Terug

You're the top

Paul Groot, Marjolein Keuning e.a.

za 21 apr 2018 20:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Topacteur Paul Groot kruipt in de huid van Cole Porter, Marjolein Keuning speelt zijn vrouw Linda. Porter (1891-1964) was een van de allergrootste Amerikaanse liedjesschrijvers, bekend van wereldberoemde, romantische songs als I’ve got you under my skin, Night and day en Ev’ry time we say goodbye en musicals als Anything Goes en Kiss me, Kate. Hij combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl, maar kon door zijn zorgvuldig verborgen gehouden homoseksualiteit in het openbaar nooit zichzelf zijn. Porter bleef – volgens zijn biografen – overigens altijd gelukkig getrouwd, tot zijn vrouw Linda (gespeeld door Marjolein Keuning) in 1954 overleed. 

De musical You´re the top schetst een wervelend beeld van Porters leven en muziek. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. In zijn laatste levensfase verblijft hij in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders: er zijn geen gasten. www.yourethetop.nl

concept: Cor Franc – tekst: Pieter van de Waterbeemd – regie: Gijs de Lange – muzikale leiding: Bob Zimmerman, Ed Boekee – choreografie: Martin Michel – spel: Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker, Jochem Smit, Rik Sessink, Perry Dossett e.a.

genre: lichte muziek, musical en show

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Paul Groot excelleert als Cole Porter"

You're the top is terug, nu met Paul Groot in de hoofdrol. Hij excelleert als lichtvoetige bon vivant, valse nicht, cynicus en enigmatisch middelpunt van een mini-revue met de mooiste Porter-songs.

Theaterparadijs

- >4,0 sterren
"Groot is onnavolgbaar. Hij kruipt onder je huid als een charmante Porter, die ondanks zijn homoseksualiteit trouwde met Linda (een sterke rol van Marjolein Keuning), beiden op zoek naar schoonheid in kunst, muziek en leven."

Musicaljournaal

- >4,0 sterren
"De muziek van deze voorstelling is bruisend, swingend en je zou het liefst mee willen gaan dansen."

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Intieme musical die in zang, dans en spel tot het eind boeit"

Musicalworld

- >3,0 sterren
"Met 54 songs in één musical, toegegeven sommigen zijn verstopt in een medley, is het bijna onmogelijk om niet af en toe mee te wiegen in het rode pluche op bezoek bij Cole Porter."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Paul Groot laat knap de vele kanten van Porter zien; van de zorgeloze levensgenieter, de artistieke twijfelaar en de valse nicht tot de in zelfmedelijden zwelgende cynicus."

bekijk recensies (6)

De voorstelling maakt deel uit van de serie De groten der aarde weer op toneel

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu