Terug

Watskeburt?!

Watskeburt

zo 26 mrt 2017 14:30 tot 16:15  |  Jupilerzaal

Vergeet wat je weet over musical! Vergeet sowieso wat je weet van theater, want je gaat op een knettergekke theatertrip waarbij poppen die sprekend lijken op De Jeugd van Tegenwoordig de hoofdrol spelen. Watskeburt?! Een musical?! Nou, noem het liever een hiphopsprookje voor volwassen. Net zo tegendraads, grappig en verrassend als hun liedjes. Met hits van De Jeugd als Watskeburt?!, Sterrenstof, Get Spanish en Manon.

Zelf zijn ze er niet bij. Zie het als een ritje in de achtbaan door het hoofd van De Jeugd. Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo beklimmen als poppen het podium en banen zich samen met Manon een weg door verschillende werelden op zoek naar hun vriend Bas Bron. Het muzikale brein van de rapformatie is ontvoerd door AuSchurk en zijn listige handlangers, de zilverluitjes… Maak je gordel vast en stop er een pilletje in, theater zal na Watskeburt?! nooit meer hetzelfde zijn! www.bostheaterproducties.nl

regie: Peter van de Witte – gebaseerd op een concept van: De Jeugd van Tegenwoordig, Eric Holman - verhaal & script: De Jeugd van Tegenwoordig, Lucas de Waard, Daan Windhorst, Peter van de Witte, Jeroom Snelders - arrangementen: Bas Bron, Peter van de Witte - spel: Henk Poort, Rein Hofman, Kiefer Zwart, Anna Keuning, Cripta Scheepers, Sebas Berman, Bradley Groffen

genre: musical en show, kinderen en familie

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"de meest besproken theatervoorstelling van dit jaar"

Watskeburt?! de musical is precies het feest dat je ervan verwacht, met de ‘neologismen’ en andere taalvondsten waar je van houdt, de hits die je graag hoort en natuurlijk de grofheid waar je op hoopt. (...) Maar feit is dat Watskeburt?! de musical een hilarische voorstelling is, die het kleine jongetje in iedereen aanspreekt en een publiek het theater intrekt waar de meeste schouwburgen in Nederland enkel van dromen”

NRC

- >4,0 sterren
"‘Watskeburt?!’ is de krankjoremste musical van het jaar"

"Dit moet wel de krankjorumste musical van het jaar zijn – met nummers van het taalgevoelige rapkwartet De Jeugd van Tegenwoordig, en acteurs die tevens de poppen bedienen die de leden van dit populaire gezelschap voorstellen. Muppets-achtige karikaturen zijn het, die door de spelers op het toneel worden meegedragen. Met als prijzenswaardig resultaat dat de poppen al gauw veel meer aandacht trekken dan hun bespelers."

Dagblad van het Noorden

- >4,0 sterren
"'Watskeburt?! is bizar en in alles een andere musical"

"Watskeburt?! de musical – naar een hit van De Jeugd – is inventief en gek, kundig gemaakt en in niets vergelijkbaar met shows van Engelse, Amerikaanse of Nederlandse origine. (...) Een sprookjesachtige zoektocht, die uitmondt in een grote, dynamische voorstelling. Van eindejaars- melancholie is geen sprake. Dat het in de discussies helemaal ‘nergens’ over gaat, bijvoorbeeld over de functie van een eiersnijder, is typerend voor de situatieschets en tevens een prettige, onvermijdelijke consequentie. Bizar, en over de top. Absurd in de quasi verdiepingen rond deze rappende heren, die een beetje terugkijken op wat ze hebben aangericht. Geladen met effecten, zoals de opdracht aan Hans van Willigenburg om zijn stem te lenen aan de commentariërende verteller. Lekker."

Parool

- >3,0 sterren
"Melig, taalspelig en af en toe subliem geestig"

“Lof ook voor Bos Theater Producties en coproducent Eric Holman die met deze onalledaagse productie een misschien niet honderd procent geslaagde, maar wel zeer gedurfde gooi doen naar een jong en nieuw theaterpubliek.”

Metro

- >4,0 sterren
"wat is hun musical gesláágd"

“Hilarisch en soms gortdroog (...) kijktip voor het komende half jaar”

Musicaldatabase

-
"het spreekt wél aan en verveelt geen moment - fan of geen fan"

“het lef waarmee deze comedy is gemaakt, is bewonderenswaardig” (...) Zelden trekt een ‘volwassen’ voorstelling nog een zaal met publiek waarvan de gemiddelde leeftijd halverwege de twintig ligt. Een briljante zet dus, om de jongere generatie te laten zien wat theater óók kan zijn.”

Musicalworld

-
"Kneitergoede nummers, droge humor en prachtig poppenspel"

bekijk recensies (7)

Groepsarrangement

Vergeet wat je weet over musical! Vergeet sowieso wat je weet van theater, want je gaat op een crazy theatertrip waarbij poppen die sprekend lijken op De Jeugd van Tegenwoordig de hoofdrollen spelen.

voorbeeldarrangement
Terwijl u de gastenlijst in de gaten houdt ontpopt er zich achter uw rug wel een heel bijzonder tafereel; uw gasten worden gevraagd bij binnenkomst een lijntje cacao te snuiven! Voor een echt bijzondere avond! Blijft u deze avond liever clean, deel dan gewoon een bonbon, wellicht met Manon? vanaf € 11,00 p.p.

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.