Terug

Orkater

Woiski vs. Woiski

do 22 mrt 2018 20:30 tot 22:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Orkater vertelt in Woiski vs. Woiski het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski, die ondanks hun moeizame onderlinge verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek.

Max Woiski sr. komt in de jaren dertig als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opent daar een nachtclub in de Leidsestraat. Hij maakt naam met zijn eigen orkest, met zoon Max jr. als gitarist. Zo proberen ze te overleven in het witte Nederland.

Maar waar senior zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt junior in verzet. Op een avond, in nachtclub La Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt. En zo wordt ‘Woiski vs. Woiski’ een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur allesbepalend lijkt te zijn. www.orkater.nl

regie: Geert Lageveen - muziek: Gery Mendes e.a. - spel: Mike Libanon, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Michiel Blankwaardt, Gery Mendes - coproducent: Bijlmer Parktheater 

genre: toneel

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

Karmidi

24-03-2018

5 sterren

Het was wel leuk, maar een beetje voorspellend echt Surinaams. Maar de spelers hadden hun best gedaan vooral de zang en dans was herkenbaar dus fijn om dit ook een keer gezien te hebben. Veel succes verder...

E. Damen

23-03-2018

5 sterren

De zang en de muziek waren heel goed! De dubbelrollen die zij speelden vond ik fantastisch uitgebeeld! Kortom we hebben genoten!

H.I. Mangal

23-03-2018

5 sterren

Het was erg leuk!

Edcius

23-03-2018

5 sterren

Een boeiend stuk surinaamse/nederlandse geschiedenis op voortreffelijke wijze gespeeld door getalenteerde acteurs. Ondanks de dramatiek van het verhaal ontbrak het niet aan humor. We hebben genoten!

J.C.M. Grosfeld-Verpalen

23-03-2018

5 sterren

Prima voorstelling . Goed gespeeld

Madeleine van Belkom

23-03-2018

5 sterren

Mooie voorstelling met zeer goede spelers. Ze weten de emotie goed over te brengen. We hadden wel wat meer Max Woiski muziek verwacht. Dat zou de sfeer nog meer ten goede komen.

Harry

23-03-2018

5 sterren

D.M. van den Heiligenberg

23-03-2018

5 sterren

Indrukwekkende scènes! Mooie zsng en opdwepende muziek!

bekijk reacties (8)

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Buitengewoon geslaagde, biografische muziektheatervoorstelling."

“Dat alle ambities (vrolijke muziek, familiedrama én historische lessen) tot een goed einde worden gebracht, is mede te danken aan de drie fijne muzikanten en drie uitstekende acteurs.”

“Mike Libanon is geknipt voor de rol van de aalgladde charmeur Max, die kickt op zijn maatpak. Manoushka Zeegelaar Breeveld maakt van Alma een pittige echtgenote, die niet met zich laat sollen.

“De meeste indruk maakt Michiel Blankwaardt, die zweeft tussen wanhoop en frustratie als de zoon die door zijn vader als goedkope arbeider wordt ingezet en als de bejaarde die zich heeft vastgebeten in zijn lot.”

Trouw

- >4,0 sterren
"Een groot feest door de heerlijke muziek."

“Een complex verhaal, maar al die verhaallijnen en gebeurtenissen lopen in de regie van Geert Lageveen organisch door elkaar zonder ook maar een moment verwarring op te roepen.”

“Michiel Blankwaardt schakelt moeiteloos van knorrige oude man met bril en bevende linkerhand naar achtjarig jongetje met grote ogen vol verbazing en pijn. Ontroerend om te zien.”

“Ondanks het dramatische verhaal is de voorstelling een groot feest door de heerlijke muziek. De drie acteurs zingen en dansen geweldig, bijgestaan door de muzikanten Gery Mendes, Vernon Chatlein en Sophie Anglionin.”

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een bitterzoete tragedie: wat eerst een feest lijkt, wordt een kwestie van overleven."

"Mooi om te zien dat een verhaal over actuele hete hangijzers als identiteit en racisme ook eens op een bitterzoete manier verteld kan worden. Woiski vs. Woiski, een samenwerking tussen theatergroep Orkater en het Bijlmer Parktheater, is opgewekt muziektheater over het dieptragische leven van vader en zoon Woiski."

"In de voorstelling mixt en remixt de band (Sophie Anglionin, Vernon Chatlein en Gery Mendes) deze lieve liedjes met verschillende contrasterende muzikale invloeden."

"Grappig en wrang tegelijk, dat is Woiski vs. Woiski. En dat is knap. "

Parool

-
"Het universele gevoel van ontheemding in een fraaie complete voorstelling."

"Zo flitst het snel van een voorgelezen krantenkop, die rept van 'ontaarde negermuziek', naar de live gespeelde calypsoklanken (musici Gery Mendes, Sophie Anglionin, Vernon Chatlein), die in de smaak vallen bij het publiek in het Bijlmer Parktheater - dat een stuk diverser is dan destijds de toeschouwers in La Cubana."

NoordHollands Dagblad

-
"Geslaagd theater over zwart en wit met swingende muziek"

“Woiski vs. Woiski is een in alle opzichten geslaagde ‘multiculti’ voorstelling: muziektheater dat vermakelijk is zonder al te oppervlakkig te zijn, leerzaam zonder al te politiek correct te zijn, en aangrijpend zonder ook maar een moment sentimenteel te worden.”

Theaterkrant

-
"De muzikanten springen moeiteloos met plezier van Kaseko naar Bach en Calypso."

"Muzikant Mendes speelt af en toe ook de rol van charismatische verteller, wat hem op het lijf geschreven is. Verder hebben de makers ervoor gekozen om Max Woiski jr. vanuit zijn verpleeghuis terug te laten kijken op zijn jeugd en zijn vader. Deze scènes met de tragiek van oude en doorgegeven pijn, worden sterk gespeeld door Blankwaardt en prettig gedoseerd met de comic relief van zijn verpleegster Mieke (Manoushka Zeegelaar Breeveld)."

"Als je het verhaal van Woiski sr. & jr. echter nog niet kent of alleen van het nummer ‘B B met R’ dan is het tragische verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling in deze vermakelijke vertolking, indrukwekkend genoeg."

"Het is uiterst fraai hoe deze makers zich gewapend met feiten over dit stukje Surinaams-Nederlandse geschiedenis ontfermen en niet schromen om dat kritisch in perspectief te plaatsen."

bekijk recensies (6)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu