Terug

NTGent

We free kings

do 21 sep 2017 20:30 tot 21:50  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

In We free kings van NTGent gaan Wim Opbrouck en Wilfried de Jong op zoek naar de betekenis van vrijheid in een wereld die steeds benauwder aanvoelt. Met de verbeelding als soevereine kracht is de jazz hun gids: muziek op het scherp van de snede, als bevrijding van de geest. Intiem. Wild. Heftig.

We free kings is een voorstelling over het nemen of benemen van de vrijheid. Over medemenselijkheid en universele broederschap. Een voorstelling die een verzet uitdrukt tegen elke vorm van macht. Opbrouck en de Jong zoeken samen een weg uit de bekrompenheid en wagen een sprong in het diepe, voortgestuwd door een eigenzinnige selectie van persoonlijke favorieten en regelrechte klassiekers. Met de woorden van John Cage: “There is no such thing as silence.”

We free kings, een voorstelling over mijmerende koningen, dansende herten, vriendschap en vrijheid. www.ntgent.be

concept & spel: Wilfried de Jong, Wim Opbrouck met liefdevolle medewerking van Flup Beys, Ferre Carron, An De Mol, Ilka De Wilde, Laura Ergo, Luc Goedertier, Koen Haagdorens, Katelijne Laevens, Bart Meeusen, Sander Michiels, An Miller, Ron Reuman, Mark Van Denesse, Peter Verhelst

Wim Opbrouck is een creatieve duizendpoot. In de eerste plaats is hij een toneelspeler die na de Blauwe Maandagcompagnie en het Toneelhuis sedert 2005 vast verbonden is aan het NTGent, waar hij van 2010 tot 2015 ook artistiek leider was. Daarnaast acteert hij ook voor film en televisie, maakt zelf toneelvoorstellingen en televisieprogramma’s, heeft met De Dolfijntjes een eigen muziekgroep waarin hij zingt en speelt (accordeon, toetsen) en hij tekent, schildert en schrijft.

Wilfried de Jong groeide op in Rotterdam. Hij brak door met het theaterduo Waardenberg de Jong, Intussen is hij schrijver (Kop in de wind), columnist (voor NRC), presentator voor radio (Met het oog op morgen) en televisie (Holland Sport, Pakhuis de Jong, Zomergasten), producent (productiehuis De Magere Aap) en dj. Hij is een notoir liefhebber en –kenner van zowel sport als jazzmuziek.

genre: lichte muziek, toneel

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Van Rinsum

5 sterren

Verrassend en overtuigend gespeeld. Er zaten prachtige vonsten in.

bekijk reacties (1)

inleiding 19.45

gratis inleiding

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een heerlijke muziektheatervoorstelling"

Podi-Art

-
"Een ‘duo-pas de deux’ met dranghekken, subliem uitgevoerd door de twee ‘Kings’. Zeker weten, dit luikje alleen zorgt er al voor dat de voorstelling We free kings een plaats krijgt in de analen van het Gentse Theaterhuis"

De Standaard

-
"We free kings is een modeste, warme en poëtische voorstelling"

De Morgen

-
"We free kings is een innemende voorstelling waarin jazzmuziek het voor het zeggen heeft. Poëtische momenten en frenetieke uithalen zorgen voor een uitgebalanceerde dynamiek. (...) Pretentieloos, ontwapenend, hartverwarmend"

NRC

- >3,0 sterren
"De Jong en Opbrouck: jazz met het hele lijf"

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.