Terug

Watskeburt?!

wo 22 mrt 2017 19:30 tot 21:15  |  Jupilerzaal

Vergeet wat je weet over musical! Vergeet sowieso wat je weet van theater, want je gaat op een knettergekke theatertrip waarbij poppen die sprekend lijken op De Jeugd van Tegenwoordig de hoofdrol spelen. Watskeburt?! Een musical?! Nou, noem het liever een hiphopsprookje voor volwassen. Net zo tegendraads, grappig en verrassend als hun liedjes. Met hits van De Jeugd als Watskeburt?!, Sterrenstof, Get Spanish en Manon.

Zelf zijn ze er niet bij. Zie het als een ritje in de achtbaan door het hoofd van De Jeugd. Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo beklimmen als poppen het podium en banen zich samen met Manon een weg door verschillende werelden op zoek naar hun vriend Bas Bron. Het muzikale brein van de rapformatie is ontvoerd door AuSchurk en zijn listige handlangers, de zilverluitjes… Maak je gordel vast en stop er een pilletje in, theater zal na Watskeburt?! nooit meer hetzelfde zijn! www.bostheaterproducties.nl

regie: Peter van de Witte – gebaseerd op een concept van: De Jeugd van Tegenwoordig, Eric Holman - verhaal & script: De Jeugd van Tegenwoordig, Lucas de Waard, Daan Windhorst, Peter van de Witte, Jeroom Snelders - arrangementen: Bas Bron, Peter van de Witte - spel: Henk Poort, Rein Hofman, Kiefer Zwart, Anna Keuning, Cripta Scheepers, Sebas Berman, Bradley Groffen

genre: musical en show, kinderen en familie

4,32 sterren

Gemiddelde waardering: 4,32 sterren

jansens

5 sterren

Voor mij in de leeftijd van 77jaar heb ik volop genoten. dochter en ik voelden ons best thuis bij de jongeren,en het was zeer verrassend en het begin en ook de grap bij de pauze was geweldig.

Machteld

5 sterren

Verrassend amusement en knap uitgevoerd

Bep en Gerda

5 sterren

Beter dan wij verwachtten, het verhaal ging helemaal nergens over :P. 1,5 uur in een scheur gelegen. Trek een barkie uit de muur, uitvoering was Top!

Ferdi

5 sterren

Eindelijk eens een musical voor de volwassen jeugd! Absurde humor gecombineerd met speels gebruik van tijd en ruimte.

judith

5 sterren

Heerlijk absurd! Muzikaal ook zeker de moeite. Wij hebben genoten!

V. Van den Dungen

5 sterren

Een keer niet alles volgens de regeltjes, super!

5 sterren

Super show gehad

Caroline

5 sterren

Moonflow

5 sterren

Innovatief, origineel, multimediaal, raar, gek....een onvergetelijk muzikaal avontuur!

Linda Janssen

5 sterren

Origineel, fris en knettergek.

Boer

5 sterren

De musical die ik in groep 8 deed was nog beter. Slecht verhaal, Slechte grappen ( als die er al waren). Gewoon slecht vertaald. Was meer een opvoering van een slecht verhaal met poppen die op de jeugd leken. Nee, De plank is totaal misgeslagen. Ik denk ook dat de voor de goede recenties in de krant dik betaald moet zijn

C. Ploegaert

5 sterren

Verrassend en absurd!

Van Gils

5 sterren

G. Rammeloo

5 sterren

Van begin tot eind genoten

Van Zuilichem

5 sterren

vernieuwend

Pim

5 sterren

Heyrman

5 sterren

Grappig, absurd, top!

Simons

5 sterren

Verrassend, hilarisch en een constante glimlach op ieders gezicht!

Bart

5 sterren

Show was goed: humoristisch en enkele stukken lekker onverwachts. Geluid viel in het begin wat tegen en was soms onverstaanbaar. Later leek dit beter te zijn geworden!

Diana

5 sterren

Heel verrassend en vermakelijk.

Ilona

5 sterren

Ik miste humor snedigheid, en een enigszins vermakelijk verhaal. in plaats hiervan kreeg humor van een niveau wat enkel leuk is wanneer je net in de puberteit bent gekomen en het woord pijpen iets is om, om te lachen. Dat gezegd was zang en spel wel goed. Dus wanneer je 12 bent of films zoals Harold en kumar je kippenvel bezorgen, zeker gaan. als je van de muziek van deze gasten houd zet thuis een cd op of ga naar een festival of concert waar ze zelf optreden.

Tim

5 sterren

Als je de Jeugd van Tegenwoordig kent, dan weet je ongeveer wat je moet verwachten van deze voorstelling. Voor degenen die ze niet kennen, raad ik eerst aan wat interviews op YouTube te kijken, want ik kan begrijpen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Mijn complimenten naar de hele cast, zij hadden er zichtbaar lol in en brachten dit ook goed over. Als je openstaat voor iets nieuws dan raad ik deze voorstelling zeker aan!

bekijk reacties (22)

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"de meest besproken theatervoorstelling van dit jaar"

Watskeburt?! de musical is precies het feest dat je ervan verwacht, met de ‘neologismen’ en andere taalvondsten waar je van houdt, de hits die je graag hoort en natuurlijk de grofheid waar je op hoopt. (...) Maar feit is dat Watskeburt?! de musical een hilarische voorstelling is, die het kleine jongetje in iedereen aanspreekt en een publiek het theater intrekt waar de meeste schouwburgen in Nederland enkel van dromen”

NRC

- >4,0 sterren
"‘Watskeburt?!’ is de krankjoremste musical van het jaar"

"Dit moet wel de krankjorumste musical van het jaar zijn – met nummers van het taalgevoelige rapkwartet De Jeugd van Tegenwoordig, en acteurs die tevens de poppen bedienen die de leden van dit populaire gezelschap voorstellen. Muppets-achtige karikaturen zijn het, die door de spelers op het toneel worden meegedragen. Met als prijzenswaardig resultaat dat de poppen al gauw veel meer aandacht trekken dan hun bespelers."

Dagblad van het Noorden

- >4,0 sterren
"'Watskeburt?! is bizar en in alles een andere musical"

"Watskeburt?! de musical – naar een hit van De Jeugd – is inventief en gek, kundig gemaakt en in niets vergelijkbaar met shows van Engelse, Amerikaanse of Nederlandse origine. (...) Een sprookjesachtige zoektocht, die uitmondt in een grote, dynamische voorstelling. Van eindejaars- melancholie is geen sprake. Dat het in de discussies helemaal ‘nergens’ over gaat, bijvoorbeeld over de functie van een eiersnijder, is typerend voor de situatieschets en tevens een prettige, onvermijdelijke consequentie. Bizar, en over de top. Absurd in de quasi verdiepingen rond deze rappende heren, die een beetje terugkijken op wat ze hebben aangericht. Geladen met effecten, zoals de opdracht aan Hans van Willigenburg om zijn stem te lenen aan de commentariërende verteller. Lekker."

Parool

- >3,0 sterren
"Melig, taalspelig en af en toe subliem geestig"

“Lof ook voor Bos Theater Producties en coproducent Eric Holman die met deze onalledaagse productie een misschien niet honderd procent geslaagde, maar wel zeer gedurfde gooi doen naar een jong en nieuw theaterpubliek.”

Metro

- >4,0 sterren
"wat is hun musical gesláágd"

“Hilarisch en soms gortdroog (...) kijktip voor het komende half jaar”

Musicaldatabase

-
"het spreekt wél aan en verveelt geen moment - fan of geen fan"

“het lef waarmee deze comedy is gemaakt, is bewonderenswaardig” (...) Zelden trekt een ‘volwassen’ voorstelling nog een zaal met publiek waarvan de gemiddelde leeftijd halverwege de twintig ligt. Een briljante zet dus, om de jongere generatie te laten zien wat theater óók kan zijn.”

Musicalworld

-
"Kneitergoede nummers, droge humor en prachtig poppenspel"

bekijk recensies (7)

Groepsarrangement

Vergeet wat je weet over musical! Vergeet sowieso wat je weet van theater, want je gaat op een crazy theatertrip waarbij poppen die sprekend lijken op De Jeugd van Tegenwoordig de hoofdrollen spelen.

voorbeeldarrangement
Terwijl u de gastenlijst in de gaten houdt ontpopt er zich achter uw rug wel een heel bijzonder tafereel; uw gasten worden gevraagd bij binnenkomst een lijntje cacao te snuiven! Voor een echt bijzondere avond! Blijft u deze avond liever clean, deel dan gewoon een bonbon, wellicht met Manon? vanaf € 11,00 p.p.

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.