Terug

Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten 8+

Schippers & Van Gucht

Toneel
Ontroerend
za 16 sep 2017 19:30 tot 20:40  |  MK2zaal (theaterzaal)

Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten vertelt over een vrolijk meisje dat na schooltijd op haar moeder wacht. Die is te laat. Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang. Terwijl zij haar gedachten de vrije loop laat, huilt de boom achter haar het hele schoolplein vol. Tegels veranderen in drijvende ijsschotsen en mieren varen rond in een gymschoen. Het meisje telt moedig de lange minuten af terwijl het podium langzaam volloopt met tranen.

De nieuwste kindervoorstelling van Schippers & VanGucht, die haar Nederlandse première in Breda beleeft, is een dynamische stand up comedy met fysiek spel en spectaculaire beelden. De opvolger van Molman en Gouden Krekel-winnaar Huis staat weer als een huis!

Schippers & VanGucht
Jellie Schippers & Myriam Van Gucht maken opvallend vormgegeven (kinder)voorstellingen vanuit hun thuisbasis Breda. Met ogenschijnlijk kleine, voor iedereen herkenbare verhalen, snijden zij grote thema’s aan. www.schippersenvangucht.com

tekst: Jo Randerson - concept: Jellie Schippers, Myriam van Gucht - regie: Jellie Schippers - spel: Janne Desmet

genre: kinderen en familie, toneel

3,00 sterren

Gemiddelde waardering: 3,00 sterren

José

5 sterren

Het was wel een aardige voorstelling. Hiermee is alles gezegd.

bekijk reacties (1)

Recensies

De Standaard

-
"Een heftige, beeldende theatermonoloog."

Schippers&VanGucht claimt onze sympathie voor dit losgeslagen mini-projectiel. In één beweging zingen ze ook de lof van de vindingrijkheid. Verwacht niet het onverwachte, zoek het zelf op: onze verbeelding laat ons nooit in de steek.

De Morgen

-
"tot alle grenzen tussen stand-up en theater (...) worden weggevaagd"

Tot die unieke enscenering zich laat voelen en regen de theaterzaal binnen sijpelt, met de boom die water huilt en het podium in een grote plas verandert – tot alle grenzen tussen stand-up en theater, tussen de krijtlijnen die volwassenen voor hun kinderen uittekenen en het kinderlijke spel dat het overneemt, worden weggevaagd.

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.