Terug

workshop jonge strijkers

za 20 mei 2017 14:00 tot 18:00  |  Struktonfoyer

Speel je viool, altviool, cello of contrabas, ben je tussen 8 en 18 jaar, kun je in drie posities spelen en wil je ervaren hoe het is om met heel veel strijkers te spelen op een prachtig podium? Doe dan mee met de workshop jonge strijkers en geef je uiterlijk zondag 30 april op door het inschrijfformulier in te vullen en te sturen naar stephanie@leineroebana.com.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Hans Scheepers die speciaal voor deze workshop muziek uit de voorstelling Smell of bliss bewerkt. Hans Scheepers (dirigent, componist en viooldocent) gaf jarenlang les aan de jong-talentklas van het Haags Conservatorium en is daarnaast bekend van zijn uitgaven voor viooltechniek en zijn veelvuldig uitgevoerde composities voor jeugdstrijkers. Violiste Liza Ferschtman begeleidt samen met cellist Jan Bastiaan Neven en een aantal topmusici de deelnemers bij het instuderen van de partituur.

De workshop jonge strijkers wordt afgesloten met een presentatie voor publiek, samen met de deelnemers van de workshop dans en muziek, op het podium van het
Chassé Theater voorafgaand aan de voorstelling Smell of bliss. Aan de hand van het inschrijfformulier worden de deelnemers ingedeeld, waarbij gelet wordt op leeftijd en ervaring. De bladmuziek wordt per e-mail verstuurd aan de deelnemers. Je moet de muziek vooraf thuis en met jouw docent goed instuderen!

za 20 mei - 14.00 - 18.00 uur workshop
19.45 uur presentatie op het podium
20.30 uur aanvang Smell of bliss
€ 30 (incl. workshop, eenvoudige maaltijd, presentatiemoment en 1e rangkaart Smell of bliss)

genre: klassieke muziek, dans