebben ons volledig overtroffen door de prachtige muziek, zang en dans. Daarbij greep het verhaal ons enorm aan mooi eer betoog!

W. Hermans

5 sterren

In een woord ...prachtig , mooi . Zou het niet hebben willen missen .. Door omstandig heden konden we er in Heerlen niet bij zijn . Uiteindelijk werd het Breda . Was de reis dik en dubbel waard .

Tineke

5 sterren

vijf sterren! fantastische acteurs! vooral complimenten voor Simone, knap om bijna de hele voorstelling op het toneel te zijn.

Jowie

5 sterren

Simone kleinsma schitterd in een hele leuke, gezellige, erg goed in elkaar gezette voorstelling met een lach en een traan en uiteraard veel herkenbare liedjes die mooi vertolkt worden door de hele cast. Extra pluim voor de kleine Annie, ze was hart vertederend.

A.G. Van Zuilen

5 sterren

Heel goed gespeeld door de acteurs vooral Simone Kleinsma en haar zoon

CUMPS

5 sterren

Stevens

5 sterren

Prachtig gezongen en gespeeld. Simone Kleinsma lijkt zelf Annie MG Schmidt te zijn. Zo treffend. Heel knap ook dat Simone zo'n rol kan vertolken zo kort nadat ze zelf weduwe is geworden. Erg genoten!

Van Bragt

5 sterren

Hele mooie voorstelling

Bruin .De

5 sterren

L.J.L.M. Vissers Doggen

5 sterren

Fantastische voorstelling. Geeft een goed beeld over het leven van Annie. Hoofdrolspelers erg goed.

Yvonne

5 sterren

Prachtige voorstelling! Zang geweldig goed Cast uitstekend: simone subliem!

C.G. Verweij

5 sterren

in een woord geweldig, genoten van begin tot einde zachtjes meegezongen Simone Kleinsma, William Spaay en zeker ook marjolein Touw hebben een super prestatie neergezet. samen met het dans ensemble, wat een kracht en souplesse, en natuurlijk de jongere Annie's, wie smelt er niet bij de kleinste

Marianne

5 sterren

Meeslepende ontroerende show

Kuijpers

5 sterren

goed gespeeld, maar we vonden het verhaal niet pakkend genoeg

Ryckaert

5 sterren

Super cast, mooie voorstelling, maar beetje saai soms. Simone is uiteraard wel subliem in haar rol.

Van Der Wulp

5 sterren

Prachtige voorstelling Simone Kleinsma en verdere cast top!!! Een echte aanrader!!!

Marianne

5 sterren

Pracht verhaal en fantastische acteurs en orkest!

Ijzendoorn

5 sterren

Alles was top Zang acteerspel kleding

C.W.M. Roozen

5 sterren

wat een indrukwekkende voorstelling, en zo mooi gespeeld. Kippenvel heel de voorstelling!!

C.J. Rutteman

5 sterren

Mooie voorsteling, goed geacteerd en simone kleinsma als altijd weer geweldig.

B.E.J. Dolman

5 sterren

In een woord geweldig.

Aarssen

5 sterren

Adembenemend. Grote klasse.Het was van begin tot eind genieten.

Van Langerak

5 sterren

Van Iersel-Lukkenaer

5 sterren

De voorstelling was heel goed,wel meer sterren waard. We hadden erg tegenvallende plaatsen,in vak K. Het verbaast ons dat dat nog tweede rang noemt.

De Bruijn

5 sterren

Goed gespeeld,humor en emotie, allemaal duidelijk voelbaar

Mol

5 sterren

Goed gespeeld en veel bekende liedjes

Franken-Franken

5 sterren

Hét was in één woord fantastisch!

Van Gestel

5 sterren

Geweldig musical! Simone Kleinsma laat Annie M G Schimdt echt tot leven komen. De andere spelers waren ook top! Mijn complimenten aan de jonge/ kind Annie. Wat een schatje!

Yolanda

5 sterren

Fantastisch! De gehele cast mocht er zijn.. met schitterende hoofdrollen voor (natuurlijk) Simone Kleinsma ( ik ben fan) en William Spaay ( ik word fan) zonder de anderen teniet te doen... een warme en professionele voorstelling waarnaar ik graag nóg een keer naartoe wil...

De Kanter

5 sterren

Geweldig , ontroerend , goed gezongen en gedanst . Mooi decor ! Simone Kleinsma is fantastisch!

Voeten

5 sterren

Gelachen, kippenvelmomenten en af een toe een traantje moeten wegpinken. Wat een geweldige show. En Simone Kleinsma is topklasse! Wat een stem en een performance!

Cordes

5 sterren

Het levensverhaal van Annie is op een hele unieke wijze in deze musical neergezet. Met een relatief kleine cast en niet teveel poeha een prachtige show met hier en daar de nodige humor waar je van begin tot eind geboeid naar blijft kijken.

R.M. Jonkers

5 sterren

Erg mooi en er volop van genoten.

C. Huis in 't veld

5 sterren

Geweldig!

Nieuwenhuizen

5 sterren

Niet alleen gewelfig gespeeld maar ook op fantastische wijze het verhaal van Annie MG neegezet. Zeer indrukwekkend

C. Simons

5 sterren

Mooi gespeeld en leuk om de liedjes van vroeger weer eens te horen, we hebben met volle teugen genoten!

Van Milt

5 sterren

Verhaal goed opgebouwd, mooie zang en dans. Onderhoudend en ontroerend.

G. Uni

5 sterren

De voorstelling was fantastisch we hebben genoten

Luyken

5 sterren

Niet echt boeiend, partner is met de pauze weggegaan.

De Fouw

5 sterren

heel leuke en mooie voorstelling

Van Der Bent Mennes

5 sterren

Fantastische, ontoerende voorstelling. Op de 2de rij. Mooier konden wij niet zitten.

Koppelaar

5 sterren

het overtrof mijn verwachting

Verhoeve-Broeders

5 sterren

We hebben genoten van een mooie voorstelling, met goed zicht op het podium.

Dijk-Juursema

5 sterren

het was een geweldige voorstelling.

Stefan Klaassen

5 sterren

Ik vond de verhouding tussen licht en zwaar vermaak een beetje te veel doorhellen naar zwaar. Vooral het einde vond ik in dat opzicht te zwaar. Als ik naar een musical ga, dan ga ik graag 'zingend' naar buiten!

R. Fasen

5 sterren

Geweldige voorstelling vol jeugdsentiment. Heerlijk herkenbaar. We hebben genoten. Simone en William waren super evenals de rest van het ensemble. Echt een aanrader !

M.B.A. Kok

5 sterren

Fantastische voorstelling, waarbij het werk van Annie M.G. Schmidt prachtig wordt ingezet om haar leven te illustreren.

Marleen

5 sterren

Prachtige musical!

A.J.M. Van Dorst-Stolwerk

5 sterren

Prachtig :)

Immink

5 sterren

Heb mooiere musicals gezien, verhaal was wel leuk! Acteurs ook goed!

C. Trouwborst

5 sterren

wij hebben een fantastische avond gehad een voorstelling met geweldige artiesten.

Evers

5 sterren

Prachtige voorstelling die vanaf de eerste minuut boeit. Het verhaal wordt mooi verteld, en alles zit erin: een lach en een traan, alle bekende liedjes zijn erin verwerkt. Het spel van Simone en William is fantastisch, je gelooft ieder woord. Ook de rest van de cast speelt geweldig! Een voorstelling om nooit te vergeten, en die iedereen moet gaan zien!!

J.P.C.M. Van Beurden

5 sterren

Simone Kleinsma past perfect in de rol van Annie. Zo goed dat je af en toe vergeet dat het niet Annie zelf op het podium is. Een voortreffelijk Ensemble draagt ook de musical de totale voorstelling,

Y.M.A. Den Exter

5 sterren

Prachtig!

Paymans

5 sterren

Geweldige voorstelling. Leuk vertelt door drie generaties Annie's. Heel de cast speelde prima Maar vooral Simone en William waren geweldig.

A. Spapen

5 sterren

Geweldige voorstelling

Van Wortel

5 sterren

Geweldige voorstelling genoten voor onze leeftijdsgroep (80) zo herkenbaar Simone Kleinsma in de rol van Annie M.G. Niet te evenaren ook een heel bijzonder compliment voor zoon Flip ook van de andere cast alle lof

A.C. Van Duin

5 sterren

Duidelijk werd gekozen voor een eenvoudige en snel opgezette musical. Zonder Kleinsma zouden er niet zoveel mensen gekomen zijn. Het verlies van Gus Verstraete heeft een belangrijke rol gespeeld. Was een lange zit.

Roos

5 sterren

Fantastische voorstelling, met een groep mensen die er veel plezier hebben en ontzettend goed zijn. Vanaf het eerste moment werd ik meegenomen in het leven van Annie M.G. Schmidt. Prachtige liedjes, die fantastisch werden uitgevoerd. Simone Kleinsma is een vakvrouw! Mooi hoe de verschillende fases van het leven van Annie M.G. Schmidt een plek hebben gekregen in dit stuk!

A.C.M. van Bekhoven.

5 sterren

Mijn vriendin en ik vonden het verhaal soms te langdradig. Voor een musical mocht het wat flitsender zijn zoals het stukje foxtrot .We hebben toch genoten.

R.W.A. Van Delft

5 sterren

Het was puur genieten!

A. Smits

5 sterren

het was geweldig en wat is simone een geweldige speelster

Valentin

5 sterren

H.A. Biemans

5 sterren

Je ZAG ANNIE M G Schmidt geweldig neergezet door Simone Kleinsma . Ook complimenten voor de rest van de cast en de muzikanten. Helemaal TOP.

J.P.M. Klijnsma

5 sterren

Prachtige muziek, zowel zang als begeleiding. Simone Kleinsma was fantastisch.

J.W.M. Kok

5 sterren

Goede voorstelling, goede cast, goede lifemuziek, goede verhaallijn, humor

Ingrid Desitter en Pieter Nieuwkoop

5 sterren

Geweldig! Wij zijn vorig jaar naar Simone! geweest. Top vakvrouw Simone, ook de vakmensen om haar heen. Klasse.

J. Van Overveld

5 sterren

Was heel mooi en ontroerend

Elbers

5 sterren

Bijzonder verhaal mooi verwoord met een vrolijke noot het verleden toegelicht.

Buiteman

5 sterren

Geweldige cast. Prachtig gespeeld en gezongen, alsof Annie er zelf echt weer was.

Sprangers

5 sterren

We hebben enorm genoten, wat een geweldig stuk chappo voor simone en de rest van de cast

Dochter die moeder op deze voorstelling trakteerde

5 sterren

Goede acteurs/zangers. Onder de indruk van het jonge meisje dat Annie MG Schmidt als jong meisje speelde. Ook Simone Kleinsma speelde/zong geweldig!

R.L. Fokke

5 sterren

Het was geweldig!

J. Van Seeters

5 sterren

prachtige voorstelling

H. Nobel

5 sterren

We hebben genoten maar de muziek was af en toe zo hard dat we de liedjestekst niet konden verstaan.

de valk

5 sterren

onze plaatsen waren geheel boven in het gebouw,dus veel traptreden op voor mij met pijnlijke knieen.[wacht op operatie] We kregen van onze kinderen aangeboden de hightea,de voorstelling en daarna nog diner. Hebben een dame gemist om ons onze plaatsen te wijzen bij de voorstelling annie mg schmidt.

S.W. Van den Bemt

5 sterren

Laten we zeggen dat mijn vrouw en ik genoten hebben van de voorstelling. Het was leuk de liedjes van Annie M.G verwerkt te zien in de musical. Het decor was sober. Ook de acteurs moesten te vaak een dubbelrol spelen. Helaas zaten we op balcon M tweede klas achter een glazen scherm waarvan de rand precies op ooghoogte was, daardoor moest ik steeds boven en onder de rand kijken.

Yvon en Leon

5 sterren

Het was erg strak geregeld waardoor de warmte van het stuk wat minder was. We hadden gehoopt dat een enkel van de oude liedjes ook door de zaal meegezongen zou worden.

Hendriksen

5 sterren

Zo prachtig en emotioneel . Had niet verwacht dat het zo heftig was. Heb een traantje moeten laten, maar heb ook gelachen . Grote bewondering voor Simone, wat moeilijk moet het zijn voor haar na alles wat zij heeft doorgemaakt . Zo wie zo chapeau voor heel de cast !

Dick

5 sterren

Mooie voorstelling maar het verhaal was niet verrassend.

Peter Charité

5 sterren

Aangrijpend, en voor mij, nieuw levensverhaal. Herkenbaar gemaakt door de liedjes die mij weer deed terugdenken aan mijn jeugd.

R. Van Papendrecht

5 sterren

het was geweldig

H.C. Mirck

5 sterren

Schitterende voorstelling.

J. Hessel

5 sterren

Mooi dat het levensverhaal van Annie M.G. zo "volledig" verteld werd en geen belangrijke zaken werden weggemoffeld. De liedjes waren perfect, wel wat luid ten opzichte van tekst, tenminste voor een slechthorend iemand zoals ik.

Geen naam aub

5 sterren

Niet alle liedjes waren goed te verstaan. Maar een heerlijke musical. Humor, emotie, door elkaar heen, precies een juiste mix. Complimenten aan alle acteurs, maar vooral aan Simone Kleinsma

C. Maas

5 sterren

Het was grandioos musical en een mooi verhaal lijn erin en we zaten heel erg goed.

Bezoeker

5 sterren

Goed spel, goede verstaanbaarheid, goede muzikale begeleiding

Sandra

5 sterren

Prachtige voorstelling over het leven van Annie M.G.

Joanne

5 sterren

Het was een hele leuke voorstelling echt jeugd sentiment

P. Peeters

5 sterren

Zeer goed gedragen door o.a Simone, William en Marjolein

Doevelaar

5 sterren

Het was fantastisch. Ik heb genoten..........

O. van Rooij

5 sterren

Prachtige voorstelling!

Van Muijen

5 sterren

het was een geweldig goede voorstelling - perfecte zang - dans van zowel Simone als de overige spelers/dansers veel nostalgie en een aanrader voor iedereeen

Wijsman

5 sterren

Jammer dat de voorstelling zo serieus eindigden. Na het applaus had ik een vrolijke toegift van diverse bekende liedjes wel kunnen waarderen.

miranda

5 sterren

Zeldzaam mooi. Simone Kleinsma is zo mooi in haar rol, maar zeker ook het meisje dat de kleine Annie speelde. Wat een uitstraling. subtiele humor, maar ook ingetogen en aangrijpend.

E. Van Belle

5 sterren

fantastiische voorstelling

Janse

5 sterren

fantastische voorstelling leuke liedjes, mooi verwerkt in het verhaal. de tapdans van william groots en kleine annie deed het super

Zijlmans

5 sterren

Het is in een woord,, GEWELDIG"' Hoog gewaardeerd

R.J.C.M. Van der Sluys

5 sterren

Fantastische voorstelling/show - boven verwachting !

Margreet den Hartigh

5 sterren

Je ziet, voelt en hoort hoe het leven van Annie en Flip er uitgezien hebben. De verschillende leeftijdsfases lopen door elkaar heen zonder dat het verwarrend of moeilijk te volgen is. Alle drie de Annies maar ook de andere spelers waren geestig, geloofwaardig en zongen prachtig. Alle bewondering voor Simone Kleinsma die de hele avond op het toneel staat en oprit moment in haar leven zo'n intense rol speelt. De eenvoud van het decor past zo goed bij de liedjes en het leven van Annie. Hoewel dit leven van Annie toch heel wat gecompliceerder is geweest dan haar liedjes doen vermoeden. Ik heb genoten!

Van Beek

5 sterren

goede verhaallijn. goed geacteerd en gezongen.

H.K.L. Lodewijk

5 sterren

Zeer mooie voorstelling. Een klein min puntje dat sommige liedjes maar zeer kort aangetipt werden.

Van Ekeren

5 sterren

Mooie voorstelling , mijn complimenten voor alle splelers in het bijzonder Simone Kleinsma Na zoveel vedriet zoiets neer te zetten Mijn zwager is in dezelfde tijd overleden en ik was er samen met mijn zus ze heeft genoten met een lach en een traan.

Erik van Wijk

5 sterren

prachtig, zo groots klein gemaakt zelfs intiem. Komt echt binnen en geweldig gespeeld door de hele cast!

HABES

5 sterren

Humorvol, goede cast.

Hermans

5 sterren

Mijn leven lang geniet ik van vele liedjes , versjes , en teksten van A. M . G. Scheidt en deze uren waren dus een genot. Het geheel was niet alleen vrolijk , maar ook ontroerend en regelmatig vergat ik, dat het een voorstelling was en niet de werkelijkheid. Alles gaf een geluksgevoel.

J. Kannekens

5 sterren

Loulou

5 sterren

Voor de pauze redelijk na de pauze stukken beter had iets meer bekende liedjes verwacht.

Raaijmakers

5 sterren

Soms was het geluid te hard. Wij zaten op balkon E stoel 12,13 en 14. Ik had verwacht dat de nadruk meer op liedjes zou liggen.

Van Duuren

5 sterren

Feest van herkenning met een hele sterke cast! Wat hebben we genoten van al die bekende liedjes.

Marjolein

5 sterren

Niet alleen Simone Kleinsma was fenomenaal als Annie, maar ook de rest van de cast was fantastisch. Een prachtige hommage aan mijn grote heldin!

De Groot

5 sterren

het was heerlijk genieten van de gehele voorstelling

Ineke

5 sterren

Prachtig gespeeld. Feest van herkenning met alle liedjes van vroeger.

D. De Bruijn

5 sterren

Geweldig!!!!!

Paulien

5 sterren

Goede cast! Less is more decor!

R. van Aalst

5 sterren

Ophorst

5 sterren

Middeldorp

5 sterren

Het was een geweldige voorstelling, met goede muziek en zang en een prachtig menselijk verhaal.

M.M.H. Van Der Aa Van Amstel

5 sterren

Het was een mooie voorstelling, emotioneel verhaal mooi gezongen

R.B.

5 sterren

vaak eentonig en ook niet altijd even goed te verstaan ik had meer verwacht naar verhaal en vertolking gelukkig waren er ook enkele goede momenten en die zullen bijblijven

Helma Van Balen

5 sterren

IK HEG GENOTEN VAN HET SPEL, DE DANS, DE LIEDJES, MAAR IK VOND HET TRAGISCHE EN ZO RUSTIG EINDIGEN. MIJN MAN VOND HET MOOI ZO, MAAR IK HAD GEHOOPT DAT ZE AF ZOUDEN SLUITEN MET EEN SPETTEREND EIND MET EEN MIX VAN DE LIEDJES DIE AL GEZONGEN WAREN, NOG NIET GEZONGEN WAREN. ANNIE HEEFT ONS ZOVEEL MOOIS NAGELATEN. IK BEN KLEUTERJUF EN ONLANGS WEER HEEL HET BOEK VAN PLUK VOORGELZEN, ZE SMULLEN VAN HET VERHAAL. EN AFGELOPEN WEEK VROEG EEN JONGEN OM HET LIEDJE VAN DIKKERTJE DAP. TOEN OP YOU TUBE OPGEZET MET FILMPJE EN IK KREEG GEWOON KIPPEVEL TOEN ER ZOVEEL KLEUTERS MET PLEZIER MEEZONGEN. TOEN DAT IK NOG, ALS ANNIE DAT NOG EENS ZOU MOGEN ZIEN DAT IN 2017 KLEUTERS HAAR LIEDJE NOG ZO MEEZINGEN EN MOOI VINDEN. MIJN EIGEN KINDEREN HEBBRN OOK ERG GENOTEN VAN DE JIP EN JANNEKE, WIPLALA EN PLUK VERHALEN Daarom genieten. Ook mijn zus en zwager die op onze uitnodiging meewaren hebben genoten van deze avond.

anoniem

5 sterren

Het was een erg mooie voorstelling met herkenbare liedjes en gedichtjes. Simone vond ik fantastisch, ook degene die haar moeder speelde vond ik erg goed. Soms overstemde de muziek de zang een klein beetje

Brooimans

5 sterren

Leuke avond en mooie show

Mariëtte

5 sterren

Als echte Annie fan heb ik van iedere minuut genoten. Geweldig gespeeld door Simone Kleinsma, Marjolein Touw en Willem Spaay.

Cooijman

5 sterren

Een heel fijne avond gehad, heel erg genoten , veel bewondering voor alle spelers en muzikanten. het was voor ons nostalgie, dus genieten.

G.G. Le Grand

5 sterren

Een sprankelende voorstelling, waarbij de toeschouwer wordt meegenomen in het leven en de successen van deze bijzondere vrouw. De afwisseling tussen het grootse, theatrale en het kleine, ontroerende maakt dat je de voorstelling blijft volgen!

Beljaars-Martens

5 sterren

Geweldige voorstelling

J. Van der Linden

5 sterren

Geweldige artiesten en zonder twijfel prachtige stemmen en knappe musical maar .... We moeten eerlijk zijn, 1 ster mínder omdat we massaal op de bekende meezingers zaten te wachten en bleven wachten!

Carine

5 sterren

Ik heb erg genoten van de hele voorstelling. De hele cast straalde, de muziek, dans alles was super professioneel.

Tien

5 sterren

Zeer indrukwekkend.

J. Van Abeelen

5 sterren

Prachtig gezongen, maar bij Annie komen bij ons toch de luchtige vrolijke grappige liedjes en versjes naar voren en dus viel de voorstelling voor ons anders uit. Een te langdradig verteld verhaal, niet vrolijk, vriendelijk genoeg, het ging meer over het vertelde verhaal dan over haar werk. Het evenwicht tussen die twee klopte niet. Jammer hadden er meer van verwacht, onze mening was eensgezind hierover.

Van Doeveren

5 sterren

Simone Kleinsma was geweldig, droeg de show. Wat een vakvrouw. Het verhaal was te saai om verteld te worden. Het stuk van Jip en Janneke was enig. Voor de rest was de musical zwaar op de hand, niet het luchtige zoals je misschien verwacht.

Niki

5 sterren

Zeer leuke musical, met veel humor!

W. Van Leeuwen

5 sterren

JeuggeschiedenIs op een mooie maar bijzondere manier gebracht.

Jeroen Swaan

5 sterren

Ontzettend mooie voorstelling met een mandvol lieddjes waar ik de woorden nog zo goed van ken. Gebracht door een prima cast in stijlvolle arrangementen. En Simone...... wat een prachtvrouw met een prachtstem....in een rol die op haar lijf geschreven lijkt. De overige acteurs passen perfect in de voorstelling. Kortom ..... het was genieten van begin tot eind.

R.R. De Boer

5 sterren

Uitstekende voorstelling prachtig geluid, licht en muziek.

J.C. Jongeneel

5 sterren

Helaas zoals bij bijna alle musicals is de tekst niet altijd goed te volgen Verder prima gebracht. We hebben wel genoten

M. Huijbregts

5 sterren

ontroerend mooi hoe haar leven werd vertolkt en prachtig gezongen...en mijn naam, Marjolein, van het liedje dus... wat ben ik er blij mee!

A. Van Rijsbergen

5 sterren

Iets te veel musical, mag hier en daar wat kleiner en intiemer gespeeld worden.

Annette de Wit

5 sterren

geweldige voorstelling, prachtig decor, schitterende spelers. Het enige puntje voor mij persoonlijk is dat de muziek soms zo hard is dat het ten koste gaat van de verstaanbaarheid van de spelers.

E.M. Verhaaren

5 sterren

het was een erg leuke en ontroerende voorstelling.

Visser

5 sterren

De musical zat goed in elkaar, maar dat kan ook niet anders met zo'n geweldige cast. De gezongen liedjes waren ook duidelijk te verstaan. Fijn om Simone weer op het podium te zien!

Ron

5 sterren

De voorstelling was uitstekend en we hebben genoten van de nostalgie!

Kooij-Verhoeven

5 sterren

het was fantastisch ook zoals Simone Kleinsma deze rol heeft gespeeld maar ook de andere personen daarom geef ik 5 sterren.

Rreker

5 sterren

Geweldig

S. Vonk

5 sterren

Fantastisch. Was een genot om te zien. Moedig van Simone zo snel na het verlies van haar man.

N.J.A. Van der Woude

5 sterren

STAAL

5 sterren

J.O. Verkerk

5 sterren

Geweldige voorstelling. Petje af voor Simone (ook de kleine Simone Was geweldig!!)

Y. Kloet

5 sterren

A.J. Vermeulen

5 sterren

Mooi scenario, prachtig gedanst en gezongen. En een verrassend decor.

Carolien

5 sterren

Mooi verhaal, prachtig decor en een geweldige Simone Kleinsma en William Spaay. Muziek soms erg hard (vooral bij zang van de groep dansers).

E.T. Weijers

5 sterren

Gewoon goed

Vera Puts

5 sterren

Fantastische voorstelling op hoogstaand niveau, ingenieus scenario, professionele acteurs, wat een stemmen ("Vluchten kan niet meer") , allround dansers/acteurs, zeer mooi decor en perfecte band. Meer dan 100% de moeite waard. Heel m'n jeugd passeerde de revue door al die herkenbare teksten/liedjes. Heel ontroerend ook. Menige traan gelaten. Heerlijk!

T.H.F.W. Van Hoof

5 sterren

Van begin tot het eind mooi

Leget

5 sterren

Schitterende show. Mooie life muziek en zeer goede zang en acteerwerk. Decor is slim gebouwd om tijdens verschillende scenes de juiste sfeer te krijgen.

J.A.C. Kouters

5 sterren

Het verhaal in combinatie met de spelers zorgde voor een mooie voorstelling.Vooral de kleine Annie zorgde voor een leuke, soms komische noot in de voorstelling.

M.J. Goossens

5 sterren

Geweldig gezelschap. Veel bewondering voor de wijze waarop Simone Kleinsma haar rol vertolkt. Zeker na wat haar onlangs is overkomen. Wat een actrice !!

J. Kop

5 sterren

De verteltrant die terugblikken en hedendaagse situaties laat zien en dat dan ook nog tegelijk ( af en toe waren er wel drie Annie MG 's" tegelijk te zien) vond ik schitterend. Ook het decor wat heel futuristisch was uitgevoerd met prachtige licht effecten werd door mij als fantastisch ervaren Ik hoop dat deze voorstelling nog een terug komt, dan kom ik weer.

W. Mol

5 sterren

Geweldig, herkenbare liedjes, terug naar vroeger en geweldige cast

L. Sint Nicolaas

5 sterren

In 1 woord geweldig.

geen!

5 sterren

Wij hebben zeer genoten van de gehele voorstelling. Het Het verhaal was duidelijk herkenbaar en de spelers gaven alles wat ze te geven hebben. Bovendien was de afstemming van het geluid heel goed. Prettig en alles heel goed verstaanbaar, ook boven op balkon 2.

J.A. Schouten

5 sterren

De musical zelf zat goed in elkaar. Knap om op deze manier het leven van Annie Schmidt zo te brengen. Wij zaten echter bovenin en we hebben voor 75% de woorden kunnen verstaan. Vooral de zachte gedeelten waren minder. Mijn man wees op de boxen, die niet naar dit gedeelte van de zaal gericht zijn. Heel jammer!

L. V d Grijn

5 sterren

Het was prachtig uitvoering was heel mooi in mekaar gezet

Belg

5 sterren

Knappe productie!

Baloe

5 sterren

Top meer hoef ik er niet aan toe te voegen.

Frieda

5 sterren

Mooi verhaal, goede spelers

H.A.S. Van Mierloo

5 sterren

C.M. Schouten

5 sterren

Erg genoten was een mooie ontroerende uitvoering heel goed gespeeld

Dijkers

5 sterren

Het verassend en vertrouwd. Ik kende haar leven niet maar wat een ellende en dan zulke mooie versjes en verhalen. Zo echt aan het publiek over gebracht. Echt heel mooi en asngrijpend.

Y.T.C.M. Janssen

5 sterren

Een voorstelling die boeit van begin tot einde vol met humor maar ook serieuzere delen. Fantastische acteurs, veel respect voor Simone Kleinsma.

H.J.C. Diks

5 sterren

Gezellige avond leuke voorstelling

Bosma

5 sterren

M. Portengen

5 sterren

Mooi in elkaar overlopend met veel humor

Clara de Jager

5 sterren

Leuke invalshoek vanuit de zoon van Annie M.G. Schmidt. Grappig en af en toe ontroerend (vluchten kan niet meer). Weergaloos optreden van Simone Kleinsma.

Marjon Sarneel

5 sterren

Het was een mooie voorstelling, maar helaas was het geluid niet goed. Wij zaten op het hoogste balkon. Solo was prima, maar zodra een solist wat meer volume gaf ging dat ten koste van de verstaanbaarheid. Een koor was totaal onverstaanbaar en schel bovendien.

J. Schevers

5 sterren

De voorstelling was mooi alleen de achtergrond muziek vonden wij soms te hard niet prettig.

R.H. Fisscher

5 sterren

uiterst boeiend. Heel goed bedacht en uitgevoerd.

Hereijgers

5 sterren

F. Poelmans

5 sterren

De voorstelling vond ik prachtig, ontroerend en emotioneel. Een aanrader. De plaatsen in het theater waren ook prima. Ik vind het een minpunt dat de versnapering in de pauze moet worden betaald en niet meer bij de ticketservice behoort. Terwijl de prijs voor de kaartjes toch al behoorlijk is. En dat dan ook de drankjes e.d. perse per pin moeten worden betaald werd als onprettig ervaren. Van enige service van uw tbeater is hierdoor geen sprake. Behalve de kosteloze garderobe.

M.J.A.T. van Helmond

5 sterren

Geluid was soms hard. Het verhaal op zich kan wat korter, het 2e gedeelte duurde net iets te lang en jammer dat het zo treurig moet eindigen! Haar levensverhaal is ook wel zo maar toch.... je gaat een beetje stilletjes de zaal uit. Verder prima cast en goede musici. Vooral het stukje waarbij de cello solo speelde.

Van Oosterhout

5 sterren

Het is een sprankelende voorstelling met uitstekende zang en dans. Simone is heel overtuigend als Annie. Ook de rol van haar moeder en van Flip vond ik uitstekend vertolkt.

D.P.M. Havermans

5 sterren

Super voorstelling. Vee humor

Debbie suurland

5 sterren

Super cast ! Erg veel gelachen ! Maar ook een traantje weggepinkt er zit dus van allerlei emoties in ! Mooi decor ! Kortom was een geweldige avond ik kan er weer even tegen ! En ook veel bewondering voor de mensen achter de schermen die worden vaak vergeten maar zijn ook erg belangrijk om zo een geweldige show in elkaar te zetten

G. Reijrink

5 sterren

Decor in al zijn eenvoud was formidabel samen met de acteurs is het een schouwspel om niet te vergeten. Ik zou zo nog een keer gaan. Simone zingt ontroerend door de dubbele lading die gedekt wordt door allen. Nostalgie leeft

A.P. Caron

5 sterren

A.M. Oudhof

5 sterren

We hebben genoten van het spel, de zang en de muziek

H.C. Van Arum

5 sterren

Wij hebben genoten, vooral van Simone en de mannen die de rol van haar vader/echtgenoot en zoon vervulden.

Sweens

5 sterren

qua opzet geraffineerd, zit mooi in elkaar. Uitvoering in het begin echter niet sterk, wordt naar het eind steeds beter.

Snoeren-Luijten

5 sterren

Geweldige artiesten met Simone Kleinsma die er bovenuit stak. Extra lof omdat zij nog zo kort geleden haar grote liefde verloor. Wat een krachtige vrouw

J.C.H.M. Van den Udenhout

5 sterren

Aantal sterren spreekt voor zich, denk ik.

H.C. Gerrits

5 sterren

voorstelling niet kunnen zien wegens parkeerproblemen bij turfschip teveel lpersonen met aanmeleden voor parkeren zodat wij telaat waren voor de voorstelling ( de parkeergarage was voor ons geen plaats en werd doorverwezen turfschip parkeer plaats met boven vermelde probleem )

M. Noordegraaf-Versluis

5 sterren

Mooie voorstelling. De diverse periodes mooi weergegeven. Vlotte zang en dans . Alles met de nodige humor en emotie.

C. de Heer

5 sterren

In één woord: Schitterend

M. Augustus

5 sterren

Fantastische voorstelling. We hebben heel erg genoten van Simone en de rest van de cast. Wat een respect voor die vrouw om deze rol te spelen zo kort na het overlijden van haar man. Ze staat de hele voorstelling op het toneel. Onvermoeibaar en zo prachtig het leven van Annie M.G. Schmidt vertolkt. Het was een fantastisch!!

Graumans

5 sterren

Was 'n leuke musical met veel herkenbare liedjes en erg goed in mekaar gezet met zo'n kleine cast.

T.J.M.C. Bliemer

5 sterren

Verrassende musical. Had een luchtig programma verwacht, maar dat was het niet. Simone Kleinsma maar ook de rest van de cast zijn echt vakmensen. Vond wel af en toe de muziek iets te hard staan. Ik heb me uitstekend vermaakt.

C. Zuijdweg

5 sterren

Als je niet op de hoogte bent van het leven van Annie M.G. Schmidt is het erg fragmentarisch. Zang en dans verder prima!

J. Pronk

5 sterren

de beste musical die ik ooit gezien heb, inhoud, zang, snelheid, decor en muziek 1e klas

Rutten

5 sterren

Simone Kleinsma speelde echt Annie !! Geweldig!

H.L. Wiessing

5 sterren

Het doet recht aan de totale persoon Annie M.G. Schmidt. En het verhaal van Flip is een prachtig gekozen uitgangspunt daarvoor. Mooi hoe de liedjes van inhoud kunnen veranderen en daardoor opnieuw hun kracht laten zien, zoals het ‘Ik zou je in een doosje willen doen’.

Bos

5 sterren

Geweldig

M.C.M. Jonkers

5 sterren

Echt genoten.fantastisch.

Corine Kroezen

5 sterren

Leuk, ontroerend en inspirerend!

Niehot

5 sterren

Mooie en fijne voorstelling, maar wij hadden wel graag wat meer liedjes van Simone gehoord

M. Scheffers

5 sterren

Verhaal mooi weergegeven, we misten het sprankelende vuur.

Margot Hakfoort - van den Boogaart

5 sterren

Het is een voorstelling met ontroering, humor en prachtige zang en dans. Je leert ook de andere kant van Annie M.G. Schmidt kennen. De cast is mooi op elkaar afgestemd met een briljante Simone Kleinsma,

Graumans

5 sterren

Was een super mooie voorstelling met een goede cast en simone was super geweldig wat kan je van haar kunsten intens genieten

Ackermans- Van Den Broek

5 sterren

Goede acteurs, mooie zang

A. Driessen

5 sterren

Geweldig !!! Wij hebben genoten,vooral van Simone Kleinsma,wat een stem !

P. Poppenk

5 sterren

Voor de pauze een wat dunner verhaal en expressies dan na de pauze.

Hans

5 sterren

Een mooi verteld verhaal op een verrassende, niet voor de hand liggende manier. Met geweldige acteurs. Met humor en een mooie emotionele kant. Het verhaal belicht een andere kant van het leven van Annie en haar naasten. Simpel ogend decor maar zo doeltreffend, goed orkest

Langevoort

5 sterren

Ik vond de voorstelling geweldig!! Heel goed gezongen gedanst en gespeeld!! Simone en William waren super goed!!!

Houtepen

5 sterren

Was grandioos

J. Marcelissen

5 sterren

Mooie vertolking van Anne MG. Geen moment verveelt

K.I. Weddepohl

5 sterren

Geweldig hoe het leven van Annie neergezet is. Simone speelde grandioos en ook de andere spelers waren erg goed. Geen langdradige scenes maar goed in elkaar gezet. Ook het decor was geweldig, “eenvoudig” maar paste perfect in het geheel.

Marijke

5 sterren

voorstelling was prima, geluid op de balkons was erg schel.

M.J.L. Brouwers

5 sterren

Solide voorstelling en prachtige rol van Simone . Inventief decor, mooie muziek. Prima

Hennie van de Kar-Vervooren

5 sterren

De hoofdrolspelers Simone Kleinsma (Annie M.G. Schmidt) en William Spaaij (zoon Flip van Duijn) spelen levensecht. Met de liedjes en teksten van de grote schrijfster prachtig verweven in de hele voorstelling. Dit is een aanrader zelfs als je niet van musicals houdt. Zie ook het blog dat ik erover schreef. https://www.hennievandekar.nl/blog/195-was-getekend-annie-m-g-schmidt

T. Domenie

5 sterren

het was een prachtige voorstelling met goede muziek en dans en een mooi verhaal.

A.A.F.M. Van Zundert-Knappers

5 sterren

Zo'n mooie, grappige en intense musical! Kende totaal het verhaal niet van Annie MG Schmidt. Maar het wed op zo'n mooie wijze gebracht met een lach en een traan. Helemaal top. En wat een top cast. Applaus.

J. Van Tilborg

5 sterren

Heel indrukwekkend. Vooral Simone Kleinsma. Dat zij na het overlijden van haar man Guus de liedjes en teksten die een bepaalde emotie oproepen zo goed kan brengen. Petje af Hoor.

E.T.A.M. Peeters

5 sterren

Het was een geweldige voorstelling. De moeite waard om daarvoor uit het West Brabantse te komen. Een aanrader voor degenen die Annie Schmidt hebben gekend. en ook voor degenen voor wie het nieuw was. Er waren opvallend veel jeugdigen in de schouwburg in verhouding tot andere voorstellingen die hun "roots"uit een verder verleden hebben .

A. Melman-Machielse

5 sterren

Blok

5 sterren

Een mooie reis door het leven van Annie mg Schmidt

Prince

5 sterren

Zeer leuk, maar vooral ook mooie liedjes, gebracht door goede zangers en zangeressen, maar Simone Kleinsma bracht sommige liedjes wel erg gevoelig naar buiten. Wat zingt zij prachtig. Echte Klasse. Het was een vrolijk en afwisselend toneel- muziekspel.

R.J. Innemee

5 sterren

geoliede voorstelling. Heel herkenbaar. leuke verhaallijn. Aan het einde was het tempo er uit. Voorstelling duurde te lang.

Schreppers

5 sterren

heel goed geluid te hard

M Machielse

5 sterren

Mooie liedjes. Leuke humor. Verrassende vondsten zoals 3x Annie gelijktijdig op het toneel. Goede artiesten/musici. Verhaal matig. Tijdens 2e helft zakte de voorstelling wat in. De vaart ging eruit. Niettemin de moeite van het bekijken waard.

C. Bijleveld

5 sterren

Geen spectaculaire story maar een leuk stukje nostalgie met veel humor gebracht. Bovendien een fantastische Simone Kleinsma.

Lianne

5 sterren

Leuke gezellige voorstelling, maar je gaat niet vrolijk naar buiten. Zou bij de toegift nog een leuk oud liedje moeten zijn. Bovendien twee zangeressen van het ensemble zongen veel te hard/schreeuwerig. Wij zaten op het balkon en wij hoorden het geluid van de ventilator. Dat is ook minder. Simone en William waren erg goed.

Van De Merwe

5 sterren

Mooi verhaal over het leven van Annie. Te weinig songs ten opzichte van haar levensverhaal.

P.A. Ruedisueli

5 sterren

H.H.A. Sluiter

5 sterren

In een woord geweldig decor, dans, zang, muziek (orkest), snelheid, geluid, alleen maar lof.

H.E. Vink

5 sterren

Voldeed compleet aan onze verwachtingen !!

Van Dijk

5 sterren

Marijke van Schaik

5 sterren

Alles met passie en gevoel gezongen. Mooie kijk in het leven van Annie: Een vrouw met een vrije geest. Gevangen in haar tijd. Simone haar overgave komt binnen: recht in het hart

L.P. Sijbrands

5 sterren

Ghie

5 sterren

Simone was uiitstekend, de rest zwakke middelmaat. De produktie zelf kwam over als goedkoop en weinig geïnspireerd. Jammer dat slechts flarden van de meeste liedjes werden gebracht. We misten de musicalfragmenten. Zelfs Foxtrot - toch uitstekend nummer - was slechts een flauw afkooksel van het origineel..

T.J.H. Deiman

5 sterren

Af en toe was de verstaanbaarheid van de tekst achter in de zaal onduidelijk.

P.J.M. Reniers

5 sterren

het was voor ons de eerste kennismaking met een musical in het Chassé theater

Brenda

5 sterren

Simone was geweldig!!!

C.J.D. Janssens

5 sterren

Schrijver

5 sterren

Geweldig leuk al die bekende liedjes! Mooie stemmen, prachtig toneelspel, zeer functioneel decor. Het was genieten!

R.M.A. Van Bezouw

5 sterren

Mooie verhaallijn, mooie muziek en uitstekende vertolking door de cast.

H.M.A. Simons

5 sterren

N de Rooij

5 sterren

Een voorstelling die goed in elkaar is gezet, erg verrassend was en met hele goede zang, dans en muziek.

J. Smeekens

5 sterren

RV

5 sterren

We hebben 100% genoten11

N. Lemcke Van Eerd

5 sterren

Geweldige musical wat zo mooi verliep. Iedereen met prachtige stemmen en op elkaar inspelend. Dans zang spel SUPER

Visser

5 sterren

Mooi gezongen, live muziek, prachtig

W. Nelemans-Vrolijk

5 sterren

Een mooie en zeer professionele uitvoering van deze cast. Geweldig genoten en een goed inzicht gekregen van het leven van Annie M G Schmidt. Heel duidelijk ook voor mij als slechthorende. en prachtige belichting. Een tien met een plus

Den Ouden

5 sterren

Foutloos en meeslepend

Schraven

5 sterren

Het geheel vond ik teleurstellend. Saai, . Prima orkest.

P. De Goede

5 sterren

Af en toe wat saai... kwaliteit van hoog niveau

Miep

5 sterren

Het was een geweldige voorstelling met veel humor en mooie muziek en zang. Het enige jammere vond ik dat het geluid af en toe te hard was.

Maillé

5 sterren

Fantastisch!

Walter Stoutjesdijk

5 sterren

Mooi verhaal, goed aan elkaar gemaakt met hilarische momenten! Geweldige cast, kortom: magnifiek vakwerk!!!!

W. Verstraten

5 sterren

Zeer mooi opgezet verhaal, met top-cast

Ponse

5 sterren

Geweldige show! En hoe mooi worden de liedjes/versjes in het verhaal verwerkt. Prachtig!

Tom

5 sterren

Vlotte voorstelling! Loopt goed door en dat aangevuld met de leuke liedjes en het (erg) goede acteerwerk maken deze musical echt tot een succes. Het verhaal is ook nog eens op een erg boeiende en interessante manier in elkaar gezet.

E. Schuller

5 sterren

uitmuntend gespeeld

Bosdijk

5 sterren

Geweldig genoten spel en muziek

Van Gorp

5 sterren

Mooie zang. Leuk om veel herkenbare gedichten en liedjes te horen. Goede vaart. Erg mooi decor. Voor mij een heel ontspannen avond. Ik zat echter heel hoog en dat is wel heel ver weg van de artiesten. Geluid was prima.

Wit

5 sterren

Olthof

5 sterren

Fantastische voorstelling

Seeters

5 sterren

De voorstelling was grandioos.Mooie muziekbegeleiding

L.J. Van Poppel

5 sterren

Geweldige voorstelling, super cast.

P.A.H.M. Van Beek

5 sterren

De voorstelling werd prima voor het voetlicht gebracht. De inzet van alle spelers was erg goed.

A.M. Oud

5 sterren

Het was een avond vol herkenning. Heerlijk om de liedjes wederom te beleven. Je zou ze bijna mee willen zingen!! Het was een oog en oorstrelende belevenis. Een MINpunt was dat het geluid wel erg HARD was. Jammer

Kools

5 sterren

Het was fantastisch ,alleen was de muziek Soms te hard!!!

Roobol

5 sterren

Professioneel neergezet. Kleine Annie meesterlijk, volwassen Annie beetje anoniem, Simone vakvrouw maar je gaat niet van haar houden, soms humor, er is geen meezinger bij. We kwamen niet blij uit de voorstelling.

Van Etten

5 sterren

Indrukwekkend

Peter

5 sterren

Geweldig goede voorstelling, fantastische cast stuk voor stuk. Het hele stuk zat geweldig goed in elkaar, een perfecte mix van humor en drama, regelmatig afgewisseld met zang en dans. Een eenvoudig, maar zeer praktisch en niet op de laatste plaats mooi decor. Een echte aanrader voor iedereen die van musicals houdt, en voor iedereen die van een goed verzorgd avondje uit houdt.

Van Meerendonk

5 sterren

We hebben erg genoten van alle spelers, maar zeer zeker ook van het kind,dat tekstvast was en zeer overtuigend haar rol zonder haperen vervulde.

J.A.P. Van den Bliek

5 sterren

Heel bijzonder en ontroerend. Alle lof voor Simone.

G.A. Van Buitenen

5 sterren

A.C.J. Verhaart

5 sterren

Al jaren ben ik fan van Simone Kleinsma. En ook nu weer heb ik erg van haar genoten. Ze is fantastisch in haar spel en zet Annie M.G. Schimdt goed neer. De mensen om haar heen nemen haar enthousiasme over.

C.C.M. Oprins

5 sterren

R.A.W. Verkaaik

5 sterren

een sprankelende maar ook ontroerende voorstelling met veel herkenbare liedjes van de onvergetelijke Annie M.G.

G. Hol

5 sterren

De voorstelling is heel mooi om te zien.Wat wij heel erg jammer vinden en ook toeschouwers rondom ons heen, is dat het geluid vaak te hard is waardoor de tekst van de zang niet goed te verstaan is.

M.M.A. Kuipers-Freijsen

5 sterren

Leuk en goed. Ik had wel nog meer opzwepende muziek verwacht, maar mijn complimenten over hoe het schrijf-/muziekoeuvre van Annie M.G.Schmidt in elkaar verweven waren. Mooi ook hoe 'Annie" terug keek op haar leven. Een klein minpuntje: Voor een klein Zeeuws meisje had kleine Annie had wel een erg Goois accent :-).

H. Saly

5 sterren

Ik had meer verwacht van haar bekende liedjes en musicals. Wel goed gespeeld.

A.J. Vos

5 sterren

muziek en tekst prima, enscenering minder. belichting van haar privé leven niet altijd begrijpelijk en vaak saai

P.H.J. Janssen

5 sterren

Niet alleen Simone schitterde maar dit geldt ook voor de rest van de cast in het bijzonder "zoon " Flip en de heel kleine Annie

W. Van Elsen

5 sterren

geweldig wat een creatieve vrouw Annie M.G. !! maar ook de makers van deze voorstelling

Martin

5 sterren

Wel een leuke voorstelling, slecht geluid. Soms heel moeilijk te verstaan. Wij waren niet de enige die dat vonden. Heel jammer!

Elias

5 sterren

geweldog

B. Van Dongen

5 sterren

Een geweldige avond zeker voor de oudere generatie. Een mooi verhaal met DE liedjes mooi gezongen en prachtige dans. En een geweldig kleine Annie zo schattig!

Bernaards

5 sterren

In een woord fantastisch. Ook de manier waarop met een kwinkslag periodeswerden getekend. Subliem

Van Den Bosch

5 sterren

geen op of aanmerking.

M.G.T. Huismans Woestenberg

5 sterren

fantastisch geschreven en uitgevoerd

R. Van Wesemael

5 sterren

een geslaagde musical meet eerbetoon aan het werk van Annie M G Smidt. Simone Kleinsma is als Annie M.G. in alles de perfecte vertolker. Een heerlijke musical

D. Nieuwkamer

5 sterren

Een top voorstelling.

W.A.G. De Lange

5 sterren

Onevenwichtige en wat bloedeloze voorstelling met opvallend weinig chemie en plezier in spelen op het toneel. En een enorm over-the-top choreografie met showballetjes die het onevenwichtige nog eens versterken. Gemiste kans, dus....

Van der Putten

5 sterren

Simone fantastisch, draagt de musical, samen met het kleine meisje. Die dans/zanggroep zou het alleen bij zingen moeten laten. Het dansen/springen en huppelen maakte het erg rommelig en druk op het toneel.

Cassiers

5 sterren

zeer mooie voorstelling

M.A. Smits-Mout

5 sterren

Vakmanschap acteurs, dansers en musici voortreffelijk.

E.A.R. Van der Meulen

5 sterren

We hebben genoten van de goede opbouw van dit levensverhaal. De cast heeft t op een bijzondere manier tot leven gebracht - top! Het is alleen heeeel jammer dat het geluid op het balkon erg blikkerig klinkt en de verhouding muziek en stemgeluid niet klopt. Soms waren de teksten niet te verstaan :(

bekijk reacties (364)

Recensies

NRC

- >5,0 sterren
"Geslaagd eerbetoon aan de fantasie van Annie M.G. Schmidt"

Dagblad van het Noorden

- >5,0 sterren
"Formidabele Simone Kleinsma"

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Een voorstelling vol humor, herkenning en fantasie die Annie M.G. Schmidt alle eer aan doet"

AD

- >4,0 sterren
"Een heerlijke theaterbelevenis over, inderdaad, een Nederlands monument"

Trouw

- >4,0 sterren
"Heerlijke dans en zang in de voorstelling, met voornamelijk muziek van Harry Bannink – waar je nooit genoeg van krijgt."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Annie M.G. is feest van herkenning met een perfecte Simone Kleinsma"

bekijk recensies (6)

Theaterarrangement

Grootmoeders koektrommel is gevuld met Hollands beste koeken en ook de verse bonenkoffie wordt u met een glimlach geserveerd. Heerlijk duurt het langst maar uiteraard zorgen wij dat u op tijd aanwezig bent bij deze nostalgische voorstelling.
arrangement (excl. btw) € 8,75 meer informatie / reserveren

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
High Tea

High Tea 13:00

Een smaakvol assortiment van zowel zoet als hartig en natuurlijk veel thee vullen de tafel in de Brasserie. In verschillende rondes kunt u genieten van een soepje, sandwiches, hartige hapjes en een divers aanbod van zoetigheden. Voor de kinderen serveren wij aangepaste hoeveelheden van zowel zoet als hartig. Bij de voorstelling staat vermeld of er een high tea is. € 19,50 – kinderen tot 10 jaar € 9,95.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu