Terug

You're the top

Paul Groot, Marjolein Keuning e.a.

za 21 apr 2018 20:30 tot 23:05  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Topacteur Paul Groot kruipt in de huid van Cole Porter, Marjolein Keuning speelt zijn vrouw Linda. Porter (1891-1964) was een van de allergrootste Amerikaanse liedjesschrijvers, bekend van wereldberoemde, romantische songs als I’ve got you under my skin, Night and day en Ev’ry time we say goodbye en musicals als Anything Goes en Kiss me, Kate. Hij combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl, maar kon door zijn zorgvuldig verborgen gehouden homoseksualiteit in het openbaar nooit zichzelf zijn. Porter bleef – volgens zijn biografen – overigens altijd gelukkig getrouwd, tot zijn vrouw Linda (gespeeld door Marjolein Keuning) in 1954 overleed. 

De musical You´re the top schetst een wervelend beeld van Porters leven en muziek. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. In zijn laatste levensfase verblijft hij in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders: er zijn geen gasten. www.yourethetop.nl

concept: Cor Franc – tekst: Pieter van de Waterbeemd – regie: Gijs de Lange – muzikale leiding: Bob Zimmerman, Ed Boekee – choreografie: Martin Michel – spel: Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker, Jochem Smit, Rik Sessink, Perry Dossett e.a.

genre: lichte muziek, musical en show

4,05 sterren

Gemiddelde waardering: 4,05 sterren

R.J.F.J. Engels

5 sterren

Veel waardering voor de kwaliteit van zang en muziek, inzet en overtuiging. Maar nergens kwam het echt helemaal los. Het verhaal is natuurlijk per saldo ook niet echt een bron van uitgelatenheid, maar de muziek van Porter vraagt blijkbaar toch een meer jaren 20-30 sfeer met big band. Wij zijn fan van Paul Groot, maar in de voorstelling over het leven van Robert Long kwam hij vele malen sterker over. Dat neem je toch mee in de afdronk van deze musical, die knap gespeeld wordt, maar ook soms wat springerig wordt door de vele flash backs. Maar voor alle duidelijkheid: We hebben er enorm van genoten!

Hermans

5 sterren

Was slaap verwekken. Zijn met ook toen het pauze was ook meteen naar huis gegaan

A.J.J. Pellikaan-Tendijck

5 sterren

Bijzonder goede cast en zang!!

M. Bos

5 sterren

Bijzonder goed gezongen

R. Hoebink

5 sterren

Wij hebben genoten. Er werd goed gespeeld e goed gezongen. Wij vonden het orkestje grandioos

G.M.A. Veltman

5 sterren

You are the Top and you were the Top. Wat een fantastische voorstelling met enorme persoonlijke bezieling van alle spelers met een overigens ook bijzonder stemgehalte en een uitstekende muzikale begeleiding. 3x Chapeau!!!!!!!

Ben

5 sterren

Leuke musical waarbij de tekst wel wat minder had gemogen en de liedjes wat meer, maar al met al hele leuke avond gehad, Paul Groot toch zeer veelzijdig. Ook Jochem zeer talentvol.

Van Hoeckel

5 sterren

echt genoten wat een geweldige voorstelling

G.G. Le Grand

5 sterren

Een bruisende voorstelling waarbij muziek, dans en theater mooi samenkomen!

B.C.C.M. Eggermont

5 sterren

Wij hebben genoten van de totale musicalcast/liedjes.

VanZon

5 sterren

Fantastische voorstelling. Goede acteurs en prachtig gezongen.

G.J. Poots

5 sterren

|Fantastische muziek van Cole Porter. enthousiaste uitvoering. ! Wij hebben genoten.

Fam. Koning

5 sterren

Geweldig! Prachtig gezongen, goed op elkaar ingespeeld en een mooi verhaal over een markante persoonlijkheid.

M.D. Oplaat

5 sterren

GENOTEN, met een grote G!! goed spel... geweldig gezongen niet alleen van Paul Groot, EN Marjolein Keuning, maar de hele Cast, en last but NO Least...het orkest.

T. Van Wijk

5 sterren

Fantastisch. Een productie op zeer hoog niveau. Alles klopte. Paul Groot en Marjolein Koning schitterde in de hoofdrollen. Evenals de andere artiesten. Prachtige stemmen en dansuitvoeringen. Ook het orkest was zeer goed. Wij hebben enorm genoten en zijn zeer blij dat we voor deze productie gekozen hebben.

B. de Bree

5 sterren

Omdat het geheel van dit moois de 5 sterren waard zijn. Doordat er in dit stuk waarin hoogstaande kwaliteit van muziek, zang, dans en geweldige nummers werden aangeboden kreeg het verhaal van Cole Porter voor mij echt betekenis. Hij heeft iets fundamenteels neergezet met op de achtergrond gevoelens die in die tijd nog niet openbaar werden geuit. En nee, de onderbreking i.v.m. een technische storing had geen enkele negatieve waarde op mijn beleving

R. Cox

5 sterren

Pas tegen de helft van het eerste bedrijf kwamen de stemmen van sommige acteurs op gang. Het 2de bedrijf was slaapverwekkend.

J.A. Colijn

5 sterren

Porter werd in zijn waarde gelaten. Zijn muziek werd fraai uitgevoerd door een goed ensemble en verdraaid goede zangers, nu eens zonder de takken herrie. Dus ook hulde aan de mensen aan de knoppen. Heel fraaie enscenering en goed samenspel. Het was een fantastische avond, die meer publiek had mogen hebben.

G.B. Van Grunsven

5 sterren

Mooie kleine voorstelling met redelijke zang

M.H. Rijppaert

5 sterren

Inderdaad 5 sterren! Prachtige intieme productie die met veel flair, mooie muziek en humor ten tonele wordt gevoerd!

bekijk reacties (20)

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Paul Groot excelleert als Cole Porter"

You're the top is terug, nu met Paul Groot in de hoofdrol. Hij excelleert als lichtvoetige bon vivant, valse nicht, cynicus en enigmatisch middelpunt van een mini-revue met de mooiste Porter-songs.

Theaterparadijs

- >4,0 sterren
"Groot is onnavolgbaar. Hij kruipt onder je huid als een charmante Porter, die ondanks zijn homoseksualiteit trouwde met Linda (een sterke rol van Marjolein Keuning), beiden op zoek naar schoonheid in kunst, muziek en leven."

Musicaljournaal

- >4,0 sterren
"De muziek van deze voorstelling is bruisend, swingend en je zou het liefst mee willen gaan dansen."

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Intieme musical die in zang, dans en spel tot het eind boeit"

Musicalworld

- >3,0 sterren
"Met 54 songs in één musical, toegegeven sommigen zijn verstopt in een medley, is het bijna onmogelijk om niet af en toe mee te wiegen in het rode pluche op bezoek bij Cole Porter."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Paul Groot laat knap de vele kanten van Porter zien; van de zorgeloze levensgenieter, de artistieke twijfelaar en de valse nicht tot de in zelfmedelijden zwelgende cynicus."

bekijk recensies (6)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu